Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt ogrodzenia z siatki

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za pochwały :) Trafiliśmy na rzetelnego wykonawcę. Ogrodzenie oczywiście wymaga podsypania, ale to już po zakończeniu budowy (jeszcze nie zaczętej :( )

Fotki oczywiście pokaż, jak będzie brzydko, to ku przestrodze:p

Witam serdecznie,

właśnie zaczynamy przygodę z remontem naszego domu, już się boję....

mamy do ogrodzenia działkę z dwóch stron, z dwóch kolejnych już jest ogrodzona i tutaj pytanie do Ciebie Hektorku: Twoje ogrodzenie wygląda na solidnie zrobione, właśnie poszukuję ekipy od strony Siedlec, czy mogłabyś zdradzić namiar na Pana??

Będę wdzięczna,

Pozdrawiam :)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

siatka na tej stronie rabatki jest w miare konkurencyjnych cenach ale slupki sa drozsze od srednich cen o okolo 10-15zl na sztuce, chcialem przeliczyc ogrodzenie 100 metrow (10m+27,5m+27,5m+25m10m) z 4 naroznikami, 2 poczatkami, 3 druty napinajace, napinacze i w systemie 3 druty napinajace i wyliczylo w teorii a ja policzylem u siebie na dzialce w praktyce i sa lekkie roznice, "rabatka" sprzedaje mi o 15 napinaczy za duzo, otrzymuje tez od nich 2 rolki drutu napinajacego za duzo, slupki jedynie dwa za duzo ale to ujdzie w normie. podsumowujac to tylko system ktory przelicza w teorii, a w praktyce pytajcie wykonawcow aby wam wyliczyli ile czego potrzeba bo to nic nie kosztuje a nie nakupicie niepotrzebnego materialu, i nie zawsze slupki wszedzie sa takiej samej wielkosci, bo jesli jest gdzies zaglebienie w terenie i linia ogrodzenia idzie przez to zaglebienie to warto dac dluzszy slupek zeby on solidnie trzymal sie w ziemi.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
siatka na tej stronie rabatki jest w miare konkurencyjnych cenach ale slupki sa drozsze od srednich cen o okolo 10-15zl na sztuce, chcialem przeliczyc ogrodzenie 100 metrow (10m+27,5m+27,5m+25m10m) z 4 naroznikami, 2 poczatkami, 3 druty napinajace, napinacze i w systemie 3 druty napinajace i wyliczylo w teorii a ja policzylem u siebie na dzialce w praktyce i sa lekkie roznice, "rabatka" sprzedaje mi o 15 napinaczy za duzo, otrzymuje tez od nich 2 rolki drutu napinajacego za duzo, slupki jedynie dwa za duzo ale to ujdzie w normie. podsumowujac to tylko system ktory przelicza w teorii, a w praktyce pytajcie wykonawcow aby wam wyliczyli ile czego potrzeba bo to nic nie kosztuje a nie nakupicie niepotrzebnego materialu,

Powinieneś mieć: 15 napinaczy, 41 słupków, 10 słupków podporowych, 2 pręty napinające i ok 20 kg drutu naciągowego (fi 3,5 po powleczeniu), siatki... wiadomo 100 mb + przydało bu się jeszcze jakieś 2-3 kg drutu 3 mm po powleczeniu + przelotki do słupków jeżeli słupki są "gołe ;) "

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witajcie

Na koniec budowy zostawiłem ogrodzenie i niestety "boli". Mam ok 250m ogrodzenia i chcę to ogrodzić siatką i przód 2-3 przęsłami dla ozdoby

niestety cena z montażem mnie zabiła. Firma chce 12500 za całość usługi - tylko siatka oczywiście bez bramy i przęseł. jeśli kupił bym sam materiał to wydam 6200 - . Czy jesli oni nawet dołożą cement i piach to trochę chyba dużo?

• 3 weeks później...
  • 7 months później...

jeśli chodzi o cenę ogrodzenia z siatki przy własnej robociźnie. 90 mb siatki oczko 5,5 x 5,5 grubość drutu 3,2 mm, 20 słupków ogrodzeniowych(z daszkami i nakrętkami) napinaczach, drucie naciągowym i drucie do mocowania siatki przy słypkach - 2000 zł.

Sam musiałem pojechac po to do producenta żeby obniżyć kwotę.

i tak podsumowując koszty :

materiał 2000 zł.

cement 550 zł.

piach 300 zł.

Deski na szalinek miałem, betoniarkę prąd i wodę też ze swoich zasobów. wyszło 85 metrów ogrodzenia. czyli 33 zł za mb.

Tanio czy drogo? sami oceńcie... sąsiadowi za robociznę liczyli 100 zł od przęsła... oczywiscie plus materiały... a ja dziwiłem się dlaczego mu tych słupków gęsto nastawiali.

Gość Konto usunięte_12*

Z powodu "wariujących" cen stali powstały już firmy (taka wykonywała ogrodzenie u mnie), które sprowadzają używane, zdrowe "w środku" rury z Zach. Europy, czyszczą je i wykonują z nich ogrodzenia. U mnie są np. rury z Holandii. Sam zdecydowałem się na oczyszczenie ze starej farby, aby mniej kosztowało

Czyszczenie z zewnątrz: "kątówka" i tarcza z papierem ściernym :) - jeden obraca, drugi szlifuje :stirthepot:

Czyszczenie wewnątrz: wiertarka i dopasowany okrągły druciany wycior na długim pręcie

"Wyszło" na połowę aktualnej ceny za nowe rury :D Siatkę ocynkowaną, (bo drut powlekany, to bezsens!) dałem już nową.

Edytowane przez Konto usunięte_12*

• 2 weeks później...
Witam. chciałbym aby ktoś z was polecił mi firmę która robi w dobrej cenie i solidnie ogrodzenia. Jestem zainteresowany ogrodzeniem z siatki ocynkowanej po obu stronach, podmurówki, a przód ze słupków typu joniec plus brama przesuwna automatyczna. Długość działki w sumie 100m. Natomiast szerokość w miejscu gdzie będą te słupki jonca i brama przesuwna to 22m.Jeżeli ktoś posiada podobne ogrodzenie czekam na fotki. Pozdrawiam. woj. Małopolskie

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
jeśli chodzi o cenę ogrodzenia z siatki przy własnej robociźnie. 90 mb siatki oczko 5,5 x 5,5 grubość drutu 3,2 mm, 20 słupków ogrodzeniowych(z daszkami i nakrętkami) napinaczach, drucie naciągowym i drucie do mocowania siatki przy słypkach - 2000 zł.

Sam musiałem pojechac po to do producenta żeby obniżyć kwotę.

i tak podsumowując koszty :

materiał 2000 zł.

cement 550 zł.

piach 300 zł.

Deski na szalinek miałem, betoniarkę prąd i wodę też ze swoich zasobów. wyszło 85 metrów ogrodzenia. czyli 33 zł za mb.

Tanio czy drogo? sami oceńcie... sąsiadowi za robociznę liczyli 100 zł od przęsła... oczywiscie plus materiały... a ja dziwiłem się dlaczego mu tych słupków gęsto nastawiali.

Wyszło podobnie, tylko słupków bliżej 100

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
witam:)

szukam sprawdzonej i taniej firmy z okolic otwocka ktora ogrodzila by mi dzialke ok.1600 m2. Ogrodzenie z siatki z podmurowka.

Witam,

Tez szukam sprawdzonej i rozsadnej cenowo ekipy do ogrodzenia (front: podmurowka, brama, furtka, klinkier plus sztachety, z boku podmurowka plus siatka)

Ktos moze polecic swoja ekipę?

Pozdr

Greg

• 2 years później...

Witam serdecznie mam do zrobienia ogrodzenie z siatki 157 metrów kupiłem materiał już zaczynałem od zera

siatka rolka 2,5 szer.... Wys ......1,5 cena 3000 zl

słupki 1150 zł sztuk 50

drut naciągowy po 43 zł za szpule ...sztuka 150 metrów

wszystkie jnne rzeczy za drobniaki po 12 zl -20zł

+piasek i cement 400 zł

brama po 900zł razy 3 bo brałem 3 jednakowe

jle by mi wyszla robocizna jak bym kogoś wynajął ?

Edytowane przez Damian Sajdyk
przerobka