Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena działki za 1 m2

wicher

Recommended Posts

20 PLN / m2 (Prak Krajobrazowy, 15 min. jadzy samochodem do centrum Łodzi)- rolna z prawem zabudowy siedliskowej, ogrodzona, uzbrojona, częściowo zagosopodarowany ogród.

Ceny działek budowlanych w tym rejonie zaczynają się od 35 zł/m2, a gdzie się kończą... nie wiem :wink:

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My kupiliśmy działkę siedliskowo-leśną o powierzchni 6,5ha. W ten teren wlicza się 6000 m2 działki siedliskowej pod zabudowę, 4,5 ha lasu i 1,5 ha łąki. Wyszło ok. 80 gr za m2, ale to są różne grunty: las, działka pod zabudowę, łąka. I tak myślę, że jest to satysfakcjonująca cena, tymbardziej, że to wszystko jest w jednym kawałku.

Pozdrawiam,

Bazarek

My kupiliśmy działkę siedliskowo-leśną o powierzchni 6,5ha. W ten teren wlicza się 6000 m2 działki siedliskowej pod zabudowę, 4,5 ha lasu i 1,5 ha łąki. Wyszło ok. 80 gr za m2, ale to są różne grunty: las, działka pod zabudowę, łąka. I tak myślę, że jest to satysfakcjonująca cena, tymbardziej, że to wszystko jest w jednym kawałku.

Pozdrawiam,

Bazarek

Rewelka ... jeszcze tylko 2 koniki i takie małe rancho się robi :)

Miłego doglądania działeczki

Mnie w zeszłym roku udało sie kupić duuużą działkę 4,5 ha,

nieuzbrojoną, rolną (możliwość budowy siedliska), 25 km. od Łodzi, za 1,27 pln/m2

co nawet jak na podłódzke warunki i wielkość działki było kwotą niewielką.

Okazało się, że sprzedający czuł na karku oddech wierzycieli i bardzo mu się spieszyło...

Orientuję się trochę w cenach ziemii w tamtym rejonie i wg mnie to bardzo niska cena. Chyba szczęście Ci dopisało :D

Jak możesz to napisz w którym kierunku od Łodzi znajduje się Twoja działka (może być na priva) i jak wygląda sprawa mediów.

Pozdrawiam

Pow. działki 1000 m2

Działka w całości ogrodzona siatką, od frontu wymurowane słupki z cegły klinkierowej, furtka i brama, woda doprowadzona do działki (wodomierz). Na działce około 70 drzewek (owocowe, modrzewie, tuje, iglaki, orzechy i oczywiście kilka brzózek samosiejek). Poprzedni właściciele pozostawili dwie szopy, małą przyczepę kempingową i prowizoryczną toaletę. Kanalizacja ciśnieniowa, prąd i gaz w drodze.

Działka położona pomiędzy dwoma już zabudowanymi i zamieszkałymi. 50 m utwardzonym szutrem od asfaltowej drogi gminnej, oświetlonej i odśnieżanej. Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego.

Lokalizacja działki: Lesznowola, czyli 6 km od południowych granic W-wy, 3 km od Piaseczna.

Data aktu notarialnego: 30 listopada ub. roku.

Cena: 100 000,- PLN czyli 100,- za m2. Kwota ogromna, ale jak na okolice W-wy, a nawet ceny sąsiednich działek, moim zdaniem bardzo dobra.

Dałem za 1 m2 14 zł, czyli razem 14000 tys.

Tylko nie wiem jak 1000 pomnożone przez 14 może dać 14000 tys. :D W Warszawie inaczej liczymy. Pozdrawiam. Maciek

Kupiłem 1000 m2 w ładnej okolicy, z możliwością uzbrojenia w wodę i elektrykę, a za około 3 lata kanaliza i byc może gaz. Dałem za 1 m2 14 zł, czyli razem 14000 tys. Jak myślicie dużo, czy mało??? Ile Wy daliście za swoje działki???

Ja też jestem z Wielkopolski i 4 lata temu kupiliśmy działkę na północny-wschód od Poznania, w Puszczy Zielonce za 28 zł/m. Tyle że uzbrojoną - prąd i woda. Do centrum Poznania mamy ok. 25 km, więc Twoja cena 14 zł/m wydaje się być przyzwoita.

• 2 weeks później...
Kupiłem 1000 m2 w ładnej okolicy, z możliwością uzbrojenia w wodę i elektrykę, a za około 3 lata kanaliza i byc może gaz. Dałem za 1 m2 14 zł, czyli razem 14000 tys. Jak myślicie dużo, czy mało??? Ile Wy daliście za swoje działki???

Podczas poszukiwania działki mieliśmy 3 tereny na celowniku: Zagłębie, Tychy i Bielsko-Biała.

Zagłębie - wg mnie relatywne bardzo drogie: coś sensownego (lokalizacja, media) to 80zł w górę do ponad 100... chyba wynika to z braku terenów pod zabudowę.

Tychy - szczególnie północ, blisko granicy z Katowicami, to dla wielu tańsza alternatywa, ale też drożeje 80 i ponad 100 za m2, ale w Katowicach zaczyna się od 100...

Bielsko-B. - normalnie tzn. różnie wg zasady dla każdego coś się znajdzie: są dzielnice po ponad 100 (np Kamienica), są takie po 80-90 (np. Wapienica, Straconka), ale i takie po 60-70 (Stare Bielsko) i po 30-50 (Komorowice, Hałcnów, Lipnik).

My kupilśmy po 40zł w Komorowicach Krakowskich (kwadrat, 936m2), media wszystkie w pobliżu, kanaliza nawet na granicy.

1050m2 uzbrojona w prąd i wodę. Kanaliza w niedalekiej (mam nadzieję) przyszłości, gaz chyba nigdy. !0km od centrum, 200m od petli autobusowej po 24zł/m2

Do tego niestety musiałm dokupic udziały w drodze osiedlowej i wyszło niecałe 30 tys.

Cena rynkowa, choć działki obok są juz dziś droższe (nasza kupilismy rok temu).

A ja kupilem dzieczke w Dąbrowie koło Poznania. Mam dokladnie 13 km do centrum. Dzialke kupilem w pazdzierniku i dalem za nia 78 zl za metr (600metrow) :o a jeszcze w maju byly za 55. Wszystkie media procz kanalizy i gazu w drodze. Okolica swietna. Z tym ze wg rzeczoznawcy to cena jest minimum o 15 zl za duza.... nie wiem jak to oni licza skoro teraz sa po 90 :-?

A ja kupilem dzieczke w Dąbrowie koło Poznania. Mam dokladnie 13 km do centrum. Dzialke kupilem w pazdzierniku i dalem za nia 78 zl za metr (600metrow) :o a jeszcze w maju byly za 55. Wszystkie media procz kanalizy i gazu w drodze. Okolica swietna. Z tym ze wg rzeczoznawcy to cena jest minimum o 15 zl za duza.... nie wiem jak to oni licza skoro teraz sa po 90 :-?

Po 90 zł można wytargować działke w Szczepankowie ... w mieście , ładnym otoczeniu. Z Dąbrowy chyba dojazd nie jest cieakwy - ile zabiera Ci rano dojazd ?

• 3 weeks później...