rrmi 06.06.2005 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 moze i czas ruszyc na ratusz jak piszesz o tych marketach , to krew sie gotuje dlaczego tylko nikt maluczkich i krajowych nie zwolni z p;acenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 06.06.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 POdatek liniowy jest mniej złodziejski od progresywnego. Im jest niższy, tym mniej złodziejski. Natomiast nie ma co się podniecać bo to tylko ułamek POdatków które płacimy - wsytarczy popatrzeć na strukturę wpływów do budżetu. Bardziej Szkodliwe , niemoraLne i niesprawieDliwe są POdatki POśrednie bo ich nie widać (dla większości). A najbardziej złodziejskie są POdatki np od nieruchomości czy spadkowy. Buduje człowiek za opodatkowane pitem vatem i akcyzą a jeszcze go złupią i po śmierci tez go złupią. W miarę przyzwoitym jest POdatek - zwany pogłównym PISał o nim @RysieK. Suma POdatków i innego typu narzutów w POlsce dochodzi do 80%. Warto trochę się zastanowić nad tym i popatrzeć na to tak : poniedziałek , wtorek ,środa, czwartek pracujemy u "Pana Dziedzica" za darmo bez wynagrodzenia - jedynie w piątek pracujemy za kasę(dla siebie). Czy to nie wydaje Wam się znajome....... z podręczników historii. @rytunia płacić podatki, nawet jeśli się uważa, że nasze pieniądze są źle wydawane W/g wielu specjalistów rozwój gospodarczy zawdzięczamy właśnie szarej strefie. Przy obecnym systemie fiskalno-polityczno-Ustrojowym nie Płacenie podatków jest z koRzystne dla naszego Państwa pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 redrum, w szkole uczono mnie na lekcjach historii, a że dawno to było to może niedokładnie pamiętam, że w średniowieczu strasznie wyzyskiwano chłopa pańszczyźnianego. Zabierano mu bowiem dziesięcinę, czyli co 10 snopek zboża. SZczęśliwe to były czasy 10 % podatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 czyli średniowieczny podatek liniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 można by to tak reklamowaćWIELKI POWRÓT DO TRADYCJI OJCÓW tylko te 10% raczej by nie przeszło, ale 15? kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.06.2005 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 dla mnie niech bedzie i 19% , ale jakos w to nie wierze , ze doczekam a moze im chodzi o roznorodnosc , zeby byl chlop, zeby byl podatek i zeby jeszcze bylo z czego uszczknac , czyli podatek musi byc procentowo wysoki , zakrecone zasady itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 rrmi, doczekasz,doczekasz a poza tym nie ma ich i nas, to wszystko to MY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Rutynia, niestety. Byli oni i my, przeszło, minęło i "se ne vrati", ale jesteśmy my i...oni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.06.2005 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Rytuniu -optymistka jestes , ja juz nie ? tez tak mysle , mam nadzieje , ze moje wnuki nie beda znac podzialu na tych onych czy spac dzisiaj nie idziecie? caly czas na warcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 to jednak jesteś optymistkąmyślisz o wnukach, a do nich już niedalekou mnie 2 dekady, chyba,że synkowie się popiszą a 2 dekady to całkiem niewiele na zmianę mentalności spać nie idę, bo szkoda nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.06.2005 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ZARTOWALAM RYTUNIU Z TYMI WNUKAMI , SYN , MA 16 LAT , A MOZE TO NIE ZARTY ups caps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 no nie wiem, ja swojemu 4 latkowi wyliczyłam 20 lat do potomstwa, a o ile się pomyliłam, to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 zresztą jak się ma synów to zawsze się jest domniemaną babcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.06.2005 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 i to by bylo na tyle , milo sie z Toba Rytuniu rozmawia, milo Cie poznac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 06.06.2005 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 mnie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Tygrysku ...milej, spkojnej nocy Ci winszuje .... i niech sen, cieple, mile rzeczy na Twój strudzony umysl nasle ... i milych snów Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.06.2005 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 dlaczego strudzony ?czy ja cos glupiego napisalam? bardziej wyparowany!!! taki dzien, ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.06.2005 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 redrum ..robisz to specjalnie, czy z "nieuwagi" ..polityka, jak to polityka, wywoluje rózne zachowania! Chcesz kontry, czy tylko tak wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.06.2005 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Tygrysku !!! .... czy w czyms uchybilem Twej Osobie ... i jeszcze raz spokojnych snów J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts