Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tyn warszowiok to nie był jo. Jo był w 1971. :o

• Odpowiedzi 618
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O tym , jak było we wojsku

We wojsku bardzo ... miło

Tam dostołek sie pod dowództwo taki jednygo łod Białygostoku i ... wszyscy my "młodzi" bardzo go ...polubili :-? . Nawet dziś go pamiyntom jak nos ...musztruwoł .

:roll:

czy to nie boł jakiś szac od Toli :roll: :o 8) :wink:

:o :roll: :o

szac - narzeczony

8) :oops: :wink:

http://www.tomex.kom.pl/index.php?page=slaskie&page2=slownik

• 2 weeks później...

O...górnikach

Jeśli wtoś mi powiy , że górnik nic niy robi ino dużo zarobio , to go zaroz mazna w pysk :wink: :D . Wiela łon musi sie natyrać na dole a wiela na seblykać i łoblyjkać to ino łon wiy.

Bo dzicie łon prawie cołki dziyń sie seblyko i łoblyko. Rano wstaje z pryka to sie seblyko z piżamy i łoblyko do ciuchów . Po przyjściu na gruba i na łaźnia seblyko sie z ciuchów a łoblyko do arbajtu i ...idzie na zjazd szolą na dół. Tam ciynżko tyro ( ło tym kiej indzi ) cołko szychta . Po szychcie wyjyżdżo na wiyrch i idzie do łaźni kaj sie seblyko i sie myje . Potym sie łoblyko w ciuchy i jedzie ku chałpie . W chałpie sie seblyko z ciuchów "wyjściowych " i łoblyko ciuchy "domowe". Po łobiedzie seblyko ciuchy i oblyko arbajtciuch , coby cosik zrychtować przi chałpie. Za godzina abo dwie przichodzi Ecik - somsiad i pado : - Alojz , doś tego, podź se mną na piwo , muszymy pogodać . Wtedy tyn Alojz seblyko arbajtciuch i łoblyko ...ancug i idzie z Ecikiem na piwo . Po piwie wraco do chałpy i ... co robi ? Ano seblyko ancug i łoblyko ... zwykły ciuch coby siednąć do kolacyji i łobejrzeć co w TV. Na koniec seblyko wszystko i ... łoblyko piżama coby iść spać, bo rano zaś na szychta.

Czy wtoś policzył wiela razy tyn biydny górnik musi sie naseblykać i nałoblykać ?

Spróbujcie to zrobić bez jedyn dziyń, to łoboczycie jako to ciynżko i mitrynżno robota

maznąć - uderzyć

seblykanie i łoblykanie - rozbieranie i ubieranie

pryk - łóżko

gruba - kopalnia

szola - winda do zjeżdzania na dół kopalni

arbajt- tu ubranie robocze

szychta - zmiana na kopalni ( 8 godzin pracy )

tyranie - ciężka praca

zrychtować - wyszykować , zrobić

ancug - garnitur, ubranie wyjściowe

O ... piyrwszej szychcie na grubie

Jak żech mioł piyrwszo szychta na dole to łoblekłech arbajtancug, bacioki, hełm na łaźni i poszełek na lampownia . Tam pobrołek lampa górniczo, maska przeciwpyłowo i poszełek na felezunek. Sztajger przidzielił mie do jednygo co sie już znoł na dole i łod tej pory może życie i rzić zalezało łod niego. Poszli my do szole , drzwiczka sie zawarły i ... jako to beła piykno jazda :roll: . Prędkość 12 metrów na sekunda żech jechoł pionowo w dół, dobrze, żech do galot niy narobił bo by beła gańba. Na dole my siedli do cuga ( takigo ciasnygo , że końduktor ni prziszół na kontrola biletów ), kiery nos zawióz na przodek . Kaj tam , do przodka trza było deptać jeszce 2 kilometry. Jak żech doszeł to już byłek cołki mokry ( z wysiłku i ze strachu) a tu trza było dopiyro zacząć robota !! Dobrze że mie potraktowali ulgowo i ino 3 godziny żech robił, bo wiyncyj to bych chyba podł na pysk. Potym zaś 2km do cuga , godzina cugiem pod szyb, szola w góra i ...nareszcie na wiyrchu po 7,5 godzinach szychty na dole. Na łaźni ni mogłek sie poznać - taki byłek mokry i czorny . Kompel mi sie pyto:

- no i jak tam szychta ?

- farona , gdyby nie tyn zygarek co mi sie należy po 25 latach na grubie to bych ... ciepnył tą robotą

- to ...wiela już robisz ?

- no dzisiok miołek piyrwszo szychta :wink: :roll: :D

gruba - kopalnia

felezunek- podział prac

szola - winda kopalniana

bacioki- buty gumowe

cug- pociąg

• 2 weeks później...

O ... Masztalskim jak był we szpitalu :roll:

Masztalski mioł wypadek na grubie i leżoł w szpitalu , podłączony do różnych aparatów. Wpado Maryjka i siado na rancie łóżka i pado:

- co ci to chłopecku? takiś ty borok ! cierpisz , ja ?

Masztalski ruszo gębom i pokazuje cóś rynką

- co to - lamyntuje zaś baba - napisać mi cóś chcesz? mosz tu kartka i ołówek

Masztalski pisze cóś i zamyko oczy

- tak żech bez chopa łostała! - lamyntuje baba i wzrok zatrzymuje na zapisanyj kartce

" Maryjko , pieruna, bier ta swoja rzyć z tyj ruły , bo dychać ni moga !!" :-? :roll:

ja - tak

rant - kant

rzyć - ... pupcia

Bodziu, jechałem kiedyś z Wiednia pojazdem przypominającym samochód. (tarpan) Spać mi się chciało okrutnie już na granicy. W Mikołowie, na stacji benzynowej, godzina była chyba 2 w nocy, podszedł do mnie jegomość i poprosił o podrzucenie do Warszawy. A ja miałem zamiar się zdrzemnąć. Zgodziłem się pod warunkiem, że będzie do mnie cały czas gadał, bym nie zasnął. Całą drogę do Warszawy opowiadał dowcipy o Masztalskich. Ani razu się nie powtórzył, a ja myślałem, że pęknę ze śmiechu. O senności nie było mowy.

Bodziu, jechałem kiedyś z Wiednia pojazdem przypominającym samochód. (tarpan) Spać mi się chciało okrutnie już na granicy. W Mikołowie, na stacji benzynowej, godzina była chyba 2 w nocy, podszedł do mnie jegomość i poprosił o podrzucenie do Warszawy. A ja miałem zamiar się zdrzemnąć. Zgodziłem się pod warunkiem, że będzie do mnie cały czas gadał, bym nie zasnął. Całą drogę do Warszawy opowiadał dowcipy o Masztalskich. Ani razu się nie powtórzył, a ja myślałem, że pęknę ze śmiechu. O senności nie było mowy.

to nie byłek jo :roll: :p

pisołeś kajś , że ... zaniedbuja poezja ... jo ? jo ? poezja to jo mioł przed słubem a terozki to mom ale proza a nie poezja :evil: :wink:

poza tym do pisanio to jo taki skory jak ty w dzienniku :wink: .

Jo zanim cóś napisza, musza zrobić cołki tydziyń konspekta, scynariusz, schematy, układy a potym w niedziela ... nie wiym co pisać :evil:

Terozki cołki tydziyń skłodołek i skryncołek kabelki do sztromu ze śzwagrym i podłonczyliśmy je do napiyńcio z innygo źródełka . Wczoraj załonczyliśmy prąd i ...przy obwodzie gniozdek wywaliło :evil: . Szwagier ele(pst)ryk pado :- no to momy kupa :oops:

wszystkie gniozdka jo skryncół wiync ...jest fajnie . Ale ...przypomniało mie sie że jedno gniozdko na cołkim piyntrze słożył szwagier i ... ale skondże znowu szwagier elaktryk sknociłby robota. Już widza ta mina i ...dziwny usmiyszek na gambie. Rozkryncomy wszystkie gniozda (oprócz szwagrowygo) i łoglondomy co jest grane. Nikaj ni mogymy znolyźć usterki :evil: tzn zwarcio. Na koniec oglondomy gniozdko od szwagra i ...u niego żabka uszkodziła izolacyjo na kabelkach we puszce. Trza beło widziec jego gamba jako mioł :wink: :D

sztrom - prąd

gamba- ...buzia :wink:

Bodziu, dzięki za odzew, ale swagier to czerwonego kapelusza na grubie założyć nie może :D

Jak jo robiył na grubie to miyli czerwone. Sztajgery i inne takie biołe, te co z dynamitem żółte.

Jak jo robiył na grubie to miyli czerwone. Sztajgery i inne takie biołe, te co z dynamitem żółte.

co gruba to inaczy majom...

A wiysz jak to beło jak do Masztalskigo przyszli starzy kumple ?

ano stary masztalski usadził ich przy stole i pado

- fajnie coście tu prziszli ku mnie , pogodomy se , ale, ale , co to jo mioł zrobić ... a ... kawa miołek wom zrobić

poszeł robic ta kawa , podoł im ją i pado

- fajnie coście tu prziszli ku mnie , pogodomy se , ale, ale , co to jo mioł zrobić ... a ... kawa miołek wom zrobić

i znowu poszeł robić ta kawa , po chwili niesie ta kawa i pado

i znowu robi ta kawa a ci kumple już ni mogom, bo to ...moczopendne jest , ale ...wypili ta 3 kawa i godajom

- wiysz , fajnie co my se tu posiedzieli , pogodali ale ...muszymy już iść .

No i idą se drogom ci kamraty i godajom miyndzy sobą

- pieruna , tym masztalski to mo już pierunowo skleroza , tyla czasu my u niego byli i ...nawet nom kawy niy zrobieł.

Na drugi dzień do masztalskigo przychodzi wnuczka i pyto sie dziadka , czy byli ci koledzy u niego , a on pado

- dobrze co niy prziszli , bo farona , nie dość , że ...kawy ni mom to jeszcze wszystkie szolki czorne i nie pomyte leżom w zlewie :roll: :wink: :D

szolki- kubki

Do Masztalskiej prziszła nachbarina i mówi: Ty se kup nowe gardiny bo ja widza jak wy ze swoim chłopem figlujeta.

A Masztalska: To ty se kup nowe brile bo jo nie ze swoim ino z waszym figluja.

:oops:

Do Masztalskiej prziszła nachbarina i mówi: Ty se kup nowe gardiny bo ja widza jak wy ze swoim chłopem figlujeta.

A Masztalska: To ty se kup nowe brile bo jo nie ze swoim ino z waszym figluja.

:oops:

...a potym łona poszła do lykarza z nożym wbitym w kolano i pado , że chciała popełnić ...samobójstwo.

Dochtór sie pyto ,czamu wbiła nóż w kolano ?

- bo mi somsiadka pedziała , żeby trefić w serce , to trza cylować dwa palce poniżyj ...lewyj piersi :roll: :D

• 2 weeks później...

o lyniu już było na pierwszyj stronie, a że to choćby ło mnie :oops: to dom wom link

do bojki o szpetnym kaczorku, bo mie sie nie chce tela bymbnić w te knefle 8) :wink:

http://www.slonzoki.de/utopek/05/brzidkie_kaczontko.htm

na wieczor to mogiecie łopedzieć abo przeczytać swojim a może i cudzym bajtlom :wink: