frosch 06.12.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 jasne , zech spiewala tera zaspiywom Bodziowi Sto lot !!! Sto lot !!!! hej nanana ..... hej nanana.... dzisioj bydzie fajer na sto dwa hej nanana... hej nanana...... baw sie z nami kiej jest na to czas hej nanana.... hej nanana......... niech wesolo plynie refren tyn niech muzyczka ta glosno dzisioj brzmi bo to frosia twoja spiewo ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.12.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 opowiym wom wic : -jak sie godo na siostra kartofla? -frytka -a na brata kartofla? -bratkartofel -a na colko familia kartofla? -kartofelsalat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.12.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Kiedyś prowadziłem ciężarówkę z Wiednia do Warszawy. Wyjechałem późno i już na granicy czechosłowacko--polskiej (to nie pomyłka, czechosłowacko-polskiej) chciało mi się bardzo spać, ale że jestem twardy człowiek postanowiłem dojechać gdzieś za Katowice i się zdrzemnąć. Pod Mikołowem wziąłem "stopa". Myślałem, że będzie chciał do Katowic. A on, Ślązak, do Warszawy. OK, twardy jestem, ale postawiłem warunek, albo gada cały czas, bym nie zasnął za kierownicą, albo wysiadka. Do samej Warszawy opowiadał wice o Masztalskich. O zaśnięciu za kierownicą nie mogło być mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.12.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 nieee nooo, wice o eciku to klasyka Masztalski miol wypadek na grubie i lezy w szpitalu , podlonczony do roznych urzadzen wpado Maryjka , siado na kancie wyrka i lamentuje : -co ci to chopeczku? takis borok ! cierpisz , ja? Ecik ruszo pare razy gembom i pokazuje cosik reka -co to?-lamentuje baba dalyj -napisz mi co chcesz.mosz tu kartka i olowek Masztalski pisze cos i zawiero oczy . -tak zech bez chopa zostala ...aaaa...-lamentuje Masztalsko i czyto co bylo na kartce zapisane "Maryjko ,pieronie !!! bier ta twoja rzyc z tyj rury ,bo dychac nie moga !!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.12.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Frochko, piszę i nie widzę co napisałem bo oplułem piwem monitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.12.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ale jo mioł dziś pecha.Jada ci nazod z pingponga do dom kole dziesiątej wieczór a tu pana!.No nic ,trza koło zmienić.Ida do zadku,wyciągom zapas a tam tyż luftu nima.Szczęście żech mioł pompka.Napomopołech koło i wymieniłech.Wsiadom uradowany za kierownica i po gazie.Trzista metrów dali chopcy-radarowcy.Kozali mi płacić mandat dwiesta złotych.Jo im godom że pana,że luft ucieko ,że chca gibko jechać do dom a te najduchy mie chcą dać do sądu grodzkiego.By ich pieron strzelił.O jedenostej w nocy w Mikołaja!Dugo musiołech z nimi godać co by mie puścili.Pedzieli że mom dać pozór i puścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 06.12.2007 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Pierona !! - jo tyż mioł pecha ... po piyrwsze przegapiłech żech nominacjo po drugie - kole mnie dziś przejeżżoł Mikołej w beemie i nawet sie nie zatrzimoł po trzecie - ledwo żech do roboty dziś zdążył na 14 ( skuli tego mikołaja w beemie ) jedyny plus to że na fajrant piwka czekały w barku na mnie i żech trafieł na forum, kaj mie czekała niespodzianka postaci tytuła Froszka - fajniście spiywosz , bele gynściyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 A czy jo moga tukej uczyć sie godoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.12.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 moje wielkie gratulacje dla wszystkich - najgryfniejszo Frelki, gryfnego Karlusa, Ślonskiego Gospodarza Wątku Gawędziarskiego poprosiłem Kyksa, by dla wszystkich odwiedzających z radością ten wątek zasmęcił jakiegoś porządnego bluesa rodem z familoków >>> W Siemianowicach kilka dni temu była Barbórka... więc jeszcze to >>> To był chłop Tadeusz Kijonka "To był chłop" Ni ma chłopa - a wczora był snami. Co tu godoć, taki już los. Jak na wojnie, dyć i tu dynamit Sjechoł na dół ostatni ros. W doma wdowa z dzieckami płacze Zostoł jeno górniczy znaczek. Czyjo kolyj - kto to wiy z nos ? To był chop jak mało kto Z takim iść na samo dno. Jak mioł złość to popieronił Lecz jak co - to twardo bronił. Nie zgion się przed nikim w poł Piynściom rombnoł w każdy stół. To był chłop jak mało kto. Trza by wypić, bo w gardle ścisko. Co tu godoć - jak chopa brak. Dyć my żyli jak bracia blisko Choć w robocie jest tak i tak. Gdy co nie gro to krew zalywo. Lecz po szychcie chadzaliwo razem na piwo A to przeca najlepszy znak. To był chop jak mało kto. Z takim by sie w ogień szło. Jak sie dorwoł do kilofa To się przed nim wongiel cofoł. Nikt go ni mog zwalić z nog. Beczka piwa wypić mog To był chop jak mało kto ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.12.2007 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Z Kyksem tośmy imprezowali swego czasu w Akancie w K-cach.Stare dobre czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.12.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Na scyńści na zdrowiena to Boże NarodzyniCobyście byli zdrowi weselijako w niebie janieliCobyście mieli pełno gościjako na gałonzce łościCobyście mieli pełne łobory pełne pudłacoby wom gospodyni przy piecu nie schudłaCoby sie Wom darzyło kopiłodyślem do stodoły łobruciłoTak Wom Boze dejHEJ HEJ HEJ http://img91.imageshack.us/img91/9103/thumb5501crazyfrogxmasoef3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 22.12.2007 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Wszystkigo dobrego, Wesołych Godowpołno gyszynkow pod krisbaunym. Niych Dzieciontko Wom błogosławi.wszyskim slonzokom i gorolom życzy bodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 22.12.2007 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Skond sie wziyny geszynki pod chojinkom W Betlejym łobok biydnej stajynkiprzi drodze piykne trzy stromy rosły,jedyn oliwny, drugi palmowy,tyn trzeci to strom zielonej sosny. A kożde chciało coś dać w geszynkudzieciontku z Panny narodzonymu,w ubogim żłobku na lichym sianiebez ciepłej pierziny położonymu. Wysoki i szumny boł strom palmowy,łon bydzie do bajtla fajnom osłonom,do ciyń przed słońcym w samo połedniechwoli sie przeca ze liści koronom. A strom oliwny niy chce być gorszyi zdrowe oliwki mu łobiecuje,a do familiji wiela oliwyna łobiod, wieczerzo już tera szykuje. Błozna se robiom te stromy ze sosny,ze yno jegły w geszynku dać może,ale z tych jegieł nic mieć niy bydziewe żłobku na sianie Dziyciontko Boże. Usłyszoł to Janioł kery straż trzimoł nad biydnom stajynkom tak łod połnocy,łokropnie sie wkurzoł na te dwa stromyi chcioł ich zagańbić jeszcze tyj nocy. Zawołoł do sia wszystki gwiozdeczki,kere tak jasno na niebie świyciły,kejby światełkiym piyknym jak tynczata biydno sosna trocha łozdobiły. Ta najjaśniejszo kero prawie dzisiejna wysokim niebie sie pokozała,położoł na samej szpicy chojinki,kejby dziycionteczku światełko dała. Ujrzoł Jezusek ta szumno chojinkai klasko we rynce ze wielki uciechy,łod tego czasu wszystki bajtle majompod chojinkom geszynkow prawie cołki miechy. autor - Renia strom - tu ... drzewageszynki - prezentybajtel - dzieckorobic błozna - wyśmiewać sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 23.12.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 http://images30.fotosik.pl/129/173a9c0a605a8bd5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.12.2007 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 W sobote byłem na Śląsku. Krótko. Byłem w Bytomiu i przypomniał mi się stary, jeszcz z czasów PRLu dowcip. Tak zwana "masówka", cały kolektyw, a towarzysz sekretarz mówi, a później odpowiada na pytania. Wstaje jeden z obecnych górników: " Towarzyszu sekretarzu, ja jestem górnik z kopalni Bytomi i gdzie jest masło się pytom. Prowadzący zebranie odpowiada błyskawicznie uprzedzając sekretarza - "To teraz towarzysze przerwa, a na ostatnie pytanie odpowie tow. sekretarz po przerwie. Przrerwa minęła, masówka leci dalej, a odpowiedzi brak. Wstaje wreszcie inny górnik i mówi: Ja jestem górnik z kopalni Murcki i się pytom, gdzie jest ten górnik z kopalni Bytom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 24.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Jo jest górnik z kopalni Bytomo mięso i cukier się pytom....Jo jest górnik z kopalni Brzeszcze o mięso i cukier nie wrzeszczeino sie grzecznie pytomkaj jest ten górnik z kopalni Bytom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.12.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.12.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 a jo je z Ziemowita i ...kwita !! Stary Rok już drzimje, zaś Nowy Roczek sie już chned łobudzi wszyskim muratorom życza jak nojmnij sie trudzić przy budowie i przy remoncie.. zdrowi i radośni bądźcie niech Wos biyda nie dotyczy tego Wom bodzio ... życzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 31.12.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 dziekuja bodzio a jak zrobic sie fajno petarda na Zilwestra ?? Jak se samymu zbajstlowac bomba atomowo. jeb, ciul, dub ...Malo instrukcja budowy ...sylwestrowo zabawa 1. Cza se nojpiyrw skombinowac mniyj wiyncyj 50 kilo plutonu (Pu) od jakegos czowieka kery tym materialym szabruje. Pomys o elektrowni atomowyj tyz moze komus do leba szczelic, ale moze byc ze jak sie inzyniery kapnom ze im na stanie cetnor plutonu brakuje, to sie mogom wnerwic i wom sicherungi powylonczac. A przy sfiyczkach to sie przeca trocha zle bajstluje. Nojlepiyj to sie miejscowych terrorystow popytac abo w Panoramie Firm loboczyc. 2. Musicie ino przy tym wszyskim zmiarkowac ze tyn blank fajny pluton dycko niybezpieczny je.Cza dowac pozor ... Dobrze je sie wiync po kozdym bajstlowaniu rynce umyc, nojlepiyj z gorkom wodom i pastom BHP. Cza tysz dobrze dac pozor by bajtle i domowo gadzina tego syfu do gymby niy dorwali. Jak wom pod koniec trocha tego plutonu lostanie to idzie tym bardzo dobrze roboki na ogrodku truc. Przechowywac idzie pluton w jakims starym olowianym kiblu ze zlomu. Biksa po kyksach tyz moze byc. 3. Tera cza zrobic jakis pojymnik kaj by szlo ta calo bomba wsadzic. Kozdo blacha z zelaznego slepu kero idzie dobrze klepac sie do tego nadowo, tak keby szlo ta bombo jako hasiok, dymfer abo i jako Fiat 126p ("maluch") zakamuflowac. Niy brac folji do grilla. Kobiyta moze gupie pytania zadowac. 