rafaljot 12.05.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 j/w pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.05.2005 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Jak wszystko wokól absolutnie suche to ewentualnie.Jak nie wszystko się poodkształca (futrymy głownie). Jakościowy wyrób to nie jest napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.05.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Zgadzam się. Kupiłem 8 sztuk i po 6 miesiącach użytkowania 6 skrzydeł do wymiany (wypaczyły się). Niekomptencja sprzedawców Porty, to temat na osobną dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.05.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Ja wolałęm kupić surowe z drewna i samemu wykańczać. Nie jest to mercedes, ale za podobne pieniądze (trochę większe) mam drzwi z drewna które nie trącają sztucznizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 13.05.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 ja mam od 10 miesiecy i zero problemów - jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 13.05.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Podobnie. Drzwi Porta z serii nova. Kolorz orzech. Wyglądają naprawdę fajnie. Pewnie że lepiej byłoby zakupić solidne drewniane robione pod zamówienie. Niestety trzeba nauczyć się trzymać finanse w ryzach i czasem zrezygnować z tego co się chce na rzecz tego na co można sobie pozwolić. No chyba że finanse nieograniczone.ale to już inna bajka w której nie ma miejsca na produkty porty i wielu innych firm powszechnie wybieranych. ps. nawet miałem dobrą ofertę na drzwi drewniane. O ile pamiętam 950 za szt. z montażem. Niestety przeważyła ekonomia bo jednach przy iluś tam drzwiach które trzena zakupić do domu różnica w cenie była zauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Pomorza 13.05.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Absolutnie nie polecam. Sąsiad wstawił drzwi zewnętrzne porty. Po tygodniu nie mógł ich otworzyć. Zadzwonił, a że fabryka bardzo blisko - przyjechali na oględziny - sami nie mogli otworzyć. Wyrywali je ze ściany na chama. Sąsiad zarządał zwrotu kasy i kupił inne drzwi. Kilku z moich sąsiadów pracuje w fabryce Porty w Bolszewie. Mówią, że sami nigdy by nie kupiuli tych drzwi. Surowiec zapleśniały, mokry - ogólnie wygląd ładny - jakość tragiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.05.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 ogólnie wygląd ładny - jakość tragiczna. Podpisuję się oboma rękoma i oboma nogami. Same kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 13.05.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 To raczej rezultat niefachowości montażu a nie jakiejś tragicznej jakości drzwi.A ekipy montażowe to już temat rzeka i na zupełnie inny wątek.Faktem jest jednak że Porta coś próbuje z tymi montażystami robić, bo jeśli drzwi wstawia ekipa autoryzowana przedłużają gwarancję do 24 m-cy. Tak czy inaczej dla wszystkich jest jasne że główną zaletą Porty jest niewygórowana cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 13.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Ne doczytałem . sorki. jEsli chodzi o drzwi zewnetrzne to rzeczywiście tragedia. Znajomi kupili . Dwie szt. Obie w zasadzie do zwrotu. Nie sposób tego wyregulować. Drzwi ZEWNĘTRZNE POrty to wielkie nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Ja mam na dole "lodyny" i są ok. ,a u góry "minimaxy" i rzeczywiście się wypaczają - ale czego sie spodziewać po drewnianej ramce z "plastrem miodu" z tektury. A do fabryki jakies 5 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.05.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 U nas właśnie Londyny tak się wypaczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.05.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 U nas właśnie Londyny tak się wypaczają. Może ja mam jakies lepszejsze... one maja jakies 6 lat i są II gat. A drzwi zew tez porta ale stalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.05.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Na szczęście nie wpadłem na pomysł kupowania zewnętrznych drzwi z Porty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 13.05.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 W bloku miałem wewnętrzne londyny i były ok., teraz mieszkam też z londynami , które były wstawione chyba z 6 lat temu i też jest ok. Mieszkania są używane czyli suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 13.05.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Trochę niepewnie się poczułam. Mówicie, że się po jakimś czasie wypaczają ...Te które mam (wewnętrzne, okleina drewniana) na razie są Ok. Zamykają się bez zarzutu.Są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebanek 13.05.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Ja mam wewnętrzne i też drugi raz bym nie kupił. Po pierwsze tej klasy drzwi innych firm można kupić za mniejsze pieniądze, a po drugie jakość pozostawia wiele do życzenia zwłaszcza jeśli chodzi o możliwość wyregulowania - zawiasy są osadzone w miękkiej płycie wiórowej i się odkształcają pod wpływem ciężaru drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 13.05.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Sebanek, a co proponujesz tańszego od porty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebanek 13.05.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Nie wypowiem się co do marek, ale drzwi z Castoramy itp, chyba wcale nie są gorsze od Porty (sądząc po Porcie). Znajomi mją zamiar niebawem kupić dzwi sosnowe - surowe i samodzielnie je pobejcować i polakierować. Wydatek podobno ok. 200 zł szt. + ościeżnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.05.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 wybaczcie kochani forumowicze ale wiekszosc waszych wypowiedzi jest hmmmm.... nie do konca zgodna z tym co PORTA oferuje Drzwi sa jakie sa i nie sa zle - moga sie podobac lub nie - cena moze odpowiadac lub nie ale.... ALE...... ALE........... 99.9% wypadkow klopoty z tymi drzwiami, jak i z drzwiami z POLSKONE czy tez STOLARKI WOLOMIN jak i kazdego innego producenta bazujacego na MDF-ie sa z winy MONTAZU !!!!! Montaz, montaz i jeszcze raz montaz!!!! sie klania tego typu drzwi montuje sie ZAWSZE po wykonaniu wszystkich prac na budowie. Realnie sciany musza byc juz wykonczone, pomalowane, wysuszone pomieszczenia, podogi na tip-top A jak sa montowane? Szkoda gadac Marcin z Pomorza - na 100% MDF w oscieznicy spuchl gdyz wody dostal i dlatego otworzyc sie nie mogl Jeszcze raz powtorze - MONTAZ !!!! a nie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts