greg_25 14.05.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Czesc, Poszukuje osob, ktore buduja, lub wybudowaly projekt Benedykt. Chcialbym wybrac ten projekt i jestm ciekaw waszych opinii na temat tego projektu i jego realizacji. Prosze o odpowiedz.Podaje Link: http://nowydom.onet.pl/3779,0,projekt.html Pozdrawiam, Greg [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 14.05.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Jeszcze nie buduję, ale jestem na etapie wyboru nowego projektu (kolejnego projektu). Na pewno nie będzie to projekt Benedykt Odnośnie projektu: 1) Sam mówisz stwierdzić czy spełnia twoje potrzeby użytkowe? Jeśli na 99% będziesz pewny, że tak i wszystkie, (czego serdecznie życzę) opinie innych będą zbędne. 2) Koszty realizacji nie będą niskie - ale być może nie stanowi to dla ciebie problemu. Wg mnie: 1) pomimo tak dużej powierzchni (szczególnie na parterze), nie jest optymalnie zaprojektowany pod względem użytkowym np. brak wydzielonej sypialni dla rodziny na dole (zamiast na piętrze). 2) na plus weranda dostępna centralnie z salonu. Ładny klasyczny projekt. 3) powiem szczerze, nie widzę tu powalających rozwiązań, z jednej strony ładna klasyka, z drugiej klasyczna nuda. Zobacz np. mój stary projekt, podobna powierzchnia użytkowa na mniejszej przestrzeni. (też klasyczna nuda ) http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46163 Odnosnie kosztów: sam właśnie rezygnuję z projektu ok. 270 m2. Nie chce, żeby dom mnie wykończył finansowo , lepiej go wykończyć samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg_25 14.05.2005 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Czesc, Dzieki za podzielenie sie opinia. Prosze o kolejne komentarze odnosnie projektu, kosztow realizacji itp. Pozdrawiam, Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg_25 24.05.2005 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Czy moglby ktos jeszcze wyrazic swoja opinie na temat tego projektu? Co sadzicie o rozmieszczeniu pomieszczen, co ewentualnie zmienilibyscie itp. Czy myslicie, ze projekt jest ogolnie udany? Mnie sie osobiscie bardzo podaba, ale chcialbym poznac Wasze opinie. Dzieki i pozdrawiam, Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 25.05.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Drogi, piękny i na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fprefect 25.05.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Witaj Zwrócił bym uwagę na połącząną jadalnię z pokojem dziennym. Razem mają 51 metrów... łał... jednak w środku pomiędzy nimi przebiega trakt komunikacyjny i tak na dobrą sprawę z tych 51 metrów zostaje fajna jadalnia i taki sobie pokój dzienny. Pozatym bryła okej.... modna i na czasie No i zapewne będzie kosztowac tyle ile ma kosztować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasz 01.02.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Czy ktos wybral ten projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.02.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Czy ktos wybral ten projekt ? http://www.wlasny-dom.pl/materialy/INTERNET_1113/index.html skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 01.02.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 rowniez uwazam ze skomplikowany. Osobiscie wole salon z jadalnią na planie kwadratu lub prostokata - i parter bez roznic wysokosci posadzki. Jesli podoba ci sie ten styl to zobacz korala z mtm styl:http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/koral/default.asp?id=81z zewnatrz sa bardzo podobne - natomiast w srodku koral wydaje sie byc prostszy - ale wszystko zalezy od potrzeb i gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szachista 19.02.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam Was i prosze o konstruktywną krytykę projektu BENEDYKT: http://nowydom.onet.pl/3779,1,projekt.html Bardzo liczę na pomoc, bo praktyczne rady są dla mnie najważniejsze !!!Poza tym wierzę w Forum Muratora, bo dużo ciekawych rzeczy już tu wyczytałem. Szczególnie interesuje mnie:PATER:- czy dobry rozkład pomieszczeń (praktycznie)- wielkośc garażu- pomiesczenie gospodarcze- czy zrobić wyjście z tyłu garażu- czy pomiędzy salonem a jadalnią nie ma za dużo przestrzeni na komunikację- rozwiązanie komunikacyjne przy wejściuPODDASZE:- czy nie za mały korytarzyk- aż dwie duże lukarny- łazienki w narożnikachOGÓLNIE:- przejscie z dołu na górę (schody) Poza tym wszystkie inne uwagi będą także bardzo cenne ! Pozdrawiam serdecznie,Szachista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 20.02.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam Spoko chałupka, tylko jakoś duże otwarte powierzchnie, tak więc trzeba się przygotować do odpowieniego ogrzewania. Taras strasznie wbudowany do wewnątrz domu, szkoda powierzchni. Góra jest wg mnie ok przecież ten hol ma 18 m2. tylko czy powierzchnia jest podana po podłodze czy po uzglęnieiu pomiarów na poddaszu. Tak czy tak jest fajny, ale z lukarn nie rezygnuj bedzie badziewnie wyglądał. Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 20.02.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 a moze konstruktywna pochwale? a tak serio - 2 rzeczy troche dyskusyjne (nie zeby wada ale cos na co trzeba zwrocic uwage) wedlug mnie - schody cos tak ... duzo zajmuja miejsca (albo takie sprawiaja wrazenie na rysunku) dwa - duze przeszklenia w salonie - ladnie wyglada ale trzeba zainwestowac w bardzo dobre jakosciowo (czytaj drogie) okna (cieplo i zabezp przed wlamaniem) i ładne (czytaj drogie ) bo to glowny element domu rzucajacy sie w oczy dosyc duzy hall - ladne wrazenie przestrzeni ale ...nie do wykorzystania bo krzyzuja sie 2 drogi komunikacyjne pytanie - od ktorej strony macie wjazd na dzialke? bo to typowy dom pasujacy na dzialke z wjazdem od ponocy albo wschodu (proj. lustrzany). (choc z kolei sypialnia od zach - roznie na to sie patrza) projekt nie najtanszy (sam zauwazyles np lukarny ) ale ba ladny dla oka no coz cos za cos lazienki w narozach na poddaszu - pasuja do ukladu wod na parterze (kuchnia i pom gosp) ladnie odizolowana jadalnia z kuchnia od salony - otwarte wnetrze ale wyraznie wydzielone no to takie przemyslenia na 1wszy rzut oka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 20.02.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam Taras strasznie wbudowany do wewnątrz domu, szkoda powierzchni. Link ha! nie zgodze sie! stanowczo polecam czesciowo osloniety i zadaszony taras- bardzo, bardzo duza praktycznosc:) a to ze wkomponowany w bryle domu wg mnie duzy plus...pozwala lagodnie przesc od pomieszcen mieszlanych do ogrodu - stopic te 2 przestrzenie w jedna , polaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 20.02.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Zielonooka masz pewnie masz dużo racji ale pamiętaj iz tej powierzchni używasz nie więcej niż 0,5 roku / rok. a w środku jest sie okrągłe 365 dni, tak więc jeżeli w zadensposób nie ogranicza cię powierzchnia dzialki to śmiało w ogód. Ale decyzja należy do inwestora i on niech zacznie rozwarzać które plusy warzniejsze. Jak zwykle najlepszy złoty środek. który dla wielu w róznych miejscach leżypozdrowionka link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniowka 21.02.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Benedykt jest rewelacyjny!! Uważam, że bez porównania ładniejszy od tego korala - takie jest moje zdanie. Też się nad nim zastanawiałam lecz wybrałam Prometeusza z Domusa- jest podobny w środku. Cały efekt właśnie w salonie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szachista 22.02.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dziękuję za opinie ! Ma jeszcze pytanie o wielkośc salonu na dole. Trudno mi tę wielkość jakość "wyczuć". Czy jest wg. Was wystarczający ? - ustawny chyba jest (ze względu na wyjście na zewnątrz trochę w rogu) - jednak nie wiem czy nie przydałby się troszkę wiekszy ? (choć żona mówi, że wystarczy ) Pozdrawiam, szachista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 22.02.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Link masz napewno rację z tym tarasem ale to jest duży dom co innego mały to wtedy każdy cm ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 szachista nikt Wam nie odpowie czy "wystarczy" bo nie wiadomo jakie macie potzreby zainteresowania, jak duza rodzine, jak spedzacie czas itp no chyba ze sie ...tu nam przedstawisz:P ps. jak zona mowi ze wystarczy to wystarczy tak obiektywnie.. chyba tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.02.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63392 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gourmand 22.02.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Chciałeś to masz. Popieram ZIELONOOKĄ, dom bogaty i dostojny, lukarny dodają uroku i nie rezygnuj z nich. Dwie rzeczy wymagają przemyślenia. Zakładam, że stać cię na ten dom, zatem samochody którymi jeździsz napewno wygodnie się tam nie zmieszczą. Rada, szerokość w środku min. 6m. a długość powiększ o metr.Rzecz druga, spotkania towarzyskie często odbywają się w gronie 12-14 osób, zatem stół, który na schemacie jest odpowiedni, należało będzie powiększyć. Obawiam się, że wtedy wyjście z kuchni będzie zablokowane przez gości, więc gorące flaki kościołowy garnitur szefa lub kreację teściowej nie raz mogą przyozdobić. Myślę. że lekarstwem na to może być zmniejszenie wcięcia tarasu i tym samym powiększenie szerokości jadalni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts