Gość 24.10.2002 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Stosowany materiał do ocieplania ścian zewnętrznych to styropian lub wełna mineralna. Podobno styropian nie przepuszcza powietrza \grubość 15 cm\ więc ściana nie oddycha i gromadzi się woda wsiąkając w materiał konstrukcyjny. Z tego wniosek że jest to do kitu. Nikt nie pisze o tym. Proszę o radę na forum. Co sądzicie o POROTHERMIE I JEGO WYTRZYMAŁOŚCI. dZIĘKI Z GÓRY. ZP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2002 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2002 Witaj.Jesteś w błędzie. Styropian jak to dziwnie nazywasz "oddycha".Przepuszcza powietrze.Zrób proste doswiadczenie:do garnka włóz węzyk w który bedziesz dmuchał na ten weżyk połóz styropian o kształcie i wielkosci dna garnka obsyp to wszystko drobnym piaskiem(warstwa ok 0.5 cm)po to by dobrze uszczelnic nierówności i dmuchaj w wezyk a zobaczysz cos co uwazasz za niemozliwe.Poza tym nie daj sie wpędzic w bład, że sciana oddycha. Jak zapewne wiesz(a moze nie skoro tak myslisz) przez sciany ocieplone bądź styropianem badź wełna ucieka tylko do 3 % wilgoci wytwarzanej w domu. Reszta(w zasadzie nie reszta, a całość wilgoci)usuwana jest przez sprawnie działajacą wentylację> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2002 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2002 Ja mysle ze nie warto sobie zawracac glowy oddychaniem scian. Ja pracuje na statkach zbudowanych ze stali ktora wcale nie oddycha. Jakby tego bylo malo, ze wzgledu na specyficzne operacje nie wolno w nadbudowce otwierac okien. Pracuje w tych warunkach od dobrych 20 lat i nie dostrzegam minusow "braku oddychania" przez stal. Podstawa to dobra wentylacja, jak ktos nie wietrzy mieszkania to mu "oddychajace" sciany nie pomoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2002 A ja myślałem, że nie chodzi Wam o to by domownicy mieli lepsze powietrze do oddychania, a po to by ściany nie ulegały zawilgoceniu - a tu przepuszczalność materiału gra dużą rolę. Ocieplenie np. styropianem podatnego na zawilgocenia silikatu czy betonu komórkowego jest dużo gorszym rozwiązaniem niż ocieplenie go wełną (choć tańszym, ale VW też jest droższe od Daewoo, krótko mówiąc lepsze musi być droższe). Wełna ma po prostu kilkunastokrotnie większą paroprzepuszczalność niż styropian. No i nie zżerają jej myszy, nie pali się, lepiej dopasowuje do podłoża, szczelniej styka na łączeniach i lepiej wygłusza. Dopłać, ale użyj lepszego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2002 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2002 Temat rzeka, szkoda czasu. To jak okna drewniane czy pcv albo BMW cze Merol. Kończymy ten temat śmieć. Basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2002 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Panie od doświadczeń - zrobiłem je i nic nie zauważyłem - tylko tyle że styropian zachowuje się jak folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 31.10.2002 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Nie zgadzam się, że ten problem jest jak okna drewniane czy plastikowe. Okna można wymienić na nowe, natomiast wykonanie elewacji wymaga trochę więcej zachodu. Można przyrównać to do dachu budynku - jak zostanie źle zrobione to ciężko poprawić. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 31.10.2002 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Brawo JANK! Pierwszy oficjalny post w wymianie zdań Anonimów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.10.2002 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 I co teraz nie jestem anonimowy ty gadzino. Coś to wogóle zmienia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgadzina 01.11.2002 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Zgadzam się z Tobą w 100% nieanonimowy. Zauważyłem, że są tacy maniacy na forum, którzy twierdzą, że jak się zarejestrujesz to już jesteś gość i każdy wie o kogo chodzi. Co za głupota gadzino. Stuknij się w swój gadzi łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.11.2002 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Mój Boże, Park Jurajski !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgazdina 01.11.2002 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Precz z anonimami właśnie się zarejestrowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 01.11.2002 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 No, administratorzy powinni zareagować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 01.11.2002 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Numerek IP podziałałby na Was jak święcona woda na diabła. Może jeszcze nic straconego. Reedaaaakcjoooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 A co to jest numer IP. Ja od kąd istnije forum wypowiadałam się anonimowo i bardzo to doceniam. Przynajmniej ludzie wypowiadają się szczerze. Jak ktoś przesadza i staje się chamski wystarczy go zignorować, a niektórzy biorą sobie to zbyt do serca. Przecierz nikt Was nie obraża osobiście - chyba nie posługujecie się swymi Ksywkami w rzeczywistości ani nie są to Wasze nazwiska ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgadzina 03.11.2002 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Co znaczy ten wytrzeszcz ???. Przez udawanie wyższości przez niektórych tak zwanych zarejestrowanych temat styropianu przerodził się w wieczny spór anonimowych z zarejesterowanymi kłapaczami. Ile czasu trzeba zmarnować by mieć 1000 wypowiedzi opalu czy inny ametyście lub ametystko. Przeglądałem twoje bzdurne gadanie w większości kompletnie nie na temat z innymi zarejestrowanymi kłapaczami, i uważam, że anonimowi częściej wypowiadają się konkretnie, dostają informację którą chcą i spadają. A niektórzy zarejestrowani kłapcze są jak wirus, w tym właśnie ty opal, kłapią jakby nic innego w życiu nie robili. Proszę aby inni zarejestrowani się nie oburzali - mówię tylko o pewnej grupie którą nazywam "kłapaczami". Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.11.2002 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Spór o anonimowość jest nierozwiązywalny. Cenzura tu nie pomoże, raczej apel i prośba, by przestrzegać zasad dobrego wychowania. Chcemy sobie pomagać - w sumie o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.11.2002 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 uważaj redakcjo bo Tobie tez może się oberwać, jakby nie było ponad setke masz juz na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2002 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Właśnie doceniam tą płęte redakcji. Bardzo cenię sobie możliwość wypowiedzi anonimowych bo dla mnie zarejestrowanie się i udawanie, że się jest nieanonimowym to hipokryzja, nawet jak ktoś ma maila to i tak nic to nie zmienia. Nie wrzucałabym wszystkich do jednego worka, ani anonimów ani anonimów zarejestrowanych, ludzie są różni po obu "stronach" i nikt tego nie zmieni !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts