Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena działki za 1 m2

wicher

Recommended Posts

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak myślicie dużo, czy mało??? Ile Wy daliście za swoje działki???

może nawet przepłaciłeś, no bo ....

- możliwość podłączenia do prądu i wody ? - za ile ? i kiedy ?,

- kanaliza za 3 lata - kto tak powiedział i za ile ?, nawet budżety gmin tak z góry nie są przewidywalne.

- jako odległość od miejsca pracy (ile trzeba stracić na dojazdy ? - 2 godziny dziennie ?), bilety kosztują na autobus/PKP, samochód się zużywa po dziurach, paliwo drogie, amortyzacja.

- szkoła ? - gdzie najbliższa, czy trzeba dowozić do szkoły, a może potem trzeba internat/stancje dla dzieci opłacać, to też kosztowne.

- jakie bezrobocie w najbliższym mieście, jest praca ?

i to są istotne pytanie, bo czasami 100zł za m2 to super cena, a za zadupie to nawet 14zł szkoda :cry:

są też zalety mieszkania "na zadupiu" czystsze powietrze, więcej przestrzeni, itd...

Ja płaciłem około 100zł za m2 i uważam że drogo, ale tyle działki tam ksoztują, a nawet drożej

20 PLN / m2 (Prak Krajobrazowy, 15 min. jadzy samochodem do centrum Łodzi)- rolna z prawem zabudowy siedliskowej, ogrodzona, uzbrojona, częściowo zagosopodarowany ogród.

Ceny działek budowlanych w tym rejonie zaczynają się od 35 zł/m2, a gdzie się kończą... nie wiem :wink:

AggiTy farciaro :p My zapłacilismy 65 złm2 i ani grosza nam nie obnizyli ceny :evil: 20 km od Gdyni

Kupiłem 3 lata temu 1500 m2 na południe od Krakowa (kierunek Zakopane) 7 km od centrum Krakowa, media (gaz, woda, prąd) w działce i już budują oczyszczalnie pod którą mamy być podłączeni z kanalizacją. Widok na Bielany. Za metr wyszło mnie 30 PLN. Ostatnio czytałem że moja miescowość za metr liczona jest 100 PLN za metr2. Inna sprawa że działka działce nie jest równa.

Ja jestem bardzo zadowolony!

U mnie kobieta rząda 240 zł/m2 i co mam powiedzieć???:o :o

działka jest w fajnej dzielnicy i bardzo urokliwa w okolicy są takie ceny nawet za dużo wieksze działki. Ale są wszystkie media, jest przyłącze elek. a ona teraz nawet robi przyłącze wodne, :o

My 2 lata temu daliśmy 11 zł/m2. 4 km od miasta. Pieknie połozona na górce, ale za to sami musimy budować sieć wodociągową. Niestety cos kosztem czegoś. U nas wzięły górę walory przyrodnicze. Na razie nie żałujemy. :)

Jestem z Opola,

kupiłam działeczkę 18 arów w cenie 33000 i jestem super zadowolona, że tak tanio. Byłoby jednak drożej ale ta działka taka dziwna, że tylko 11 arów jest budowlanej a reszta rolna. Prąd jest na działce obok, woda też blisko, nic więcej raczej nie będzie, może kanalizacja w 2007, ale ja tam gminie nie wierzę. Do centrum Opola 13 km. Cena 3000 za 1m2.

• 3 weeks później...