Radch 13.05.2005 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Mam do rozbudowy dom. Rozbudowa polega na częściowej adaptacji budynku istniejącego+rozbudowa w bok. Dach istniejący do zerwania i nowy będzie kładziony na całości. Mam umowę, gdzie jest stawka 5,80zł + 70%. To jest według jakiś KRN'ów. Czy przy takiej umowie na moje koszty robocizny ma wpływ liczba pracowników i ich czas pracy, czy nie? Mówiono mi że nie, ponieważ stawki bierze się z tabel, gdzie jest określone jaka robota wymaga ilu pracowników, ile czasu i materiałów.Proszę o podpowiedź i ewentualną radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 14.05.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 prawdopodobnie chodzi Ci o KNR czyli katalog nakładów rzeczowych.5,80 to stawka roboczo-godziny a 70 % koszty ogólne.trudno doradzać gdy nawet nie wiem czy Ty jesteś zleceniodawcą czy zleceniobiorcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komeniusz 14.05.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 KNR - Katalog Nakładów Rzeczowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radch 15.05.2005 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 prawdopodobnie chodzi Ci o KNR czyli katalog nakładów rzeczowych. 5,80 to stawka roboczo-godziny a 70 % koszty ogólne. trudno doradzać gdy nawet nie wiem czy Ty jesteś zleceniodawcą czy zleceniobiorcą. Jestem zleceniodawcą, faktycznie chodzi o KNR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 15.05.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Jeśli jesteś zleceniodawcą to lepiej umów sie na ryczałt.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.05.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Budujemy z kolegą domy tą samą firmą. Wszystkie wyceny za KNR-ów mają się nijak do późniejszych negocjacji i wynegocjowanych cen. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts