Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak kupic dzialke i otrzymac pozwolenie na budowe????

Abraham

Recommended Posts

Witam,

Mam do kupienia dzialke. Badania geologicznie zrobione ---- jest ok. Wczesniej wlasciciel otrzymal pozwolenie na budowe segmentow ale wycofal sie. Teraz sprzedaje dzialke. (3500 metrow). Na tym terenie nie ma przestrzennego planu zagospodarowania. Do dzialki dochodzi droga publiczna. Z dwoch stron (sasiedzi) postawili w zeszlym roku dwa domy. Wniosek ---- pozwolenie powinny dac pomimo braku planu. Chcialbym jednak przy zakupie na przyklad: dac zadatek , postarac sie o pozwolenie na budowe domu i po otrzymaniu pozwolenia zaplacic pozostalą kwote. Czy jest taka mozliwość.??? Jak to rozwiązac aby nie kupic dzialki na ktorej pozniej nic nie pobuduje. ?? I miec dzialke za nie malą kwote ale rekraacyjna???

Z gory dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam

Mam lepszą propozycję.Wystąp o warunki zabudowy,masz takie prawo mimo, że nie jesteś właścicielem.Otrzymanie WZ daje pratycznie gwarancję uzyskanie powolenia na budowę.

Dokładnie tak trzeba zrobić jak pisze KonAn.

WZ gwarantuje Ci uzyskanie PnB i od razu wiesz CO możesz tam wybudować ....

J

Witam,

Zgadza sie ze moge jako nawet nie wlasciciel otrzymac WZ ale slyszalem ze warunki warunkami ale nie wiadomo czy po nich mozna otrzymac pozwolenie. Czy to jest pewne ze jak w warunkach mam zabudowa jednorodzina to bedzie ok? i nikt nie zmieni decyzji ? CHcialbym bybc pewien bo dzialka nie jest tania .... PLEASE

z gory dziekuje za odp.

Adam

warunki zabudowy są jak MPZP, nie moge sobie wyobrazić takiej sytuacji że mam warunki zabudowy dla domu jednorodzinnego - np, i żebym nie dostał pozwolenia na budowę po spełnieniu wszystkich warunków określonych w WZ.