Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

... Syn zloz w ciemności do ludzi, żeby ich wyciągnąć na wiyrch, do Ponbócka. Szoł w dół cołki miesiąc, i bardzo się dziwił, że ludzie mogli tak głęboko się zakopać w poszukiwaniu czegoś czego niy ma.

I tak doszoł Ponbócek do piyrwszego skupiska ludzi. Kiej łoni go zoboczyli niy wiedzieli skąd łon wzion takie biołe szaty, myśleli, że może Lucyfer wymyśloł jakiś nowy proszek do pranio, abo co. Ale kiedy łon napoczon im łopowioadać o Łojcu, jak łon ciyrpi na wierchu i jak czeko na nich to starsi przypomnieli sie o dawnych czasach kiej miyszkali w szczesliwych warunkach. Łopowiadoł im tyż, jak piyknie jest na wiyrchu i że ludzie tam niy umierajom. Niykiere z ludzi uwierzyli Ponbockowi, bo łon mioł tako siła, kiej ftoś boł chory i pedzioł Ponbóckowi: Jo wiym co ty kiejbyś ino chcioł to mie mogesz ulyczyć. A Ponbócek robioł to chętnie. I łazioł po wszyckich skupiskach kaj ludzie mieli swoje nory i namowioł ich, jak piyknie jest na wiyrchu, pedzioł im co łon stamtąd przyszoł, ale musioł iść przez cołki miesiąc. Wtenczos kupa ludzi pedziała: Jezusicku dyć to musi być prowda, łon jest taki piykny i wszystkim tyż robi same dobre rzeczy. I łazili za nim słuchali jak łon piyknie im godoł jak mogliby żyć kiejby ino żyli na wiyrchu....

• Odpowiedzi 618
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... Kiej to zoboczoł Lucyfer wściyk się strasznie i pedzioł tym co dla niego robiyli, że jak ludzie wylejzom to nici z ich zapłaty. I zaczynli łone podburzać ludzi coby mu niy wierzyli. Tak samo te co czytali insztrukcje, godali sie: Jak wszyscy stąd pójdom to kto bydzie przyłazioł do nos po porady. I godali ludziom: Nie wierzcie tymu łoszustowi.

Ale ludzie niy byli takie gupie, widzieli co jest grane, że Jezus (bo tak go nazywali) godo prowda. Łazili wiync za nim, po całyj podziymnyj krainie i głosiyli dobro nowina: że Ponbócek czeko na nos, że jest lepsze życie łod tego co momy tutej, że Jezus piyrszy przeszoł ta droga i my tyż mogymy dobrze przygotowani pójść i dojść na som wiyrch.

Jako, że ta podziemno kraina była cołkiem wielko trzy lata trwało zanim wszystkim ludziom opedzieli dobre wieści. W tym czasie połno ludzi łazioło razym z nim, ale takich wybranych to mioł łon dwunastu i im wszycko na łosobności tłumaczoł. Pedzioł im tyż, że faryzeusze nie zgodzom sie na jego nauka i w końcu po wielu ciyrpiyniach go zabijom. Pedzioł im tyz żeby sie fest niy przejmowali bo potym jak go zabijom, za trzy dni Łociec, kiery jest Panym życia i śmierci pośle mu Duszka i tyn go łobudzi. Ale kiedy jego ucznie zoboczyli jaki łon boł popularny i wiela ludzi przyłazioło na jego nauli to myśleli, że łon tak ino godo.

Na koniec doszli do stolicy krainy ciemności i tam byli najważniejsi faryzeusze i ludzie chcieli sie dowiedzieć co łone myślom o Jezusie. Ale łone boli sie po piyrwsze tego, że stracom swoje źródło utrzymania, po drugie wiedzieli, że anioł ciymności niy jest za tym żeby wyłaźić na wiyrch i boli sie, że nie bydzie on im dostarczoł wiyncyj jedzenia i drzewa na opał. Powiedzieli wiync, że Jezus to jest łoszust i darmozjad, a jak godo ich prawo takigo trzeba zabić....

... Ludzie niy wiedzieli co majom począć, przez dugie lata to faryzeusze godali im jak majom sie starać żeby dostać sie na wiyrch. Co prowda za dużo z tych ich porad niy wynikało, ale sie starali. I tak faryzeusze im namydlili łoczy, że w końcu wziynli i aresztowali Jezusa, a potym chocia niy mogli mu nic złego udowodnić wziynli i go zabili.

W czasie kiedy Jezus żył często łaził pod główny szyb żeby być bliżej Łojca, rozmawioł z nim, tak jak sie umówili. Teroz kiej go zabili i przez trzy dni Jezus nie przychodzioł pod szyb, Łojciec pedzioł: Duszku, byda musioł tutej som zostać, idź i przyprowadź mojego Synka sam nazod, na wiyrch, a jak trzeba bydzie to pomóż ludziom.

Duszek polecioł tak wartko jak ino umioł. I już boł przy Synu i budzi go: Wstowej, śpiochu - już trzy dni sam leżysz, coś ty robioł? Jezus wstoł, ucieszoł sie na widok Duszka, i godo: potym Ci wszystko łopowiym, poć przedstawia Cie moim uczniom, bo łone muszom być fest smutne.

I rzeczywiście kiej przyszli do uczniów, a łone sie zamknyli w laubie na łogródkach, bo sie boli tych pierzyńskich faryzeuszów, to te niy mogli uwierzyć, bo same widzieli jak źli ludzie go przebili i zabili.

Wtedy Jezus im pedzioł: Nie bójcie sie bo to jo jestech, nie żodyn duch. To jest Duszek, kiery jest tyż w wos. Bo jak my wos stwarzali to Duszek tchnoł na wos, tak, że mocie życie. Teroz musza już iśc do Łojca bo mu sie tam mierznie bezy mie. Ale słuchejcie, idźcie i godejcie wszystkim ło tym co żeście widzieli i słyszeli. Jo ida, ale Duszek jak mie łodprowadzi na wiyrch to zaś sam do wos przyjdzie i tak bydymy razym, bo łon jest taki som jak jo. On wom wszsytko dokładnie powiy jak mocie iść żeby dojść na wiyrch...

... Tak tyż uczniowie zrobiyli, ale dopiero po piyńdziesieńciu dniach kiej Duszek na prowdy przyszoł do nich, i wtedy kożdy móg tak piyknie godać o Ponbócku. Bardzo wiela ludzi im uwierzyło i nazwali sie Kościołym.

Niekiere zaczynli wyłazić na wiyrch, ale boła to droga trudno i niebezpieczno. Pamiyntejcie, że Ponbócek jak obroł ludzko postać to złazioł na dół cołki miesiąc, no a na wiyrch to jeszcze gorzyj. Po drodze czekali jeszcze sługi anioła ciymności kiere chcieli tych co wyłażom wciepnąć nazod na som dół. I tak ludzie zaczynli wyłazić niy pojedynczo, ino zbiyrali sie w grupy po 15-20 ludzi i szli na wiyrch. Wiecej ich niy moglo isc na roz, bo drabinki kiere były, nie były takie blank nowe, i mogly sie urwac. Niy wszyscy tyz chcieli wylazic bo, abo niy wierzyli ze tam na prowdy jest jakis inny swiat, abo boli sie tyj drogi, abo byli za lyniwe, abo tyz niy chcieli zostawiac tego wszystkiego co sam na dole mieli, ciemnych nor w kierych miyszkali, ognia przy kierym sie grzoli.

Jednak Duszek działoł i bardzo wielu ludzi wyruszyło, a łon jeszcze pedzioł, że bydzie tak długo działoł aże wszyskie ludzie wylejzom na wiyrch. A Syn biere kożdego jednego co wylezie i myje z wszyskich tych brudów kiere na dole byli normalne. Te zaś co wyleźli żyjom sie w słonku, i mogom na codziyń widzieć Ponbócka, a łon sie fest cieszy z kozdego jednego kiery wylezie z tych ciymności i zaroz jak go Syn umyje daje mu bioło szata i godo: Siednij sie sam ze mnom do wieczerzy, jydz, pij i raduj sie, bo bydymy razym już na zawsze.

skopiowano z netu , pisownia oryginalno

Polszczyzna czy ... ślonsczyzna ? - oto jest pytanie :wink:

tera trocha klasyki 8)

Rozmowa ze ślusarzem

W łazience coś się zatkało, rura chrapała przeraźliwie aż do przeciągłego wycia, woda zaś kapała ciurkiem. Po wypróbowaniu kilku domowych środków zaradczych (dłubanie w rurze szczoteczką do zębów, dmuchanie w otwór, ustna perswazja itp.) - sprowadziłem ślusarza.

Ślusarz był chudy, wysoki, z siwą szczeciną na twarzy, w okularach na ostrym nosie. Patrzył spode łba wielkimi niebieskimi oczyma, jakimś załzawionym wzrokiem. Wszedł do łazienki, pokręcił krany na wszystkie strony, stuknął młotkiem w rurę i powiedział - Ferszlus trzeba roztrajbować.

Szybka ta diagnoza zaimponowała mi wprawdzie, nie mrugnąłem jednak i zapytałem - A dlaczego?

Ślusarz był zaskoczony moją ciekawością, ale po pierwszym odruchu zdziwienia, które wyraziło się w spojrzeniu sponad okularów, chrząknął i rzekł - Bo droselklapa tandetnie blindowana i ryksztosuje.

- Aha - powiedziałem - rozumiem. Więc gdyby droselklapa była w swoim czasie solidnie zablindowana, nie ryksztosowałaby teraz i roztrajbowanie ferszlusu byłoby zbyteczne.

- Ano, chyba... A teraz pufer trzeba lochować, czyli dać mu szprajc, żeby śtender udychtować.

Trzy razy stuknąłem w kran młotkiem, pokiwałem głową i stwierdziłem - Nawet słychać.

Ślusarz spojrzał dość zdumiony - Co słychać?

- Słychać, że śtender nie udychtowany. Ale przekonany jestem, że gdy pan mu da odpowiedni szprajc przez lochowanie pufra, to droselklapa zostanie zablindowana, nie będzie już więcej ryksztzosować i co za tym idzie, ferszlus będzie roztrajbowany. I zmierzyłem ślusarza zimnym, bezczelnym spojrzeniem.

Moja fachowa wymowa oraz nonszalancja, z jaką sypałem zasłyszanymi po raz pierwszy w życiu terminami, zbiła z tropu ascetycznego ślusarza. Poczuł, że musi mi czymś zaimponować. Ale teraz nie zrobię, bo holajzy nie zabrałem. A kosztować będzie reperacja - wyczekał chwilę, by zmiażdżyć mnie efektem ceny - kosztować będzie...

cdn.

:D Autor... Julian Tuwim.

I mam pytanie: czy ktoś wie co to jest holajza?

Uwaga dla ułatwienia dodam, że odpowiedź nie jest łatwa :wink:

Tomek - masz racje 8) ; ma to cóś związek z ...wodą , ale ...gdzie indziej :wink: :D

holajzy cd.

...kosztować bedzie ... 170 złotych i 85 groszy.

- To niedużo - odrzekłem spokojnie. - Myślałem, że co najmniej dwa razy tyle. Co zaś dotyczy holajzy, to doprawdy nie widzę potrzeby, aby pan miał fatygować się po nią do domu. Spróbujemy bez holajzy.

Ślusarz był blady i nienawidził mnie, uśmiechnął się drwiąco i powiedział - Bez holajzy? Jak ja mam bez holajzy lochbajtel krypować? Żeby trychter był na szoner robiony, to tak. Ale on jest krajcowany i we flanszy zulajtungu nie ma, to na sam abszwerwentyl nie zrobię.

- No, wie pan - zawołałem rozkładając ręce - czegoś podobnego nie spodziewałem się po panu. Więc ten trychter według pana nie jest robiony na schoner? Cha, cha, cha! Pusty śmiech mnie bierze. Gdzież on na litość Boga jest krajcowany?

- Jak to, gdzie? - warknął ślusarz - Przecież ma kajlę na iberlaufie.

Zarumieniłem się po uszy i szepnąłem wstydliwie - Rzeczywiście. Nie zauważyłem, że na iberlaufie jest kajla. W takim razie zwracam honor: bez holajzy ani rusz.

I poszedł po holajzę. Albowiem z powodu kajli na iberlaufie trychter rzeczywiście robiony był na szoner, nie zaś krajcowany, i bez holajzy w żaden sposób nie udałoby się zakrypować lochbajtel w celu udychtowania pufra i danie mu szprajcy przez lochowanie śtendra, by roztrajbować ferszlus, który dlatego źle działa, że droselklapę tandetnie zablindowano i teraz ryksztosuje.

Bodziu, podobno holajza została wymyślona przez Tuwima!

Tomek - z holajzą (To)masz rację :wink: :D

BALLADA O PIWKU

JEST TAKI NAPÓJ - MISTRZOSTWO ŚWIATA,

KERY TU WSZYSTKIM CHOPOM SMAKUJE.

CZY DO KRUPNIOKA ABO DO SKATA,

ŁON DO KOŻDEGO MIEJSCA PASUJE.

ROBI GO ŻYWIEC ,WARZĄ GO TYCHY

I JEST NA STOŁACH COŁKIJ EUROPY.

CZASYM NIY TRZEBA NAWET ZAGRYCHY

PIJOM GO WSZYJSCY , NIY INO CHOPY.

JEST PRZECA STARSZY NAWET ŁOD WINA

A W SMAKU NIY MO DLO SIEBIE RÓWNYCH.

PIJOM GO W GÓRACH I NA NIZINACH.

W EUROPIE JEDYN Z NAPOJÓW GŁÓWNYCH!

JAK JEST NA DWORZE PIEROŃSKO HICA,

A I WIATEREK ŻODYN NIY DMUCHA,

WTEDY CI INO ROZJAŚNI LICA,

ZIMNEGO PIWKA POŁNIUTKO KUFA.

W KUFELKU PIWA BIOŁY KRAGLICZEK

A POD NIM ZŁOTO Z SZUMYM BOMBELKÓW.

ŁOSTATNI ZA TO ŁODDOSZ GROSICZEK,

BYLE CI WLOLI KILKA KUFELKÓW.

LECZ JAK WYPIJESZ TROCHA ZA DUŻO

MOŻESZ MIEĆ W GOWIE POWAŻNE SZMERY.

WTEDY SIĘ TWOJA STARO ŁOBURZO,

ŻE I WYKRYNCOSZ TAKE NUMERY.

PIJOM SE PIWKO STARSI I MODZI

COŁKI ROK PRAWIE , NAWET I W ZIMA.

JAK SIĘ MO UMIAR TO NIY ZASZKODZI,

GORZYJ , JAK TEGO UMIARU NIY MA.

JEST NAZYWANE NAPOJYM BOGÓW

BESTO NIYKERZY CZUJOM SIĘ W NIEBIE.

PRZI KUFLU PIWA NIY MA TYŻ WROGÓW

LUDZIE SIE MAJOM BARZI KU SIEBIE.

MOŻNO DO PIWKA TROCHA POŚPIYWAĆ,

ABO TYŻ PEDZIEĆ PORA DOWCIPÓW.

PRZI PIWKU CZAS TYŻ MIŁO UPŁYWO,

DOCHODZI NAWET I DO ZOLYTÓW.

PIJMY WIĘC PIWO , BYLE NA ZDROWIE,

CZYLI INACZYJ – ZOWDY Z UMIARYM.

BO KOŻDY ŚLĄZOK DZISIOJ CI POWIY:

NIYCH ŻYJE PIWO – WIWAT BROWARY!

autor - H. Polok

Pod lasym nad rzyczkom żyła se tako biydno starka. Żyła se sama ze swojim czornym kocurym, kerego dała wyrznyć, co by za koczkami niy lotoł.

Starka uprawiała łogrodek , chytała ryby w rzyczce i tak se skromnie żyła.

Roz chyciyła złoto rybka, kero jom prosiyła, żeby jom wypuścić.

- Wypuście mie starko a spełnia wom trzi życzynia.

Starka jom wypuściyła i prosi, żeby ta staro chałupka zamiyniła sie w piykno wila, żeby łona sama zamiyniła sie w młodo frelka tak piykno jak Claudia Szifer, a jeji kot w piyknego młodego karlusa, jak Ricky Martin.

Nagle sie patrzy i w miejscu tyj swojij lepianki stoji piykno wila, łona stoji

na tarasie młodo i piykno jak Claudia Szifer, a kole nij zamiast kota stoji

gryfny karlus jak Ricki Martin.

Karlus sie na nia dziwo i godo:

- I po co żes mie ty jyndzo wykastrowała.

O piwku świetne. :D A o kocie :o Życie jest czasem brutalne.

... A o kocie :o Życie jest czasem brutalne.

ale to nie był Sellim :roll:

Ślonski kwiotek

Na tym naszym czornym Ślonsku,

Tak jak wszyndy kwitnom kwiotki!

Ale nikaj niy treficie,

Takij piyknyj jak tu godki.

To łona mie prziwitała,

Jak na Boży Świat żech prziszoł!

Starka z mamom tak godały,

Od nich piyrszy żech jom słyszoł.

To najlepszy ślonski kwiotek!

Idzie pedzieć – Rzecz to Świynto!

Kery tukej się urodziył,

Cołki życie jom pamiynto.

Naszo piykno Ślonsko godko,

Keroś wieki nom przetrwała!

Kwitnij dalij moja złoto,

Co byś dycki tu łostała!

autor - B. Dzierżawa

JAK WIDZA MAŁYSZA...

NIY MIELI MY DUGO IDOLI,

CO SAMI PORADZOM SIĘ SZKOLIĆ,

I MAJOM ZAWZIYNTO NATURA-BO W GÓRACH.

A DZISIOJ NOM TAKICH POTRZEBA,

CO TROCHA PRZIBLIŻOM NOM NIEBA,

I JUŻ ŁOD BAJTLA W MIG,TRYNUJOM TAK JAK NIKT

I GIBKO CHYTAJOM SKOKÓW DRYG.

JAK WIDZA MAŁYSZA TO DYSZA

I NIC JUŻ NIY CZUJA, NIY SŁYSZA.

BO KOŻDY JEGO SKOK,TO DLO MNIE WIELKI SZOK

NIYCH LOTO, NIYCH FURGO TAK CO ROK.

NA PEWNOM TO NIY JEST PRZIPADEK,

BO MOŻE ADAMA JUŻ DZIADEK

PRÓBOWOŁ ŁODDOWAĆ SKOKI-NA BOKI.

A DOBRZE ŻE DZIADEK MIOŁ WNUKA,

CO UMIOŁ TALYNTU POSZUKAĆ

I DZIADKA NAŚLADUJE, ŻE SKOCZNI MU BRAKUJE

BO ZOWDY NA PROSTYM JUŻ LĄDUJE.

NIYCH TEROZ MU KOŻDY POMOŻE

BO SOM TEGO STRZIMAĆ NIY MOŻE,

A ŁON NIYCH PAMIYNTO ŁO BOGU-NA PROGU.

POLOKI ŚCISKEJCIE DURCH KCIUKI,

I BIERCI Z ADAMA NAUKI,

BO ŻEBY MEDAL MIEĆ,TO TRZEBA PRZECA CHCIEĆ,

DO CELU, DO CELU PEWNIE PRZEĆ!

autor - H. Polok

GLACOKI

JEST TROCHA ŁYSYCH CHOPÓW NA ŚWIECIE,

A SOM TO LUDZIE BARDZO ŁOSZCZYŃDNI.

LECZ CHYBA WSZYJSCY TO DOBRZE WIYCIE

ŻE W PEWNYCH SPRAWACH SOM NOM NIYZBYŃDNI.

ŁYSY NIY MUSI SIĘ PRZECA CZESAĆ

BEZ TO NIY KUPI NIGDY GRZEBIYNIA.

WOSÓW NIY CIEPNIE NIGDY DO PIECA,

NO I FRIZURY NIY MUSI ZMIYNIAĆ.

NIY POTRZEBUJE KUPIĆ SZAMPONU,

GROSZ ZAŁOSZCZYŃDZI NA CO INNEGO.

NIY MO SUSZARKI ANI ŻEL –TONU

FRIZER TYŻ NIY MO S NIM NIC WSPÓLNEGO.

GLACA PUCUJE BLANK DO POŁYSKU,

MO BABA WIYŃCY DO CAŁOWANIO.

BEZ TO GO WIDAĆ Z DALEKA W SCISKU,

SŁOŃCE MO DUŻO MIEJSCA DO GRZONIO.

ALE SZCZYŃŚLIWI SOM TE ŁYSOLE,

A TRZA TO PEDZIEĆ BARDZO DOSADNIE:

BO CZY HANYSY,CZY TO GOROLE,

TO WOS IM NIGDY Z GOWY NIY SPADNIE.

autor- H. Polok

Polszczyzna - ślonsczyzna

MOMY JUZAŚ WYLICZANKA,

U WAS TRAMWAJ – TUKEJ BANKA,

KALESONY TO SPODNIOKI,

NA SKARPETY GODOSZ ZOKI.

MAŁE STRUPKI TO BOLOKI,

TAM BUŁCZANKA – TU ŻYMLOKI.

MOMY NOWO WYLICZANKA,

TU KROSZONKA TAM PISANKA,

TANIE WINA TO JABOLE,

CHOPY Z POLSKI TO GOROLE.

TAM TOREBKA TUKEJ TYTKA,

U WAS CZAPKA – U NOS MYCKA.

GUZ NA CZOLE TO JEST BUŁA,

MIĘKKA PIŁKA – U NOS FUŁA.

BUTY Z DREWNA TO HOLCOKI,

U WAS ŁYSI TU GLACOKI.

WESTA TO JEST KAMIZELKA,

WASZA PANNA – NASZO FRELKA.

KOCHAM CIĘ TO ZNACZY PRZAJA,

ZMYŚLNY BERET TO JEST KAJA.

SKRZYNKA Z WĘGLEM TO KOKASTLA,

TAM KRASA – TU OMASTA.

U WAS RANDKA – TU ZOLYTY,

WASZE KROMKI,NASZE SZNITY.

U NOS SIYNIE, WASZE KLATKI,

TAM SPODENKI,TUKEJ BATKI.

TU GARDINY, TAM FIRANY,

NASZ NABITY – WASZ PIJANY.

KARMINADLA – PATRZ MIELONY,

A GÓRNICY TO PIERONY.

U WAS BIEDAK U NOS BOROK,

TO NAPISOŁ HYNIO POLOK.

:wink: :D

Polszcyzna - ślonsczyzna

MOMY TRZECIO WYLICZANKA,

TUKEJ KRAŁZKA,TAM FALBANKA.

PODZIAŁ PRACY-FEREZUNEK,

U WAS KREDENS TU SZYBUNEK.

PRALKA RĘCZNA TO JEST ROMPLA,

ZAMIAST WUJKA MOMY ONKLA.

TAM WIDELCE,TU WIDOŁKI,

W MIEJSCE KRZESEŁ MOMY STOŁKI.

U NOS SZAŁOT TAM SAŁATKA,

NASZA CHADRA TO JEST SZMATKA.

U WAS PROBLEM TU ŁOSTUDA,

TAM STRZELNICA,TU SZISBUDA.

U WAS PĄCZEK ,TUKEJ KREPEL,

NA JÓZEFKA WOŁOSZ ZEFEL.

ZUPA Z CHLEBA TO WQODZIONKA,

JAJECZNICA ZAŚ SMARZONKA.

NIECO PÓŹNIEJ TO NIYSKORZYJ,

WY Z PROBOSZCZEM,MY Z FARORZYM.

COŚ ZAMOCZYĆ ZNACZY TONKNOŃĆ,

A COŚ ŁYKNĄĆ TO JEST SZLUKNOŃĆ.

O WAS URWIS U NOS NAJDUCH,

TAM JEST ROZWÓD A TU SZAJDUNG.

TUKEJ SZNITLOCH,WASZ SZCZYPIOREK,

U NOS BONTEK,WASZ ROZPOREK.

ROZRABIAKA TO JEST ROJBER,

WASZA PROCA A NASZ SZLOJDER.

U WAS CHŁOPCZYK U NOS BAJTEL,

NA PRZEDZIAŁEK GODOSZ SZAJTEL.

U WAS ŻOŁNIERZ U NOS WOJOK,

TO NAPISOŁ HYNIO POLOK.

:wink: :D

Polszczyzna - ślonszczyzna

MOMY CZWORTO WYLICZANKA,

TUKEJ GLINIOK - TAM GLINIANKA.

ZRZUTKA NA COŚ TO JEST ŚCIEPA,

OBERIBA - KALAREPA.

SOK Z KAPUSTY TO JEST KWASKA,

A FARTUSZEK TO ZOPASKA.

U NOS LYJT, U WAS LANIE,

WASZE KŁUCIE, NASZE ŻGANIE.

PANNA Z DZIECKIEM TO ZOWITKA,

KROMKA CHLEBA – U NOS SZNITKA.

A MOTYLE – SZMATERLOKI,

ŁYŻWY Z KORBKĄ TO KURBLOKI.

DUŻO MÓWIĆ TO FANDZOLIĆ,

LEKCEWAŻYĆ- U NOS SMOLIĆ.

WŁÓCZYĆ SIĘ TO ZNACZY SMYKAĆ,

U WAS MODLIĆ – U NOS RZYKAĆ.

SCHACHARZONY TO ZEPSUTY,

TU SZCZEWIKI A TAM BUTY.

SEBLYC SIĘ – TO JEST ROZBIERAĆ,

ROZTOPIYRZAĆ–TO ROZPIERAĆ.

U WAS KATAR – U NOS RYMA,

DENATURAT TO JEST BRYNA.

TU WYKLUPAĆ –TAM WYTRZEPAĆ,

U WAS RZUCAĆ, U NOS CIEPAĆ.

IŚĆ NA RANDKĘ TO ZOLYCIĆ,M

U WAS ZŁAPAĆ – U NOS CHYCIĆ.

TU ZMARASIĆ TAM ZABRUDZIĆ,

TAM SPROWADZIĆ A TU SKLUDZIĆ.

CIEPAĆ MACHY - STROIĆ MINY,

TAM OBIERKI - ŁOSZKRABINY.

U WAS ŻONKOŚ – U NOS ŻYNIOL,

TO NAPISOŁ POLOK HYNIOL.

:D

a jeszcze jeden znalazlem :D :D

stary, ale lujski dowcip o szybkim Lopezie: :wink:

Szybki Lopez byl u seniority i fikali, a tu nagle ktos zapukal do drzwi, szybki Lopez wyskoczyl przez okno a seniorita poszla owtorzyc i jak otworzyla to patrzy ....." czesc to jo szybki Lopez, jo ino zapomniol galotow"

:p :p :p :D :D :D

Witejcie po małyj przerwie

długo myślołek czy tukej tyż szkrobać ło tyj tragedii w Katowicach .

Wielgi to dramat dlo rodzin zmarłych i poszkodowanych , chyla czoła w smutku , ale boli mie to , że takie show przi tym sie zrobieło :evil: .

Wszyscy robiom kupa zadymy przi tym , ściepy rządowe i społeczne , konferencyje, komisyje i insze ...

Nic to jednak niy pomoże , życio niy wróci tym ludziom.

Pamiyntejcie ino wszyjscy , że żywot momy ino jedyn , szanujmy go i szanujmy inszych w tych trudnych chwilach oraz ich godność i zdanie.

Pamiyntejmy , że ludzie sie rodzą i umiyrają , a my ...wczora sie urodzili a jutro ...tyż umrzymy, wiync ... żyjmy tak ...abyśmy my i nojbliżsi nie wstydzili sie tego żywota stając przed świyntym Piotrym.