tomek1950 21.10.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Tyn warszowiok to nie był jo. Jo był w 1971. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.10.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 O tym , jak było we wojsku We wojsku bardzo ... miło Tam dostołek sie pod dowództwo taki jednygo łod Białygostoku i ... wszyscy my "młodzi" bardzo go ...polubili . Nawet dziś go pamiyntom jak nos ...musztruwoł . czy to nie boł jakiś szac od Toli szac - narzeczony http://www.tomex.kom.pl/index.php?page=slaskie&page2=slownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.10.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ...nie był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 29.10.2005 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 O...górnikach Jeśli wtoś mi powiy , że górnik nic niy robi ino dużo zarobio , to go zaroz mazna w pysk . Wiela łon musi sie natyrać na dole a wiela na seblykać i łoblyjkać to ino łon wiy. Bo dzicie łon prawie cołki dziyń sie seblyko i łoblyko. Rano wstaje z pryka to sie seblyko z piżamy i łoblyko do ciuchów . Po przyjściu na gruba i na łaźnia seblyko sie z ciuchów a łoblyko do arbajtu i ...idzie na zjazd szolą na dół. Tam ciynżko tyro ( ło tym kiej indzi ) cołko szychta . Po szychcie wyjyżdżo na wiyrch i idzie do łaźni kaj sie seblyko i sie myje . Potym sie łoblyko w ciuchy i jedzie ku chałpie . W chałpie sie seblyko z ciuchów "wyjściowych " i łoblyko ciuchy "domowe". Po łobiedzie seblyko ciuchy i oblyko arbajtciuch , coby cosik zrychtować przi chałpie. Za godzina abo dwie przichodzi Ecik - somsiad i pado : - Alojz , doś tego, podź se mną na piwo , muszymy pogodać . Wtedy tyn Alojz seblyko arbajtciuch i łoblyko ...ancug i idzie z Ecikiem na piwo . Po piwie wraco do chałpy i ... co robi ? Ano seblyko ancug i łoblyko ... zwykły ciuch coby siednąć do kolacyji i łobejrzeć co w TV. Na koniec seblyko wszystko i ... łoblyko piżama coby iść spać, bo rano zaś na szychta. Czy wtoś policzył wiela razy tyn biydny górnik musi sie naseblykać i nałoblykać ? Spróbujcie to zrobić bez jedyn dziyń, to łoboczycie jako to ciynżko i mitrynżno robota maznąć - uderzyć seblykanie i łoblykanie - rozbieranie i ubieranie pryk - łóżko gruba - kopalnia szola - winda do zjeżdzania na dół kopalni arbajt- tu ubranie robocze szychta - zmiana na kopalni ( 8 godzin pracy ) tyranie - ciężka praca zrychtować - wyszykować , zrobić ancug - garnitur, ubranie wyjściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.10.2005 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 O ... piyrwszej szychcie na grubie Jak żech mioł piyrwszo szychta na dole to łoblekłech arbajtancug, bacioki, hełm na łaźni i poszełek na lampownia . Tam pobrołek lampa górniczo, maska przeciwpyłowo i poszełek na felezunek. Sztajger przidzielił mie do jednygo co sie już znoł na dole i łod tej pory może życie i rzić zalezało łod niego. Poszli my do szole , drzwiczka sie zawarły i ... jako to beła piykno jazda . Prędkość 12 metrów na sekunda żech jechoł pionowo w dół, dobrze, żech do galot niy narobił bo by beła gańba. Na dole my siedli do cuga ( takigo ciasnygo , że końduktor ni prziszół na kontrola biletów ), kiery nos zawióz na przodek . Kaj tam , do przodka trza było deptać jeszce 2 kilometry. Jak żech doszeł to już byłek cołki mokry ( z wysiłku i ze strachu) a tu trza było dopiyro zacząć robota !! Dobrze że mie potraktowali ulgowo i ino 3 godziny żech robił, bo wiyncyj to bych chyba podł na pysk. Potym zaś 2km do cuga , godzina cugiem pod szyb, szola w góra i ...nareszcie na wiyrchu po 7,5 godzinach szychty na dole. Na łaźni ni mogłek sie poznać - taki byłek mokry i czorny . Kompel mi sie pyto: - no i jak tam szychta ? - farona , gdyby nie tyn zygarek co mi sie należy po 25 latach na grubie to bych ... ciepnył tą robotą - to ...wiela już robisz ? - no dzisiok miołek piyrwszo szychta gruba - kopalnia felezunek- podział prac szola - winda kopalniana bacioki- buty gumowe cug- pociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.11.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Bodziu, a marka to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.11.2005 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Bodziu, a marka to gdzie? nie ściepoł i dostoł zaroz 1/4 co mu na Barbórka amnestionowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 12.11.2005 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Bodziu, a marka to gdzie? nie ściepoł i dostoł zaroz 1/4 co mu na Barbórka amnestionowali jużech wyjechoł i ... marka ściepoł, bo do Barbórki niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 12.11.2005 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 O ... Masztalskim jak był we szpitalu Masztalski mioł wypadek na grubie i leżoł w szpitalu , podłączony do różnych aparatów. Wpado Maryjka i siado na rancie łóżka i pado: - co ci to chłopecku? takiś ty borok ! cierpisz , ja ? Masztalski ruszo gębom i pokazuje cóś rynką - co to - lamyntuje zaś baba - napisać mi cóś chcesz? mosz tu kartka i ołówek Masztalski pisze cóś i zamyko oczy - tak żech bez chopa łostała! - lamyntuje baba i wzrok zatrzymuje na zapisanyj kartce " Maryjko , pieruna, bier ta swoja rzyć z tyj ruły , bo dychać ni moga !!" ja - tak rant - kant rzyć - ... pupcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.11.2005 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Bodziu, jechałem kiedyś z Wiednia pojazdem przypominającym samochód. (tarpan) Spać mi się chciało okrutnie już na granicy. W Mikołowie, na stacji benzynowej, godzina była chyba 2 w nocy, podszedł do mnie jegomość i poprosił o podrzucenie do Warszawy. A ja miałem zamiar się zdrzemnąć. Zgodziłem się pod warunkiem, że będzie do mnie cały czas gadał, bym nie zasnął. Całą drogę do Warszawy opowiadał dowcipy o Masztalskich. Ani razu się nie powtórzył, a ja myślałem, że pęknę ze śmiechu. O senności nie było mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.11.2005 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Bodziu, jechałem kiedyś z Wiednia pojazdem przypominającym samochód. (tarpan) Spać mi się chciało okrutnie już na granicy. W Mikołowie, na stacji benzynowej, godzina była chyba 2 w nocy, podszedł do mnie jegomość i poprosił o podrzucenie do Warszawy. A ja miałem zamiar się zdrzemnąć. Zgodziłem się pod warunkiem, że będzie do mnie cały czas gadał, bym nie zasnął. Całą drogę do Warszawy opowiadał dowcipy o Masztalskich. Ani razu się nie powtórzył, a ja myślałem, że pęknę ze śmiechu. O senności nie było mowy. to nie byłek jo pisołeś kajś , że ... zaniedbuja poezja ... jo ? jo ? poezja to jo mioł przed słubem a terozki to mom ale proza a nie poezja poza tym do pisanio to jo taki skory jak ty w dzienniku . Jo zanim cóś napisza, musza zrobić cołki tydziyń konspekta, scynariusz, schematy, układy a potym w niedziela ... nie wiym co pisać Terozki cołki tydziyń skłodołek i skryncołek kabelki do sztromu ze śzwagrym i podłonczyliśmy je do napiyńcio z innygo źródełka . Wczoraj załonczyliśmy prąd i ...przy obwodzie gniozdek wywaliło . Szwagier ele(pst)ryk pado :- no to momy kupa wszystkie gniozdka jo skryncół wiync ...jest fajnie . Ale ...przypomniało mie sie że jedno gniozdko na cołkim piyntrze słożył szwagier i ... ale skondże znowu szwagier elaktryk sknociłby robota. Już widza ta mina i ...dziwny usmiyszek na gambie. Rozkryncomy wszystkie gniozda (oprócz szwagrowygo) i łoglondomy co jest grane. Nikaj ni mogymy znolyźć usterki tzn zwarcio. Na koniec oglondomy gniozdko od szwagra i ...u niego żabka uszkodziła izolacyjo na kabelkach we puszce. Trza beło widziec jego gamba jako mioł sztrom - prąd gamba- ...buzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.11.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Bodziu, dzięki za odzew, ale swagier to czerwonego kapelusza na grubie założyć nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.11.2005 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Bodziu, dzięki za odzew, ale swagier to czerwonego kapelusza na grubie założyć nie może u nos na grubie czerwone majom ino ...nowoprzyjenci , ale takich już downo ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.11.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 A nie elektryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.11.2005 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 elektryki majom u nos ...zielone ( ino ni wiym czamu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.11.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Jak jo robiył na grubie to miyli czerwone. Sztajgery i inne takie biołe, te co z dynamitem żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.11.2005 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Jak jo robiył na grubie to miyli czerwone. Sztajgery i inne takie biołe, te co z dynamitem żółte. co gruba to inaczy majom... A wiysz jak to beło jak do Masztalskigo przyszli starzy kumple ? ano stary masztalski usadził ich przy stole i pado - fajnie coście tu prziszli ku mnie , pogodomy se , ale, ale , co to jo mioł zrobić ... a ... kawa miołek wom zrobić poszeł robic ta kawa , podoł im ją i pado - fajnie coście tu prziszli ku mnie , pogodomy se , ale, ale , co to jo mioł zrobić ... a ... kawa miołek wom zrobić i znowu poszeł robić ta kawa , po chwili niesie ta kawa i pado - fajnie coście tu prziszli ku mnie , pogodomy se , ale, ale , co to jo mioł zrobić ... a ... kawa miołek wom zrobić i znowu robi ta kawa a ci kumple już ni mogom, bo to ...moczopendne jest , ale ...wypili ta 3 kawa i godajom - wiysz , fajnie co my se tu posiedzieli , pogodali ale ...muszymy już iść . No i idą se drogom ci kamraty i godajom miyndzy sobą - pieruna , tym masztalski to mo już pierunowo skleroza , tyla czasu my u niego byli i ...nawet nom kawy niy zrobieł. Na drugi dzień do masztalskigo przychodzi wnuczka i pyto sie dziadka , czy byli ci koledzy u niego , a on pado - dobrze co niy prziszli , bo farona , nie dość , że ...kawy ni mom to jeszcze wszystkie szolki czorne i nie pomyte leżom w zlewie szolki- kubki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.11.2005 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Do Masztalskiej prziszła nachbarina i mówi: Ty se kup nowe gardiny bo ja widza jak wy ze swoim chłopem figlujeta. A Masztalska: To ty se kup nowe brile bo jo nie ze swoim ino z waszym figluja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.11.2005 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Do Masztalskiej prziszła nachbarina i mówi: Ty se kup nowe gardiny bo ja widza jak wy ze swoim chłopem figlujeta. A Masztalska: To ty se kup nowe brile bo jo nie ze swoim ino z waszym figluja. ...a potym łona poszła do lykarza z nożym wbitym w kolano i pado , że chciała popełnić ...samobójstwo. Dochtór sie pyto ,czamu wbiła nóż w kolano ? - bo mi somsiadka pedziała , żeby trefić w serce , to trza cylować dwa palce poniżyj ...lewyj piersi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.12.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 o lyniu już było na pierwszyj stronie, a że to choćby ło mnie to dom wom link do bojki o szpetnym kaczorku, bo mie sie nie chce tela bymbnić w te knefle http://www.slonzoki.de/utopek/05/brzidkie_kaczontko.htm na wieczor to mogiecie łopedzieć abo przeczytać swojim a może i cudzym bajtlom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts