piplape 14.05.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Czy ktoś zastosował stłuczkę szklaną jako podłoże pod chudziak. Mam możliwość nabycia stłuczki szklanej po cenie sporo niższej od piasku. W związku z tym mam kilka pytań:- czy nie ma problemów z ubiciem?- jak wygląda izolacyjność termiczna dla stłuczki (ile lepsza od piasku ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piplape 16.05.2005 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 A czy naprawdę nikt nie dawał stłuczki szklanej pod chudziak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redii 16.05.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Mój sąsiad dawał tłuczeń szklany z butelek. Mieszał z zaprawą i lał pod wylewkę. Ale on miał problem z szczurami robiącymi tunele pod wylewką w garażu. Ogromne bydlaki …. Izolacja termiczna szkła to taka sama jak piasku ale izolacja anty Szczurowa o wiele lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 16.05.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Mimo ogromnego spozycia napojów akcyzowych nie posiadam stluczki szklanej, bo kupuję w puszkach. Moim zdaniem z tym materialem jest ryzyko, że jesli stluczka jest gruba, to zostana tam przestrzenie między ziarnami i w miare dalszego kruszenia się całość bedzie osiadać. Izolacyjności nie ma to żadnej, tzn owszem - taka jak piasek. Jeżeli to b. drobny material, to mozna dać (i zagęścić jak piasek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 16.05.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 kurcze jak bym mial takowy "gruz" to bym oczywiscie dawal, ale zeby kupowac - troszke mnie zaskoczyles - ale skoro tanszy tylko ile tego bedziesz potrzebowal, bo to co zostanie ciezko bedzie "zutylizowac" - z piaskiem latwiej i rzekomo z ubiciem problem izolacyjnosc null i oczywiscie nie do betonu (jak wieksze kawalki) - problem z przyczepnoscia beton-szklo pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 17.05.2005 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 To chyba dla fakira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piplape 17.05.2005 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ostatecznie zadecydowała cena (sporo niższa od piasku) Poza tym na chłopski rozum stłuczka nie powinna podciągać kapilarnie wody, a to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_i_pawel 25.08.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ostatecznie zadecydowała cena (sporo niższa od piasku) Poza tym na chłopski rozum stłuczka nie powinna podciągać kapilarnie wody, a to już coś Witam, Mam pytanie - dałeś w końcu ten tłuczeń, czy nie - masz już z tym jakieś doświadczenia...!? Też mam okazję kupić jakieś 3,3t za 200zł i chętnie bym tego użył, ale niewiele jest informacji w tym temacie. Pzdr. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 25.08.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja jedynie miałem do czynienia ze stłuczką szklaną, którą kładziono pod drogi i plac. Podobno do utwardzenia podloża jest znacznie lepsza od innych materiałów (tak mówili wykonawcy). Co do izolacyjności nie wiem. Szkło dobrze przewodzi ciepło a wata szklana słabo więc jak wypada stłuczka nie wiem, ale myślę że bez żadnych rewelacji. Dlaczego stłuczka nie jest stosowana masowo pod utwardzenia? W porównaniu do żwiru bardzo droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Zuzanna 13.04.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Minęło kilka lat. czy są jakieś świeższe doświadczenia w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.04.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Minęło kilka lat. czy są jakieś świeższe doświadczenia w temacie? Inwestorowi zabrakło trochę stłuczki i ....zapił się na śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoni_Slask 11.03.2022 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Inwestorowi zabrakło trochę stłuczki i ....zapił się na śmierć Widzę że temat był 10 lat temu omawiany, ale bez problemu można stosować szkło na podłogę altan garaży itp. warto jednak na górę posypać troszkę piachu przed zalaniem by nie było zbyt dużo szczelin, a faktycznie przed gryzoniami idealne rozwiązanie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts