joola 07.01.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Oliwka służy do czyszczenia śladów po paluchach i innych mazai. Zanim posmarujesz inox oliwką (czy innym specyfikiem) radzę wcześniej czyszczoną powierzchnię odtłuścić czyli najzwyczajniej umyć np. płynem do naczyń a dopiero potem użyć oliwki do wypolerowania powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.01.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dlatego zadałem to pytanie, gdyż ja do czyszczenia plam na elementach metalowych z inox używam wyłącznie szmatki z mikrowókien bez żadnych środków chemicznych i czyści się w mig wszystko. Szmatka musi być lekko zwilżona, dosłownie lekko wilgotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olutka75 10.01.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 z czy szceniem inoxu nie mam problemu- nawet zwykłym płynem do mycia naczyn ladnie schodzi. Ogromny problem sprawia mi czyszczenie okapu Mastercook- jest chyba z blachy- choinka wie... zostają na nim plamy, wychodzi rdza, nie wiem czym czyścić... moze poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.01.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Skoro koroduje to pewnie nie nierdzewka.Ale jest bez powłoki lakierniczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kipcior 07.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Prośba o radę. Żonka nowy okap w INOXie wyczyściła jakąś szmatką niby do czyszczenia okapów i na jednej stronie pojawiły się takie krótkie jakby rysy. Podejrzewam, wnioskując z wcześniejszych postów, że w tych rowkach coś się osadziło i niestety widać to, przybiera ciemniejszą barwę i nie ma jednolitej powierzchni tylko trochę właśnie takich krótkich jakby rys. Czym to usunąć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 10.07.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Zauważyłam, ze inox inoxowi nie równy. Na piekarniku inox prawie wcale się nie palcuje - trzeba mieć na prawdę upaprane ręce żeby się to stało, a piekarnik średnich lotów -Amica. Do czyszcenia wystarczy przetrzeć szmatką, czasami suchą a jak mocniejsze zabrudzenia to płynem do okien lub ludwikiem, pucować nie trzeba. Natomiast już okap to istna cholera - najlepiej go nie dotykać a jak to już się zrobi (no bo od czegoś przecież jest) to zaraz widać odcisk nawet czystego i suchego palca a już dopucowanie tego to istny koszmar. Ale znalazłam sposób - lekko wilgotna szmatka (prawie sucha) i przecierać zgodnie z układem 'kreseczek' inoxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Freelicence 31.12.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam Foto-poradnik krok po kroku jak wyczyścić mocno zabrudzony okap kuchenny. http://jak-wyczyscic.pl/2012/12/jak-wyczyscic-okap-pochlaniacz-kuchenny/ pozdrawiam mam nadzieję, że pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matel34 31.12.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 A tak ze swojej strony dodam, że ładnie działa do nabłyszczania oliwa z oliwek - i nic nie jest tłuste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts