kopytko 14.05.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Otrzymałem w tym tygodniu decyzję o warunkach zabudowy w których jest następujący zapis : Linia zabudowy- odległość od drogi 8m (podana ulica) Moje pytanie jest następujące, czy jest to odległość od osi jezni czy od krawędzi jezdni , czy jest na to jakis zapis ,ustawa które regulują takie sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 14.05.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Od granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 15.05.2005 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 czy masz jeszcze cos napisanego o tej tej linii zabudowy? masz mapke?powinienes rowniez miec opisana linie zabudowy (czy jest obowiazujaca, czy nieprzekraczalna). na mapce rowniez powinienes miec naniesiona linie zabudowy. na moj gust - 8m od krawedzi drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.05.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Krawedz jezdni a co np. z pasem zieleni i chodnikiem szer. 5 m Linie rozgraniczajace drogi z reguly sa granicami dzialki ( ale nie zawsze ) i od granicy dzialki nalezy mierzyc odleglosc podana w warunkach. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 15.05.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Krawedz jezdni a co np. z pasem zieleni i chodnikiem szer. 5 m Linie rozgraniczajace drogi z reguly sa granicami dzialki ( ale nie zawsze ) i od granicy dzialki nalezy mierzyc odleglosc podana w warunkach. Pozdro J przeciez napisal, ze tak ma w warunkach zabudowy: Otrzymałem w tym tygodniu decyzję o warunkach zabudowy w których jest następujący zapis : Linia zabudowy- odległość od drogi 8m (podana ulica) jezeli definicja drogi mowi o poboczu, chodniku itp - to bedzie krawedz chodnika. imho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.05.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Okreslenie "od drogi", dotyczy calego pasa drogowego, tj. wlacznie z poboczami, a nie z krawedzia samej jezdni, czy chodnika.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 15.05.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 linie rozgraniczające wynikają z planu zagospodarowania - rozgraniczją funkcje sąsiednich terenów np. mieszkaniową i komunikacyjną. Drogę tutaj należy interpretować jako obiekt budowlany. Swoją drogą zamieszczono zbyt nieprecyzyjne określenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały.majster 15.05.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 u mnie na mapce jest zaznaczone że od granicy działki (miejscowy plan zagospodarowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.05.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Zapis jest ok.Nie mozna mieszac drogi z jezdnia !W sklad drogi wchodzi jezdnia i pobocze, na którym moze byc np. chodnik, pas zieleni, rów odwadniajacy, etc.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 16.05.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 u mnie na załączonej mapce była wyrysowana nieprzekraczalna linia zabudowy z której jasno wynikało o co im chodzi.w razie jakichkolwiek niejasnosci zawsze możesz poprosić wydział geodezji o interpretacje - popros ich jednak o odpowiedź na pismie - koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts