ziuta62 01.07.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Dzięki Sławek. Bardzo fajne rozwiązanie . Myślałam również o folii płynnej. Mam na to tylko 50m kw. więc wydatek nie astronomiczny. Reszta jest nad piwnicami więc aż tak kombinować nie muszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.04.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Odświeżę temat.Chcę położyć papę na poliestrze http://www.technonicol.pl/index.php/papy/papy-podkadowe-modyfikowane-sbs/59-mida-standard-pv-s4Papa podkładowa ale mimo to ma posypkę. Na papę pójdzie jeszcze folia jako odizolowanie od styropianu i dodatkowa izolacja gdyby była gdzieś źle zgrzana czy coś.Jeżeli na tą posypkę da folię to będzie gorzej niż na samego chudziaka. Papa nie będzie zgrzewana do podłoża tylko na zakłady. Czy można w takim wypadku bez problemu i tak samo wygodnie zgrzewać papę posypką do dołu czy fizycznie jest to nie możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.04.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Odświeżę temat. Chcę położyć papę na poliestrze http://www.technonicol.pl/index.php/papy/papy-podkadowe-modyfikowane-sbs/59-mida-standard-pv-s4 Papa podkładowa ale mimo to ma posypkę. Na papę pójdzie jeszcze folia jako odizolowanie od styropianu i dodatkowa izolacja gdyby była gdzieś źle zgrzana czy coś. Jeżeli na tą posypkę da folię to będzie gorzej niż na samego chudziaka. Papa nie będzie zgrzewana do podłoża tylko na zakłady. Czy można w takim wypadku bez problemu i tak samo wygodnie zgrzewać papę posypką do dołu czy fizycznie jest to nie możliwe ? coulignon mi przerzucil Twoje pytanie No i co ja mam teraz zrobic jak Ty na ta folie i pape uparty Rozwaz jeszcze raz: Aquafin 1K lub podobny lub ale to juz grubo bedzie: Xypex Concentrate takie tam... uszczelnienie do tuneli metra np... Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.04.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 fighter1983 tylko cena papy będzie 2x mniejsza a jak by nie było to jest tylko podciąganie kapilarne a nie napór wody. Druga sprawa, jakoś nie mam przekonania do samej chemii , zapewno błędnie. Tak sobię myślę, co jak chudy beton gdzieś sobie pęknie pod obciążeniem , wtedy pęknie i ta masa. Myślałem właśnie dlatego o papie na poliestrze bo ona jest ponoć bardzo elastyczna. Jeżeli znasz temat, odpisz na pw co o tym myślisz, tej całej sytuacji. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.04.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Odświeżę temat. Jeżeli na tą posypkę da folię to będzie gorzej niż na samego chudziaka. Papa nie będzie zgrzewana do podłoża tylko na zakłady. Czy można w takim wypadku bez problemu i tak samo wygodnie zgrzewać papę posypką do dołu czy fizycznie jest to nie możliwe ? Powinno się dać. Tylko nie łączysz tej papy z papą z pod ściany fundamentowej tu może być problem? Jesli nie łączysz to lepiej daj grubą folię i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 20.04.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Papa już kupiona. Papą będę dojeżdżał do izolacji poziomej ściany, czyli tej foli i będę kleił ją za pomocą lepiku na zimno.Na to pójdzie folia wywinięta na ścianę. Może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkoo 24.08.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Papa już kupiona. Papą będę dojeżdżał do izolacji poziomej ściany, czyli tej foli i będę kleił ją za pomocą lepiku na zimno. Na to pójdzie folia wywinięta na ścianę. Może tak być? I jak to wyszło? Lada dzień czeka mnie ten sam zabieg, muszę jakoś połączyć wywiniętą na ścianę papę termozgrzewalną z papą tekturową pomiędzy scianą fundamentu a betonu komorkowego. Niestety tekturowa to co wystaje jest mocno podarte i ma raptem z 2 cm. Zastanawiam się czy nie lepiej pomazać mazidłem, a pape zgrzewalna zgrzać do ściany powyżej izolacji poziomej, nad tą papą tekturową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 28.03.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Witam! czy ktoś stosował papę MATIZOL FUNDAMENT SBS SUPER MONTAŻ ? ewentualnie czy możecie polecić jakąś tańszą alternatywę do Icopala fundament szybki profil sbs? Potrzebuje zrobić konkretną izolacje podłogi na gruncie, jaką papę polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.03.2017 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Szukaj po specyfikacji do Twojej "konkretnej" izolacji. To słowo nie ma nic do parametrów, ani wymagań Twojej izolacji więc czego oczekujesz?Mogę Ci tylko napisać , że wykonanie izolacji systemowej użycie wszystkich poszczególnych elementów do jej wykonania powinno ( jeśli producent systemu w uczciwy sposób deklaruje parametry i przeznaczenie swojego produktu), zabezpieczyć przed warunkami jakimi ma odpowiadać dana izolacja w określonych przez ten system warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 29.03.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Znalazłam właśnie takie rozwiązanie http://scdl.icopal.pl/fundament.icopal.pl/edytor/pliki/antyradon/pdf/232ar/232ar_2014.pdf choć niestety nie wszystkie jego elementy mogę zastosować, gdyż remontuje i np. do ławy nie zejdę żeby sobie położyć papę na fundament, mam też zaplanowany inny układ podłoża (pospółka, beton zbrojony, papa, 20cm styropianu, folia, ogrzewanie podłogowe, jastrych cementowy). Czy ktoś się może orientuje ile warstw papy się daje na wylewkę betonową przy zastosowaniu icopalu fundament szybki profil sbs? Zazwyczaj widziałam że daje się 2x papę na krzyż. Edytowane 29 Marca 2017 przez miko112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.03.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Po co chcesz dawać na krzyż ( sprawa wiary ?? ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 03.04.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Hehe nie no podobno lepiej dawać 2 warstwy, ale od pani z hurtowni dowiedziałam się że wystarczy jedna warstwa tej papy z icopala więc się na nią zdecyduje zaproponowała Icopal Fundament 4,0 Szybki Profil SBS za 32zł/m2 lub Icopal Fundament Antyradon 4,0 Szybki Profil SBS za 34,4zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.04.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 http://www.if.pw.edu.pl/~pluta/pl/dyd/mtj/zal1/pz07/Radon2.pdf , poczytaj jak się obawiasz możesz dać Antyradon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 04.04.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 dzięki poczytałam, zastanowię się nad tym... może warto dorzucić trochę i mieć spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.04.2017 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Ten Icopal strasznie drogi jest i masz 4mm grubości. A jak dasz tańszą papę dwie warstwy to masz np 2x3 mm czyli razem 6 mm i wyjdzie o połowę taniej niż za Icopala. Ja liczyłem jakiegoś Matizola 60 zł za 10 mkw (rolka) 3 mm grubości czyli 6 zł/mkw. Nawet jakbym dał 3 warstwy to i tak wychodzi 18 zl/mkw a będzie 9 mm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 05.04.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Zastanawiałam się nad tańszą papą, tylko obawiam się czy coś się z nią po jakimś czasie nie stanie np. czy nie popęka. Producenci tańszych pap dają gwarancje ok. 3 lat, a z icopala jest min. 50lat i to mnie zastanowiło... być może to tylko chwyt marketingowy, a może nie. Nie znam się na tym i chciałabym zrobić tak żeby było dobrze i nie chce do tego wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 05.04.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Ten Icopal strasznie drogi jest i masz 4mm grubości. A jak dasz tańszą papę dwie warstwy to masz np 2x3 mm czyli razem 6 mm i wyjdzie o połowę taniej niż za Icopala. Ja liczyłem jakiegoś Matizola 60 zł za 10 mkw (rolka) 3 mm grubości czyli 6 zł/mkw. Nawet jakbym dał 3 warstwy to i tak wychodzi 18 zl/mkw a będzie 9 mm grubości. Z 3 Matizów nie złożysz Mercedesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.04.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Tylko że trzema matizami zrobisz milion km a mercedesem 400 tys i się rozleci. Tak samo i z merca trzech matizów nie zrobisz . Icopal może i dobry jest ale przesadzili z ceną i trudno tutaj mówić o Mercedesie wśród pap bo sądząc po cenie to bardziej przypomina Bentley'a albo Rolls-royce'a czyli towar dla bogaczy. Macie inną droższą papę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 05.04.2017 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Nie chcesz nie kupuj . Nikt Cie nie zmusza. Matizem też dojedziesz, możesz mniej wygodnie ale dasz radę. Ps. pamiętaj że przy hydroizolacji jest zasada że jest ona tak mocna i trwała jak najsłabszy jej element. Te papy o których piszesz Matizol za 60 pln za 10m2 nie są dedykowane do fundamentów - przy Icopalu SBS fundamnet nie możesz jej obracać ,,do góry nogami'' , Matizol sbs fundament 3mm kosztuje ok 150PLN za 10m2 . ( czyli ok 50% tego co Icopal ). Masz wybór: 3mm za 15pln/m2 - 10 lat gwarancji , 4mm za 30pln/m2 - 50-99 lat gwrancji nie piszę o tym 9 mm za 18pln/m2 - bo to głupi pomysł i gwarancja pewnie 2-3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AG_home 26.04.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Również jestem na etapie izolacji przeciwwilgociowej, ale nie całego chudziaka, tylko ściany fundamentowej od ściany właściwej (z Porothermu). Skłaniam się do dwóch warstw papy 3mm SBS na osnowie z poliestru położonej na uprzednio zrobionej izolacji 3x dysperbitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts