Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Partacza mi dach.....

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a wiecie brak mi juz słów i nerwów też , ale piszę co dalej u mnie słychać , mam nowa ekipę i teraz dopiero widać , ze oprócz tego ,że zepsuli dachówki , tzn. źle położyli , to do tego więźba tez jest spartaczona . Dziś przesuwali jaskółkę , odbijali belki , narazie tylko jedną , ale oni myslą , że pewnie druga też jest źle zrobiona . To tego jeszcze do wymiany cała papa. Hm narazie tyle , czy to dużo?? .

• 2 weeks później...
Hmm, ciekawe. Mój majster powiedział mi za dach 5 tys. (250m2) i jak patrzę na te astronomiczne ceny (50 zł / m2 :o ) to myślę że albo mam szczęście i trafiłem na niedrogą ekipę (20 tys. za stan surowy, z dachem) albo będę miał spartaczony dom :) .

hmm moze masz szczescie - cuda tez sie czasem zdarzaja ale zalecalbym podwyższoną uwagę i czujnosc ...

u mnie 40 zl /m2 dachu i to jest srednio-nisko

• 1 month później...
Honarata ale Ci dobrze , ja tez miałam miec okna w następnej kolejności , no cóż , teraz musze poczekać na zakończenie dachu....

Poziomka, a skąd jesteś, może bym podesłał Ci dobrych fachowców jeżeli to w okolicach Warszawy?

Ja za to jestem z okolic warszawy i bardzo byłabym wdzięczna za kontakt do dobrej ekipy dekarskiej.

pozdrawiam Kinga

Łomatko, jakie tu dach można poogladac! :evil:

Ja mam genialna ekipę cieśli-dekarzy :D

Prawdziwi górale, pracę zaczynaja rano równo ze słoneckiem (w tym celu wstaja przed słoneckiem :wink:), kończa o zmroku, minuty nie usiedza bezczynnie, a doświadczenie mają... nie do porównania z inna jakakolwiek ekipą.

Właśnie odnotowuję wycieczki okolicznych dekarzy, którzy podglądają prace "naszych".

Ale dawno tu nie zagladałam. Dach mam skończony , oczywiscie nigdy to już nie będzie tak jakby było zrobione od poczatku przez dobrą ekipę , bo tak jak wcześniej pisałam , dość ,że zniszczyli dachówkę , to jeszcze więźbę też .Ale jest dobrze. pozdrawiam Wszystkim i nie dajcie się robić w konia nieuczciwym fachowcą . :D :D :D

• 2 years później...
Co moge powiedziedzieć ? Bardzo Ci współczuje , bo wiem ile to nerwów kosztuje , ile ja się napłakałam nad tym dachem :cry: :cry: Teraz jak widać jest prawie okey , są mankamenty jakieś , ale jest to zatuszowane i najważniejsze nie leje mi się z dachu . Ale nasze nerwy i kasa , tego nam nikt nie zrekompensuje ... Skąd jesteś , jesli można wiedzieć , napisz do mnie na priv . Pozdrawiam poziomka .

• 11 months później...