4. Pluton podzielic na dwie rowne czynsci i uloc dwie polkule oddalone od siebie o 4 cyntymetry. By sie to wszysko jakos kupy czymalo idzie uzyc butaprymu. 5. Skombinowac 100 kilo trotylu (TNT). Plastik (Semtex) bolby lepszy ale kupa z nim lostudy. Material szczalowy z gruby sie do tego tyz za bardzo niynadowo. 6. Na te plutonowe polkule sbajstlowane w punkcie 4 przylonacyc TNT. Idzie uzyc tasmy izolacyjnyj. 7. To wszysko sprobowac umiescic w tym pojymniku z punktu 3. Nojlepiyj to wszysko zarozki silikonym zaloc zeby ino przez jakas gupota abo i inny cufal niy bolo detonacji. 8. By ta calo bomba wybuchla w momyncie kedy wy mocie na to chync, cza narychtowac jakes zdalnosterowanie. Zasada je bardzo einfachowo: malo kolba musi rombnonc na splonka ktoro spowoduje malo eksplozja. Na to som rozne knify. Czynsci ze starych autek z paczek z efu sie juz bardzo dobrze do tego celu sprawdzioly. W skladnicach harcerskich tyz idzie ciekawe mechanizmy znolysc. Lego od bajtli tyz moze byc.Dobry sprzynt ... 9. Gotowo bomba cza kas dobrze przed wlasnom babom, bajtloma i somsiadoma skludzic. W garyzu je za wilglo, a juz niyroz bomby eksplodowaly w takich niystabilnych warunkach. Nojlepiyj je pod ausgusym, w byfyju abo i w piwnicy, kolo cyntralnego. Jak wszysko bolo richtich zrobione to mocie w rynkach gotowo bomba termonuklearno. Bardzo fajno rzecz na Sylwestra, geburtstagi abo i tyz do celow obrony terytorjalnyj. Do wykuzania kretow z ogrodka sie tako bomba za bardzo niy nadowo bo robi za srogie dziury a i dugo potym nic niy idzie sioc. Lepiyj uzyc napalmu bo z nim niyma tyle lostudy. Zasada dzialania naszyj bomby je bardzo einfachowo: elektryczny impuls ze zdalnego sterowania poruszo malo kolba ktoro wali w splonka. Splonka powoduje wybuch trotylu ktory scisko nasz pluton do masy krytycznyj. Ta calo masa krytyczno prowadzi do reakcji lancuchowyj, podobnyj do obalajoncych sie klockow domina i momy fajno eksplozja atomowo o sile no, niych straca, 10 do 15 megaton! Dodatek od autora: bardzo bych odradzol od budowania w tych czasach a-bomby. Ze wzglyndu na srogi popyt na rynku, cyny za pluton tak bardzo do gory poszly ze ino chyba ropa szybciyj drozeje. Jako ersatz idzie tyz uzyc uranu 235 (235U). Uran 235 tyz je bardzo drogi ale na Slonsku je przeca kupa emerytowanych hutnikow wiync idzie go samymu przy pomocy poruch ryncistow z rudy uranowyj uzyskac. Poczeba do tego ino 60 000 ton rudy, 400 ton rtynci i trocha czasu i placu. Ruda uranowo mo malo zawartos zlota wiync tyz idzie trocha na tym wszyskim zarobic. Uzyskany tom metodom uran 238 (238U) mo niyduzo zawartos uranu 235. To wasnie poczebujymy. By to jakos od siebie oddzielic, cza to wszysko rozpuscic we fluorze (mniyj wiyncyj 40 ton). Ino cza dac pozor bo flour (F) je jeszcze bardziyj agresywny jak czysty tlyn. Musi byc dobrze przed bajtlami i domowom gadzinom skludzony. Przed tesciowom niy cza nic chowac. Niych znojdzie. Nastympnie cza by ino tyn caly rostwor przez pora wirowek przepuscic i langsam momy poczebno ilos uranu 235. (Reszty plynu prosza niy wylywac do gulika. Moglaby potym w Dramie jakos dwumetrowo gadzina plywac). Pozostalo robota tak jak na wiyrchu tego tekstu. autor Dori&Adi '06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.01.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Nojlepszego w Nowym Roku Dłogo mie nie było - ale zaś żech je:) Pozdrowiom wszyskich hanysow i inne nacje też Oby tyn przestympny rok był nojlepszy z dotychczasowych sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts