ewa1201 14.05.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 zdecydowaliśmy się na sotralentz. Był przedstawiciel - no i zaproponoweał, żeby zamiast drenażu rozsączającego ścieki odprowadzać na "poletko" o niewielkich rozmiarach- twierdzi, że drenaż tak dobrze nie oczyści ścieków, (ze względu na to, że przy długich drenach ostatnie ich metry będą zbyt głęboko, żeby następowało faktyczne oczyszczenie ścieków). Twierdzxi tęz, że to "poletko" - o wym. ok. 7x7m na którym znajdzie się drenaż załatwi temat wystarczająco. A ja nie wiem, czy nie będzie to zbytnie skomasowanie ścieków na mełej powierzchni. Czy nie dojdzie do rozmiękczxenia gruntu w tym miejscu? Może ktoś ma podobne doświadczenia. Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 14.05.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Ja podchądziłbym raczej ze strony ekonomicznej Powierzchnia oczyszczalni to teren użytkowy, ja mam z drenażem i z tego tytułu będę płacił większy podatek. poletko byłoby chyba mniejsze. W mojej gminie jest dofinansowanie do oczyszczalni biologicznych ale do oczyszczalni z rozsączem nie ma, więc dodacji nie dostanę Czy poletko, czy drenaż napewno nie powinno być jakichkolwiek uciążliwości związanych z gruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts