tomek1950 13.12.2005 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Bodziu, pamiętam ten wieczór 12.12 81 i poranek 13.12. A połowa ludzi nie wie o co chodzi Pozdrawiam Ciebie i Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 14.12.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Witam Czytam pierwszy raz i widzę ciekawie tutaj. Zajrzałem tu przez przypadek bo ujrzałem wpis dawnego i przyszłego krajana [dzień dobry/noc Tomku1950]. Ależ bajerant z Ciebie Bodziu_g. No No tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 14.12.2005 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Z pamiętnika dziadka Johana z Tychów „ Stan wojynny ” Sztrajk na „ Piaście ”, njy boł jeno najdukszym i nojwjynkszym protystym polskich robotnikow we grudniu 1981 roku, nale njyspotykanym we cołkim śwjycie. Dwa tydnje pod ziymjom we cołkim zagrozynju. Protyst zaczło łokoło 2000 bergmonow, do końca zasik dotrwało ich myńszo połowa. Cza bouo przetrfać njy ino we ciynżkich fizycznje, nale psyhcicznjy warunkach. Kożdy ze nos narażoł swy zdrowje, a nawyt i życie. Wszyjstcy we kraju juze sie poddali, eli łostali pokonanji bez milicyjo i wojokow. My zasik trwali do końca solidarni i czynsto ze pustymi żołondkami czekali my na szczyńśliwe rozwjonzanjy. Njy pokonoł nos wtedy, jak sie go pjyknjy nazywało „ wymiar sprawjydliwości ”. Wtynczos łorganozatorow i uczystnikow straszyli najwyższymi korami do roszczylanjo włoncznjy. Mogymy Pon Bockowi dziynkować, ize mieli my takigo Dyrechtora, kery sprzeciwjoł sie bandyckim sposobom rozwjonzanjo sztrajku. Pedził komisarzowi, kery wtedy rzodził grubom ( boł to pułkownik lotnictwa ), ize łon jako łodpowjedzialny za zycie załogi njy prziłoży rynki do rozpylynjo gazu we grubowych chodnikach. Straszyli tys nos wodom, zbrojnym desantym i nynkali psychicznjy fałszywymi alarmami i prowokacjami. Dochtory kerzy sjyzdżali na doł, po wyjeźdzje na wjyrch godali komisarzowi, ize po tak dugim czasie przebywanjo pod ziymjom organizmy naszy som tak liche, ize napywno łodbije sie to na naszym zdrowju. A kejby puścili gaz, to połowa ze nos by tygo njy przeżyła. Siłowe rozwjonzanjy sztrajku na naszyj grubie przewidywało :1. uderzynjy grupy antyterorystycznyj2. zatrucjy gazami obezwładnjajoncymi3. zatrucjy wody we lajtongach ( wywołanjy biegunki )4. łodciyncjy dostaw zywności łod 23.12. ( plan zrealizowano )(...)Njy myście se, ize my tam ino jydli i spali. Bez cołkje dwa tydnjy naszy życie boło zorganizowany. Jo i moji kamraci elektrykorze pilnowali coby nikaj njy brakło sztromu i plompały wszyjstkje plompki, keby ściany i chodniki njy potopioło. Dbołech tyż ło łonczność, kero boła poczebno mjyndzy wszyjstkimi grupami bergmonow rozsionych po dole. Beztosz tyż wjedziołech co sie kaj dzjyje, znołech nastrojy kamratow i jak wojynny koryspondynt wszyjstkoch łopisywoł. Mjarkujcie se, ize dziynnjy ło dziewjontyj wjecor bez GTL-e ( głośno mówiące telefony liniowe ) rozlygoł się „Kabaryt”, kery choć trocha doł sztrajkujoncym łodyrwać sie łod rzeczywistości. Musza tyż pedzieć, ize wjerszyki i pjeśniczki keje my tam słyszeli, a njyroz i wice boły naszkryflane bez samych sztrajkujoncych. Przeciw narodowi Trzinostygo grudnia , cołki narod sie głowi ,Wypowjydzioł Wojtek , wojna narodowi .Ze pomocom ZOMO i gumowyj pały ,Probowoł nom wybic naszy ideały . Cołki narod zgupjoł , wodzow pozawjyrali ,internowanjym – bicie mianowali .Żodyn prowdy njy godo, gazety cyganiom ,Myśloł se Wojtek , ize narod złomje . Bergmon Piasta i Wujka na sztyry szłapy kuty,Sztrajkujom inne gruby, tosz i stojom huty. Przi pomocy ZOMO i twardych narkotykow,WRON-a probowaua zdusić robotnikow. ZOMO się dopuszczo bratobojczyj walki ,Przeciw robotnikom karabiny i pałki .Wojsko stoło ze boku , mjyszać się njy chciało,Tosz ZOMO same, na matki i zony naciyrało. Kożdy ze nos twardy, njy poddo sie juncie,A wy matki , żony w gymba im plujcie.Njy dejcie się bracio, broncie się i siostry,Njy pomoże juncie, nawet terror łostry. Krziwda norod cuje, ło swoji się bije,Bo wodzow we maras, ZOMO wdeptuje. Mocni się cujymy, bo we dobryj sprawje,Siłom pokonomy przemoc i besprawjy. pisownia oryginalno , autor Johanek bergmony - górnicylajtong - rura z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 14.12.2005 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Z pamiętnika dziadka Johana z Tychów c.d. Ponjydziołek 14 grudnia Ponjydziołek je drugim dnjym stanu wojynnygo. We tyn dzionek chyba cołko załoga kero prziszła do roboty niczygo dobrygo njy mogła łoczekiwać. Skuli zamyntu na wjyrchu, I zmjana sjechała troszka niskorzij i to dopjyro po tym jak chopy ze Zakładowygo Komitytu Robotniczygo NSZZ „ Solidarność ”, wytuplikowali zebranym na cechowni bergmonom jaki grozi im njybezpjeczyństwo ze strony władzy. Na łobydwóch poziomach zmjana I przeleciała bez nojmnjyszygo problyma . Dopiero kej zacon się wyjazd ze poziomu 650 , keryś ze bergmonow PRG staroł sie namowić reszta ludziskow zebranych we poczekalni ło zamiarze łostanjo na dole. To wystompjynjy dało poczontek protystu, kerego zakończynjy żodyn njy mog se wyłobrazić. Do czynści załogi zmiany I , zaroski po sjyździe na doł wele podszybio dołonczyła zmjana II , zasik na poz. 500 m boło normalne wydobycjy . Jo we tyn dziyń mioł III zmiana i kejżech wychodzioł nanja ze chałpy wele połdziewjontyj na wjecor njy zdowołech se sprawa ze sytuacyji jako namje czeko na grubje. Kej my sie wszyjstcy przeblykli i poleźli na nadszybjy keby sjechać na doł, łokozało sie , ize njy dajom nom tygo zrobić skuli jejigo wstrzimanio. Wjyrch mjarkowoł se, ize na dole,łoczym my njy wjydziyli trwoł sztrajk. Dopjyro po intyrwyncyji rosjuszonych grubjorzy u zastympcy dyrechtora, sjechali my na doł. Wtynczos się stało, ize cołko zmjana III dołoncyła do ryszty załogi ze poprzydnich zmjan. Zaroski kej my sjechali poleźli my na mjyjscy kaj zgromadzioła sie protystujonco juści załoga. Tamkej zapoznali nos ze panujoncom sytuacyjom. Ta pjeśniczka na melodyjo „ Chłopcy radarowy ” Andrzeja Rosiewicza njych bydzie pzrikłodym naszygo bojowego nastawjynio. Tam na wjyrchu wojsko stoji,Cofo sie, bo brak im woli.Leci ku nim som jeneroł,Bo ze zadku ZOMO go popjyro. Refryn : Jadom, jadom chamy,Doszli już do bramy.Ludzie ich wszczimali,Łoni się cofali. My siedzymy tu spokojnjy,Wjyrch myślom durch ło wojny.ZOMO siła pokazuje,A komisorz smjyrć łobjycujy.Refryn :My im naskwol tu siedzymy,I sie teroz zastawjymy.Wszyjstkje szyby i łotwory,Wjyrch zaś nom, njych liże wory.Refryn :My szkryflomy postulaty,Łoni dzielom, je na raty.My na pywno to wygromy,I rzodzoncych powjeszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 14.12.2005 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Ależ bajerant z Ciebie Bodziu_g. tomasz O niewierny Tomaszu !! prawie wszyćko co jo opisuja to ... świynto prowda , reszta to przedruki i ...tyż świynto prowda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.12.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Jest prawda, świnto prawda i g.... prawda Bodziu, szrajbuj. Nawet te tragiczne kawałki czytam z przyjemnością. Doskonale pamietam te czasy i nie mogłem zrozumieć jak ci ludzie byli w stanie tyle czasu DOBROWOLNIE wysiedzieć pod ziemią. Ja czasami siedziałem 10 godzin i wyjeżdżałem ledwie żywy z mocnym postanowieniem, że następnego dnia nie zjadę. Zjeżdżałem, bo taka była moja praca, a szefa moje wrażenia z dołu nie interesowały. Pisz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 15.12.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Czejś Wom wszyskimJo też Wom w takim razie opowiym moji zarzyłosci z Grubom. Było to w siodmej klasie piyrszej szkoły czyli podstawowki. Na samym poczontku we wrześniu czy cos kole tego. Nie bardzo mi sie chciało uczyć i zadeklarowoł ech piyknie w doma że po podstawowce ida do zawodowki gorniczej i wala na gruba. Przeca moj starzik, ujec łojciec wszyscy robiom na Grubie to czamu ni mom i jo robić. jako że czasy byłu nie Ciekawe władza zaczynała szabrowac tyn kraj - kontunuje zresztom do dzisio - lata 90 moj tata wzion mie na gruba żeby mi jom pokozac. Je maszyniokym tak wiyn siodech do kibla - wiym że nie wolno ale siodech i pojechali my na 800. jakis jego komple mie tam zakludziyli. Kaj mie zakludziyli - na som przedeczek tam kaj jest tak 40 stopni cesjusz wali na dekiel, gorko jak pieron, dychac ni ma czym, cima jak u murzina w rzici, rynca wyciegniesz to jom nie widac. Bołech tam moznej z 10 minut - pokozali mi wszysko kiety z pancra - kieru w każdej chwili może sie urwac i po chopie, pokozali jak to wszyso czeszczy gwiżdze i sypie sie nalep, pokozali mi te pól metrowe pokalday kiere trza wybrac na leżonco. Pokozali mi prawdziwo Gruba.Wyjechołech na wiyrch nic ech nie robiył - w łaźni szorowołech sie z poł godziny a i tak ech sie pomijoł i sie nie domył. przijecholech do dom. Zastanowiył nad swojom przyszlosciom i stwierdziył ech że nie pójda tam robic za rzodne skarby i piniondze.Bestosz jeżeli ktos mo jakis problymy ze gorniki zarobiajom tela czy tela , ze majom pyndzyjo po 25 rokach roboty zaproszom na 1 jedyn szychta - a gwarantuje że zmieniom zdani.Dzisio mom 28 lot skończono Politechnika Ślonsko - robia w zagranicznej firmie - mom to co mom - a wszysko jakby sie na to nie dziwac zawdziyńczom GRUBIE i mojimu łojcu kiery tez je dumny z teego że mo w rodzinie piyrszego inzyniera - bo on żył w takich czasach że było mu zakozane iści na studia.To tak na marginesie dlo wszyskich tych kierzi nie chcom sie zbytnio uczyc Pozdrowionka sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 15.12.2005 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Dzisz Seba - jakby nie gruba ,....to byś lumpym łostoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 15.12.2005 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Komgrole i chroboki W mojij putni som komgroleco mjyszajom jak gorole !Zanim czowiek sie skapuje taki komgrol już grasuje !Puszczo maile i pomałudoprowadzo mje do szału !Poprzestawioł mi litery ,a mje z nerwow gnijom nery !Już ni wspomna cyfrobrokow --komputerowych chrobokow !Te dziepjyro tu skokajom i mi wszysko przestawjajom !Już se s nimi nie wjym radytaki to som wredne gady... autor - Jyndrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 15.12.2005 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Stringi -jakie miano po naszymu, noszom "stringi" ? - nici, we rzici - - czym sie rożniom stringi, łod piły ? - niczym - ( to sie wrzino i to sie wrzino ) - czym sie rożniom stringi, łod richticznych majtek ? - downiyj, keby łoboczyć goło dupa, cza boło łodchylić majtki ! - teroski, keby łoboczyć stringi, cza roschylic połdupki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 15.12.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.12.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Jo znom ze stringami trocha inakszy Czym sie różniom Stringi od piły tarczowej ?? Niczym i tu i tu chwila nieuwagi i palce w rzici sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2005 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 17.12.2005 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Z pamietnika dziadka Johana z Tychów c.d. Czwortek 17 grudnia 1981 Życie na dole nabjyro tryści . Trzyci dzionek sztrajku je cołkjym znośny, a kożdy ze nos dostaje zakrys swoich łobowjonskow. Ze wjyrchu dostajymy przemycone wiadomości i dowjadujymy sie ło tragedyji na „Wujku”. Teroski już wjymy, ize muszymy wytrwać jaknojdużyj i wygrać ze cygaństwym….. Komisorz zwołuje sztab kryzysowy, ale ze tygo co wjymy pod grubom nima wojska, ani ZOMO. Dociyrajom do nos wjeści, ize som przimjarki do zatrucio kopalnianygo luftu gazami….. Żodyn tys, ze nos njy wjy co dziyjy sie ze chopami na „Ziymowicie”. Za wszylko cyna chcymy śnimi nawjonzać kontakt, tosz we kierunku somsiadujoncyj ze nami gruby wysyłomy pora bergmonow, keby zaciongli jynzyka. Do kontaktu njy dochodzi skuli zatopjonygo chodnika granicznygo. Tosz po dukszyj naradzje zadecydowali my dotrzić do „Ziymowita” bez pozjom 500. Pod wjecor tygo samego dnja, pomyśnjy wroco delegacyjo, a śnimi pora chopow ze Ziymowita. Terosku już wyjmy, ize tam sztrajkuje wele 1400 chopow, a sytuacyjo ze jodłym wyglondo gorzij niźli u nos. Chocioż myslom, ize się to poprawi, bo zajynli komora MW ( materiałów wybuchowych ) ze 8 – mjoma tonamy dynamitu, a tym samym majom fest atut. Ci co łodnos wrocali łobładowanji byli kej jakisik kamele, na puklach niośli jedzyni i cygarety….. We jednym ze mjysc we kerym żyli sztrajkujoncy, łodprowjało sie nabożyństwo i boło łono transmitowane bez GTL-e. Nogle bez ty gośniki rozlygo sie głos nawoływujoncy do łobrony jednygo ze naszych prziczółkow na kery napjyro atak. Wszyjstcy jak jedyn chop ruszyli we wskozanym kjerunku, byli i tacy, kerzy łoblykali sie we bjygu. Njy bołech we wojsku, ale we tym momyncie pocułech kejbych boł na wojnjy. We chwila potym wszyjstko prziszło dosia i łokozało sie, ize tyn alarm boł fałszywy. Jeszcze my njy łochodli po jednym, a tukej łogłoszajom drugi, nale i łon łostaje odwołany, widać, ize keryś ze nos njy wyczimuje nerwowo i mo łomamy. Niskorzij naszli jydnygo ze bergmonow, kery zaszył się we koncie i zachowywoł sie inakrzij niźli pozostali. Mioł wyłupjasty ślypja i cosik we kołko mamrotoł, chyba dopadła go depresyjo. Stan psychiczny chopa wymogoł jygo wydanio na wjyrch. Keby uniknońć podobnych sytuacyji, łod tygo momyntu powołano do życio patrole, kerych zadanjym boło bjyżoncy kontrolowanjy ważnych strotegicznjy punktow...... O losie Górniczo mynczarnja , naszom njydolom ,Fedrujymy wongjel , aże nos gnaty bolom .Durch fedrujymy , aże we łocach ciymno ,A we naszych chałpach , ciyngjym zimno . Elektrownie wongiel polom , turbiny terkocom ,I durch za wschodnio granica, wywożom go nocom.Leci szychta za szychtom, aze pot ze czoła kapje,Leci Wojtek do Moskwy i po drodze sapje. Narzyko borok, ize wongla brakuje,Solidarność mu durch rynce kupluje.Na „Piaście” sztrajkujom i njyroby leżom,Jednak Wojtkowi Sowieci njy wjerzom. Wziońć im wolne soboty, njych ich krew zalywo,A tymu co chce polić, njych se rombje drzywo.Prikazy Wojtek, do kraju prziwozi,We zamjan tygo, naszy dobro wywozi. Myśloł Wojtek, ize styknom ciepłe słowka,Za njydziyla partyjno ciepnjy nom złotowka. Pralka, telewizor za njydziela i śwjynto,Wolnygo njych robol, cołkjym njy pamjynto. Ze dołu njy wyjyżdżo, tyn ryl popaprany,Zasik ich matki napjyrajom na gruba bramy. Bergmon sztrajkuje, robić mu sie njy chce,Na jich njyszczyńście myśli i cosik zychce. autor - Johanpisownia oryginalno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 18.12.2005 00:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 O ... porzondkach przed świyntami Co rok na świynta robiemy porzondki w chałpie. Jo tyż robia porzondki. Zawsze na świynta porzondkuja ... kasety z filmami , wkiere zech nagroł w czasie poprzednich świont. Musza je wtedy gibko łobejrzeć , cobym mioł kaj nagrać nowe filmy we aktualne świynta, tzn filmy z dzieciontka łoglondom przed zajonczkiem, a te z zajonczka łoglondom przed dzieciontkiem. Zabiyro mi to cołki czas przeznaczony na sprzontanie, a potym to jo jest taki zmynczony tym fechtunkiym, że zaroski mi sie chce spać. Dobrze że moja staro niy cyto co jo tu maluja bo by mi zaroski wkulała po grzbiecie, a jo mom jeszcze ...pora kasetów do wysprzontanio na jutro i na cołki tydziyń do świont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Bodziu, niemogę, pęknę ze śmiechu. To sprzątanie super. Mnie dziś też zapędzili do sprzątania, ale kaset nie pozwolili sprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 18.12.2005 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Z pamietnika Johana z Tychów 18 grudnja 1981 Łod samusjyńkigo rana przichodzom wjyści, ize pod brama gruby podjechały trzi SKOT-y wroz ze wojokami. Na jich widok, nogle śleciały sie pod gruba babecki ze pobliskich chałpow i we lamyncie stanyły sztrabom. Tak lamentowały, aze keryś ze wojokow wytumaczył jim, ize ino przijechali po matyrioł wybuchowy, kery został wydany ze poziomu 500. Po załadunku łodjechali, ale babom to dali njy dało pokoju i durch łoblygały droga ku grubje. Łod poczontku sztrajku na wjyrch wyjechało już srogo ludziskow. Jydni dlo widzimisia, inni zasik skuli zdrowja, a jeszcze inksi ze wzglyndu na stan psychiczny. Teroski je nos wele 1700 chopa, ale zdowomy se sprawa ze tygo, ize im mnjyj nos bydzie, tym łatwij nos wykurzom. Do świont coroz blizyj i njyma widoku na zakończynjy tyj mynczarni, bestosz naszymi staraniami chcymy ku nom zaprosic ksiynzulkow. Myślymy co sie nom to udo. Modlitwa gornika Pon Bocku nasz , ach Pon Bocku drogi,Momy skuplowane rynce i nogi .We jednyj Polsce mjyszkomy ,I Slonzoki na mjano momy . Żyjymy łoroz na jednyj ziymi ,I czamu taki zło sie plyni . Jydni jedzom rarytasy ,Inksi majom puste basy .Jednym , mjynki fotel ciało tuli ,Inksi chodzom we zekrwawjonyj koszuli . Pon Bocku nasz , ach Pon Bocku drogi ,Kaj je kres, naszyj mynki i trwogi . Chopy my twardzi , choc ze krwi i kości ,Dłowjyni. Podnoszymy się we złości .Jajmużny łod żodnygo njy chcymy ,Chocia co naszy , siłom weznymy . Ciynżko kożdy snos robi ,Dodej nom otuchy, Pon Bocku drogi . autor - Johan pisownia oryginalno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 18.12.2005 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Bodziu, niemogę, pęknę ze śmiechu. To sprzątanie super. Mnie dziś też zapędzili do sprzątania, ale kaset nie pozwolili sprzątać. cołkie szczynście że przeżyłżeś te sprzontani , pewnie jeszcze czeko Cie kupowani . Jo już zakupy porobiył , a co żech przy tym użył to napisza kiej indzi bo dzisiok już wyczerpołek limit fansolynio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.12.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Bodziu, tego sprzontania końca nie widać, a kaset nie dają nawet poustawiać równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 19.12.2005 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 O ... promocjach na świynta Wczora żech widzioł w TV jak sie robi promocyje w markietach. Handlyrze majom na przikłod szczewiki na sprzedaj za 300 złotych, to na tabuli z cenom piszą nad tymi 300 złotymi nowo- staro cena 1000 i ją przekryślajom, że to niby przecena z 1000 na 300 . Lepsi handlyrze do tego tawsena wydłuzajom jedyna coby była wyższo , a nad zerami domalowujom "brzuszki" i przerobiajom zera na łosymki i wyłazi cena ... 1888 (przekreślono) . Jeszcze lepsiejsi handlyrze coby urealnić przecena do tyj nowyj ceny (przeceny) 300 złotych tyż domalowujom kryski ale do trójki z jeji lewyj strony coby 3 przerobiyć na ...8 . Wtedy przichodzi tako paniusia co mo kasy jak szklorz kitu i ...z zachwytym kupuje te szczewiki za ...800 złotówecek. Wtedy co robi tyn handlyrz ?? Biere szczewiki wkiere leżały zakurzune łod roku obok tych sprzedanych za 300 , ale łony (te drugie szczewiki ) kosztowały do tyj pory 200 złotych i ... stawio je przi tyj tabulce z cenom promocyjnom za ...800 złotych Założa sie z Tomkiym ło kista piwa , że taki handlyrz sprzedo prawie wszystkie szczewiki i nie tylko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts