MarzannaPG 03.08.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Dzięki, passenger! Przy okazji kominka mam pytanie do Ciebie i nie tylko: jakiej średnicy zastosowałeś kanał doprowadzający powietrze do kominka? W Muratorze piszą o min. 160 mm podczas gdy mój mąż chce dać setekę. Można tyle? No i czy potem nie będzie problemów z dobraniem tej jakiejś przepustnicy (nie pamiętam fachowej nazwy ), dzięki której reguluje się dopływ powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
passenger 03.08.2005 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Dzięki, passenger! Przy okazji kominka mam pytanie do Ciebie i nie tylko: jakiej średnicy zastosowałeś kanał doprowadzający powietrze do kominka? W Muratorze piszą o min. 160 mm podczas gdy mój mąż chce dać setekę. Można tyle? No i czy potem nie będzie problemów z dobraniem tej jakiejś przepustnicy (nie pamiętam fachowej nazwy ), dzięki której reguluje się dopływ powietrza. szczerze mowiac nie pamietam srednicy - sprawdze w domu, to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 03.08.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 OK! Poczekam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.08.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 my zalozylismy setkę, mógłby być wiekszy Kominek wytwarza podcisnienie, więc powietrza nie powinno zabraknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 04.08.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzięki, passenger! Przy okazji kominka mam pytanie do Ciebie i nie tylko: jakiej średnicy zastosowałeś kanał doprowadzający powietrze do kominka? W Muratorze piszą o min. 160 mm podczas gdy mój mąż chce dać setekę. Można tyle? No i czy potem nie będzie problemów z dobraniem tej jakiejś przepustnicy (nie pamiętam fachowej nazwy ), dzięki której reguluje się dopływ powietrza. Mam Tarnawę 14 kW z oryginalnym stojakiem, przez który doprowadzone jest powietrze do spalania. Średnica rury przyłączeniowej, to 100 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 04.08.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Widzę, ze "setka" jednak jest popularna! I nie było problemów z doborem przepustnicy powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.08.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 A prosze mi powiedziec kto przychodzi na odbiór koncowy budynku? Z tego co ja sie orientuje jest to przepis martwy i zgalasz sie tylko w urzedzie ze budowa jest zakonczona i nikt nie przychodzi bo albo im sie nie chce albo nie maja na to czasu. A wiem to z tad ze kiedys bylem w inspekcji nadzoru budowlanego i byla tam osoba pytac sie jakie sa papiery potrzebne do odbioru budynku. I slyszalem jak inspektorzy powiedzili ze to na odbiór nikt nie przychodzie i kazali tylko tam diniesc jakies papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 04.08.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 No pewnie, że raczej nikt nie przychodzi. Ale chyba zaglądają w dokumentację. Pewne rzeczy zapewne z niej wynikają np. to że passenger nie ma przyłączonego gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
passenger 07.08.2005 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Widzę, ze "setka" jednak jest popularna! I nie było problemów z doborem przepustnicy powietrza? i ja tez mam sete ;-> przepustnice zawsze mozna chyba skorygowac jakas koncowka nie pamietam, czy akurat u mnie byla taka potrzeba p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.08.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 A ja niestety nie Mam 160, od wczoraj! Musieliśmy wreszcie zadecydować i zwyciężyły dane podane w dwóch różnych pismach specjalistycznych oraz to, że ktoś się tu wypowiedział, że też ma setkę, ale mogłoby być więcej. Zobaczymy jak nam będzie 'dmuchać'. Acha a jeszcze zdecydowało to, że wlot jest od północy a wiatr głównie wieje od zachodu, ale na forum są podzielone zdania, czy kierunek ma znaczenie, zatem: SIĘ OKAŻE w praniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts