Gość 19.05.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 jak kupiłam działkę - jakoś ze dwa tygodnie po tym, jak wpadłam na zakręcony pomysł o budowie, nie miałam pojęcia o niczym . A pędziłam tak ostro,że już po nastepnym tygodniu byłam u architekta po indwidualny projekt. Dałam sobie dwa dni na ogólną koncepcję. Wyobrazasz sobie, jakie ja wtedy miałam przeładowanie twardego dysku? Niewiele brakowało , a poszła by funkacja reset, bo już zaczęłam ryczeć po obejrzeniu setek gotowych projektów na wzór. A po dwóch miesiącach, kiedy pracowaliśmy z architektem nad ostateczną wersją, także wnętrz, musiałam już znać każdy szczegół, od typu ogrzewania po każdy element wyposażenia, punkty świetlne, rodzaj schodów itp. Tylko co do materiałów na ściany, typ stropów itp. rzeczy zdałam się całkowicie na architektów - uff..choć tyle Ale powiem Ci, że przez te dwa miesiące miałam oczy na zapałki - czytałam do świtu, same czasopisma, bo netu nie miałam. I chyba dobrze..zobacz obok, jak to wciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 p.s. jeśli coś mogę doradzić, zastanówcie się najpierw nad tym, ile możecie wydać na dom, otoczenie - by wygodnie mieszkać. Potem wrzućcie sobie funkcję szukaj - i temat np. dom za 150 tys - czy wystarczy itp. tam znajdziecie od razu najbardziej ekonomiczne i popularne projekty, osoby które je zbudowały opisują wszystko po kolei w swoich dziennikach - kilka poczytacie i będzie łatwiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.05.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Działkę już mamy, koncepcję projektu już też (po wieeeeelu zmianach leży u archietekta i czeka, aż zostanie narysowana fachowo). Po lekturze forum zmieniliśmy kilka rzeczy. W sumie to już dużo wiemy, co byśmy chcieli, ale jakoś trudno to do kupy złożyć, policzyć i zacząć działać. Póki co czekamy na uprawomocnienie się planu zagospodarowania przestrzennego gminy, ale jak już się uprawomocni, to nie będzie wymówek..., a wtedy ostro do roboty. Tylko trzeba mieć najpierw plan tej roboty...Właściwie, to teraz czekamy na projekt, żeby móc go wycenić i ostatecznie zadecydować, z czego budujemy (na szczęście są już tylko 2 opcje).Jak ja bym już chciała zacząć prowadzić dziennik budowy!Oczywiście będzie to budowa przebiegająca w ekspresowym tempie, bez przestojów i wpadek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 24.05.2005 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Dzięki za wszystkie posty.Forum to nie tylko wiedza, bo nie wszystko Murator opisał. Sama świadomość tego, że inni też... to pomaga.Ja narazie jestem na etapie rozważań, zbierania wiedzy, planowania i ...działeczki. Co prawda są dwie kandydatki ale jak na razie najbiardziej materialnym owocem poszukiwań działki jest.... naderwana rura wydechowa mojego samochodu.Ale za to sprawdziłem, że gliny na działkach-kandydatkach nie ma...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.05.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Oczywiście będzie to budowa przebiegająca w ekspresowym tempie, bez przestojów i wpadek! A świstak siedzi i zawija.... Wydawało mi się, że mojemu bratu się farci i że wszystko będzie bez wpadek. A tu murarze pracowali miesiąc dłużej, potem jak zamówił dekarzy na dach to firma przez 2 tygodnie nie dostarczała mu blachy, po drodze jeszcze kilka mniejszych przygód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.05.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 A co? Pomarzyć nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts