Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale jak wspomniałem - nie dajmy się zwariować, to nie szkodzi okleinie ani samym drzwiom, nawet jak je polejesz wodą (no chyba że wstawisz do wanny pełniej wody) od czasu do czasu. Mam w łazience Portę Wiedeń już chyba z 15 lat, przeżyła wiele a w tym, przede wszystkim kąpiel mojego syna, brodzik niczym nie osłonięty więc jak on się kąpie to wszystko pływa - drzwi także ;) i jakoś nic sie im nie stało, ani nim, ani ościeżnicom

• 2 weeks później...

Witam,

para wodna w łazience to normalne zjawisko i drzwi sobie z tym świetnie poradzą. Tak jak pisałem od dołu nie trzeba ich niczym dodatkowo zabezpieczać. Jak myjemy podłogę pod drzwiami to wystarczy je otworzyć i to wszystko. Są ludzie, którzy tego nie robią i trą mocno przy podłodze żeby ją umyć bez "zbędnego" otwierania drzwi. Jeśli ich Pani dotknie przy myciu nic im się nie stanie. Może się xle wyraziłem, ale to miałem na myśli.

Pozdrawiam

• 4 months później...

Chcę się Was poradzić w sprawie drzwi.

Nasze typy to:

1) PORTA FIT

2) DRE SCALA A

3) POL-SKONE SEMPRE AV

Wszystkie to piękne, proste drzwi z kilkoma panoramicznymi szybkami w poziomie. Kolor to chyba dąb bielony.

Mam pytanie, czy macie może jakieś doświadczenia z tymi producentami i modelami drzwi?

Wyglądają podobnie, ale które wybrać?

Między domem a garażem chcę wstawić ocieplone, stalowe drzwi WIKĘD wzór 1.

A czy ktoś wie co to jest "Wypełnienie stabilizujące"? Bardzo podobaja mi się drzwi Wiedeń, ale to wypelnienie wyglada na rysunku jak troche styropianu a pomiedzy tym dziury, czy tak jest rzeczywiście? Myślałam, że najgorsze wypełnienie to plaster miodu, ale teraz nie jestem juz pewna...

Bardzo spostrzegacza jesteś:)

To tylko płyta, zdaje się że kawałek ramy z drewna (to i tak luksus) plus styropian i pustka którą ogranicza dwie płyty wytłoczone w Ameryce.. / w zależności od marki to płyty południowo lub północnoamerykańskie/.

Wbrew pozorom to całkiem solidne skrzydło (jak na tą cenę) ale wartości wyciszających niemal w nich nie uświadczysz:)

Bardzo spostrzegacza jesteś:)

To tylko płyta, zdaje się że kawałek ramy z drewna (to i tak luksus) plus styropian i pustka którą ogranicza dwie płyty wytłoczone w Ameryce.. / w zależności od marki to płyty południowo lub północnoamerykańskie/.

Wbrew pozorom to całkiem solidne skrzydło (jak na tą cenę) ale wartości wyciszających niemal w nich nie uświadczysz:)

Finlandia, wyczuwam ironię w Twojej odpowiedzi ;)

W takim razie jeśli wybieram z dolnego pułapu cenowego to lepiej zdecydować się na Wiedeń z wypełnieniem stabilizującym czy Polskone Fiord z plastrem miodu? Bardziej niż na wyciszeniu zależy mi na tym, żeby np. po uderzeniu zabawką nie została dziura w drzwiach

• 6 months później...
Co do jakości drzwi Porta, jest w tym wątku sporo forumowiczów, którzy narzekają na jakość i wykonanie i mniej więcej tyle samo ludzi chwalących te drzwi. Można dostać zawrotów głowy, wytłumaczenie jest jedno. porta produkuje w tej chwili miesięcznie około 100.000 sztuk Posiada także ISO, które świadczy o wysokiej jakości. Żeby posiadać tego typu certyfikat ilość reklamacji nie może przekraczać 0,2% całości produkcji, czyli naprawdę niewiele, w tym przypadku jest to maksymalnie na cały kraj 200 sztuk miesięcznie.

żadna norma jakościowa z serii ISO 9000 (a tym bardziej najczęściej stosowana norma ISO 9001) nie narzuca wymagania wskazującego na dopuszczalną liczbę otrzymywanych reklamacji. firma powinna określić dopuszczalną liczbę reklamacji i do tej wartości dążyć. ważny również jest sposób rozpatrywania reklamacji. bzdurą jest stwierdzenie, że firma otrzyma certyfikat na zgodność z normą jeżeli nie przekroczy jakiejś tam liczby reklamacji!

• 1 year później...
Zastanawiam sie czy zgloscic Twoj post do moderacji. Link do tej firmy widze juz w kolejnym miejscu w krótkim okresie czasu (aż dziwne, ale niech bedzie) z tym, że ten wątek dotyczy innej marki i Twoj post wydaje się tu zbyt sztuczny i po prostu niepasujący.