tomek1950 07.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze To już lokalne dialekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze To już lokalne dialekty? inaczyj godajom kole Wisły inaczyj kole ...Odry nie wspomna o Brynicy i Kłodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Gyburstag W familoku je impreza,wszyscy u Józika som,baby noszom na talyrzach,chłopy w karty, w szkata, rżnom. U Józika dzisioj świynto,łon zaś bydzie starszy rok,toż familok tyż pamiyntołi postawić musioł chłop.Bo jak ślonzok mo gyburstag,kożdy z nos to przeca zno,to we flaszkach mo łon pusto,za to we blumwazach fol.Jak wybije zygor połnoc,to trza do dom ciongnyć spać,choć sie karty fajnie ciongło,to trza do roboty wstać.Jutro bydzie kożdy chory,chłopow bydzie trzimoł kac,baby przidom pomoc pomyć impryza bydzie zaś.Cołki tydziyń sie bawiymy,jak ci mo gyburstag ktoś.My łokazjo se znojdymy,żodno niyma przeca zło. autor - Fojerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.10.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Bodzie wiedzom cóś niecóś na tyn temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? mo jedna działka ( jeszcze nie zryto i nie wykoszono ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? mo jedna działka ( jeszcze nie zryto i nie wykoszono ) jak nie wykoszono? odszczekej to szybko , bo obudza Froscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? mom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Bodziu, specjalnie dla Ciebie: Poszoł chłop na piwo Kto mo dzisio smaka napić sie piwa? Kto mo dzisio smaka napić sie piwa? Tyn niech sie napije, bo lepszy sie żyje, piykny cały świat. Tyn niech sie napije, bo lepszy sie żyje, piykny cały świat. Jak cie chłopie suszy, to sie napić trza. Jak cie chłopie suszy, to sie napić trza. Toż przechyl kufelek, złocistych kropelek, wypij aż do dna. Toż przechyl kufelek, złocistych kropelek, wypij aż do dna. Kark se trza przepłukać, to normalno rzecz. Kark se trza przepłukać, to normalno rzecz. Kurzi sie w robocie, robisz ciynżko w pocie, toż na piwo leć. Kurzi sie w robocie, robisz ciynżko w pocie, toż na piwo leć. Brzuszek ci urośnie od tego piwa. Brzuszek ci urośnie od tego piwa. Niech sie somsiod dziwo, jak prawdziwy piwosz wyglondać sam mo. Niech sie somsiod dziwo, jak prawdziwy piwosz wyglondać sam mo. Mo prawdziwy ślonzok brzuch od piwa mieć. Mo prawdziwy ślonzok brzuch od piwa mieć. Jak chcesz przikład dować, jak sie trza zachować, toż na piwo leć. Jak chcesz przikład dować, jak sie trza zachować, toż na piwo leć. Autor: Fojerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? mom A u mnie tylko perz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.10.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? mom A u mnie tylo perz. toc u mie tyz - pyrz ale wyglondo jak trowa nie kozdy musi miec taki tepich jak Tola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tola to ma tepich. Widziałem i chodziłem po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? mo jedna działka ( jeszcze nie zryto i nie wykoszono ) jak nie wykoszono? odszczekej to szybko , bo obudza Froscha to znaczy sie ... suszy sie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 jedni hajają, drudzy halają - bele robiom to rychtig dobrze jo tam wola hajac A masz Froshka trochę trawki? mo jedna działka ( jeszcze nie zryto i nie wykoszono ) jak nie wykoszono? odszczekej to szybko , bo obudza Froscha to znaczy sie ... suszy sie ... bydzie sianko na Wilija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.10.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tola to ma tepich. Widziałem i chodziłem po nim. no zech widziala na fotach ino ,ale i tak zowisc mie brala jak mi przeszlo , powiedziala zech do siebie : dziolcha w zyciu takiygo nie bydziesz miala to zech tyn moj pyrz pokochala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tola to ma tepich. Widziałem i chodziłem po nim. przyndzie czas to sprawdzymy i ...powoniomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tola to ma tepich. Widziałem i chodziłem po nim. no zech widziala na fotach ino ,ale i tak zowisc mie brala jak mi przeszlo , powiedziala zech do siebie : dziolcha w zyciu takiygo nie bydziesz miala to zech tyn moj pyrz pokochala pojadymy , zwinymy i zabierymy ze sobom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tola to ma tepich. Widziałem i chodziłem po nim. no zech widziala na fotach ino ,ale i tak zowisc mie brala jak mi przeszlo , powiedziala zech do siebie : dziolcha w zyciu takiygo nie bydziesz miala to zech tyn moj pyrz pokochala pojadymy , zwinymy i zabierymy ze sobom czekom ........w piontek ci pasi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.10.2007 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Tola to ma tepich. Widziałem i chodziłem po nim. no zech widziala na fotach ino ,ale i tak zowisc mie brala jak mi przeszlo , powiedziala zech do siebie : dziolcha w zyciu takiygo nie bydziesz miala to zech tyn moj pyrz pokochala pojadymy , zwinymy i zabierymy ze sobom czekom ........w piontek ci pasi ? w piontki Tola ze swoim chopym nożyczkami strzyże na działce nie dośc, że nie dałaby nom poswijać, to jeszcze do roboty by nos zagoniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts