jareko 19.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ościeżnicę montuje się 2-3 mm nad posadzką i dokładnie silikonuje wciskając go najgłębiej jak tylko można, można później nawet i lać wodę na podłogę i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 19.06.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Dzięki Jareko:)- ościeżnice to sama wymyśliłam ,ze tak należy zabezpieczyć - ale ja pytam o ramiak drzwi - czy od spodu czymś nie pomalować w pomieszczeniach mokrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.06.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 nie ma potrzeby, skrzydło jest od ościeżnicy krótsze o ile dobrze pamiętam 5 a może i nawet 8 mm - musiałaby być ogromna powódź w łazience by woda dosięgnęła skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 19.06.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) No tak , ale wyżej wspomniany mop dosięgnie ,nie mówiąc o parze wodnej z prysznica Edytowane 19 Czerwca 2011 przez ewadora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.06.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 nie dajmy się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 19.06.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 No tak , ale wyżej wspomniany mop dosięgnie ,nie mówiąc o parze wodnej z prysznica para ma to do siebie, że unosi się w górę a nie w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 19.06.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 to powiedz to parze wodnej . Jak wchodzę do zaparowanej łazienki to jest ona wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.06.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ale jak wspomniałem - nie dajmy się zwariować, to nie szkodzi okleinie ani samym drzwiom, nawet jak je polejesz wodą (no chyba że wstawisz do wanny pełniej wody) od czasu do czasu. Mam w łazience Portę Wiedeń już chyba z 15 lat, przeżyła wiele a w tym, przede wszystkim kąpiel mojego syna, brodzik niczym nie osłonięty więc jak on się kąpie to wszystko pływa - drzwi także i jakoś nic sie im nie stało, ani nim, ani ościeżnicom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Antczak 27.06.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam, para wodna w łazience to normalne zjawisko i drzwi sobie z tym świetnie poradzą. Tak jak pisałem od dołu nie trzeba ich niczym dodatkowo zabezpieczać. Jak myjemy podłogę pod drzwiami to wystarczy je otworzyć i to wszystko. Są ludzie, którzy tego nie robią i trą mocno przy podłodze żeby ją umyć bez "zbędnego" otwierania drzwi. Jeśli ich Pani dotknie przy myciu nic im się nie stanie. Może się xle wyraziłem, ale to miałem na myśli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 24.11.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Chcę się Was poradzić w sprawie drzwi.Nasze typy to:1) PORTA FIT2) DRE SCALA A3) POL-SKONE SEMPRE AVWszystkie to piękne, proste drzwi z kilkoma panoramicznymi szybkami w poziomie. Kolor to chyba dąb bielony.Mam pytanie, czy macie może jakieś doświadczenia z tymi producentami i modelami drzwi?Wyglądają podobnie, ale które wybrać? Między domem a garażem chcę wstawić ocieplone, stalowe drzwi WIKĘD wzór 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.11.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 W tym tamcie jest więcej o róznego typu drzwiach:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?29789-Jakie-drzwi-wewnętrzne/page91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 25.11.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Dziękuję!!! Nie ma to jak pomoc we właściwym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiakgk 02.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 A czy ktoś wie co to jest "Wypełnienie stabilizujące"? Bardzo podobaja mi się drzwi Wiedeń, ale to wypelnienie wyglada na rysunku jak troche styropianu a pomiedzy tym dziury, czy tak jest rzeczywiście? Myślałam, że najgorsze wypełnienie to plaster miodu, ale teraz nie jestem juz pewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2011 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 A czy ktoś wie co to jest "Wypełnienie stabilizujące"? Bardzo podobaja mi się drzwi Wiedeń, ale to wypelnienie wyglada na rysunku jak troche styropianu a pomiedzy tym dziury, czy tak jest rzeczywiście? Myślałam, że najgorsze wypełnienie to plaster miodu, ale teraz nie jestem juz pewna... Bardzo spostrzegacza jesteś To tylko płyta, zdaje się że kawałek ramy z drewna (to i tak luksus) plus styropian i pustka którą ogranicza dwie płyty wytłoczone w Ameryce.. / w zależności od marki to płyty południowo lub północnoamerykańskie/. Wbrew pozorom to całkiem solidne skrzydło (jak na tą cenę) ale wartości wyciszających niemal w nich nie uświadczysz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radam5 03.12.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Mojej żonie strasznie spodobały się drzwi Porta TWIST (te z falującymi szybami)Ma ktoś może ten model, jakieś uwagi co do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiakgk 04.12.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Bardzo spostrzegacza jesteś To tylko płyta, zdaje się że kawałek ramy z drewna (to i tak luksus) plus styropian i pustka którą ogranicza dwie płyty wytłoczone w Ameryce.. / w zależności od marki to płyty południowo lub północnoamerykańskie/. Wbrew pozorom to całkiem solidne skrzydło (jak na tą cenę) ale wartości wyciszających niemal w nich nie uświadczysz:) Finlandia, wyczuwam ironię w Twojej odpowiedzi W takim razie jeśli wybieram z dolnego pułapu cenowego to lepiej zdecydować się na Wiedeń z wypełnieniem stabilizującym czy Polskone Fiord z plastrem miodu? Bardziej niż na wyciszeniu zależy mi na tym, żeby np. po uderzeniu zabawką nie została dziura w drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 19.06.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Co do jakości drzwi Porta, jest w tym wątku sporo forumowiczów, którzy narzekają na jakość i wykonanie i mniej więcej tyle samo ludzi chwalących te drzwi. Można dostać zawrotów głowy, wytłumaczenie jest jedno. porta produkuje w tej chwili miesięcznie około 100.000 sztuk Posiada także ISO, które świadczy o wysokiej jakości. Żeby posiadać tego typu certyfikat ilość reklamacji nie może przekraczać 0,2% całości produkcji, czyli naprawdę niewiele, w tym przypadku jest to maksymalnie na cały kraj 200 sztuk miesięcznie. żadna norma jakościowa z serii ISO 9000 (a tym bardziej najczęściej stosowana norma ISO 9001) nie narzuca wymagania wskazującego na dopuszczalną liczbę otrzymywanych reklamacji. firma powinna określić dopuszczalną liczbę reklamacji i do tej wartości dążyć. ważny również jest sposób rozpatrywania reklamacji. bzdurą jest stwierdzenie, że firma otrzyma certyfikat na zgodność z normą jeżeli nie przekroczy jakiejś tam liczby reklamacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 14.02.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Edytowane 15 Lutego 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.02.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Zastanawiam sie czy zgloscic Twoj post do moderacji. Link do tej firmy widze juz w kolejnym miejscu w krótkim okresie czasu (aż dziwne, ale niech bedzie) z tym, że ten wątek dotyczy innej marki i Twoj post wydaje się tu zbyt sztuczny i po prostu niepasujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 15.02.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 ja zgłosiłem:) może jeszcze lipiec byłby aktualny ale 2012:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts