Wojcio 24.10.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Witam.Czy ktos budowal juz taki domek lub jest w trakcie? Jakies uwagi? Wady? Zalety? Prosze o opinie. Dzieki sliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julka 14.06.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Od kwietnia 2003 budujemy Apolonię pod Opolem. Aktualnie jesteśmy na etapie stropu. Pod wzgledem kontsrukcyjnym dwie uwagi:1. Bardzo gruba warstwa betonu na posadzkę i klasa betonu B20. Po podpowiedzi wykonawcy i zgodzie inspektora wylaliśmy tylko 10 cm. - oszczędnośc ok 6 kubików betonu.2. za słabe zbrojenie balkonu pręty 6 min 12.Poza tym ok. wygląda ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcio 29.07.2003 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witam po dluzszej przerwie. Jak leci budowa u Ciebie Julka ? Ja jestem na etapie dachowki. Do tej pory wszystko zgodnie z planem. Calosc poddasza podnioslem o jeden pustak i troszke zmniejszylem lazienke na gorze, tak ze jedno okno mam w lazience i jedno w pokoju obok. W pomieszczeniu z okraglym oknem bedzie sauna i pralnia. Ogolnie wszystkie pokoje na gorze sa bardzo ladne i ustawne. Porownywalem je ostatnio z pokojami na projekcie MANUELA bo stawia sie tez obok mnie i musze powiedziec, ze nasze sa o niebo wieksze/lepsze. Moja wiezba deachowa zostala wzmocniona metalowa konstrukcja ale tak, ze podpory sa w linii scian i oczywiscie maja na czy stac patrzac na konstrukcje scian parteru. Dodalem tez czesciowe podpiwniczenie a wywalilem spizarke z kuchni. Napisz co u Ciebie - jakies problemy ? zmiany ? pozdrawiam ... Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Gil 10.11.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Witam Zastanawiam sie naad kupnem projektu Apolonia, mam jednak kilka watpliwosci. Moglibyscie Panstwo podac troche wiecej informacji na temat problemow zwiazanych z tym projektem. Czy sa tam jeszcze jakies extra niespodzianki? Ten dach chyba jest dosc duzy (okolo 250) Czy konstrukcja dachu bedzie dosc kosztowna plus pokrycie (zalezy oczywiscie co sie zastosuje) ? Mozna prosic o koszty, np fundamentow etc ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcio 12.11.2003 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 czesc Pawel Jakichs extra niezpodzianek nie bylo Na temat kosztow niestety Ci nie pomoge bo dom buduje mi firma i kompletnie nie interesowalo mnie ile kosztuje cokolwiek. Place za calosc a nie za poszczegolne elementy. pozdrawiam ... Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 10.12.2004 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 prosze o jakies zdjecia tego domu z realizacji sam przymiwrzam sie do kupna domu z archipelagu i po Vanessie jest teraz Apolonia ,moze jakies koszty ?? moze ktos buduje na slasku i chetnie sie spotka ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 12.12.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Witaj, my właśnie zakupiliśmy ten projekt, jesteśmy na etapie wprowadzania drobnych zmian do projektu.Chcemy rozpocząć budowę na wiosne. Budujemy w Tychach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 12.12.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Witaj, my właśnie zakupiliśmy ten projekt, jesteśmy na etapie wprowadzania drobnych zmian do projektu.Chcemy rozpocząć budowę na wiosne. Budujemy w Tychach. to extra,my tez chcemy budowac od wiosny ,jakie zmiany wprowadzacie bo bardzo nas to interesuje ,my niewiemy co z tym kominkiem rogowym jakos nam chyba nie pasuje ,poztym rezygnujemy z pokoju na dole i likiwdujemy czesciowo sciane do holu co powiekszy salon i przestrzen. pozdrawiam aha i okno w pralni polaciowe tez likwidujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 12.12.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 u nas z kominkiem , też problem póki co przesuwamy go w róg salonu , na tą właśnie ściankę od strony holu, gabinet zostawiamy, ale kto wie, mieliśmy okazję obejrzeć Apolonię w środku w Przemyślu, tam nie było gabinetu i wyglądało super, prawdopodobnie likwidujemy spiżarkę, choć to kwestia dyskusyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 12.12.2004 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 nie doczytałam, my okno w pralni zostawiamy, chcę tam mieć od razu "prasowalnię", natomiast dodajemy jeszcze okno połaciowe w dużej sypialni. Gdzie budujecie? No i piętro chcemy podwyższyć o 2 pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 12.12.2004 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 nie doczytałam, my okno w pralni zostawiamy, chcę tam mieć od razu "prasowalnię", natomiast dodajemy jeszcze okno połaciowe w dużej sypialni. Gdzie budujecie? No i piętro chcemy podwyższyć o 2 pustaki. bedziemy budowac 15km od Was ,co do spizarni tez chcemy sie jej pozbyc bo na nie potrzebna my raczej pralnie bedziemy mieli w piwnicach i suszarnie dlatego rezygnujemy z tego okna polaciowego,chetnie bysmy odwiedzili kogos w trakcie budowy nie ma nic lepszego od ogledzin w realu .i zmieniamy okna na takie jak w projekcie POLA z archipelagu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 14.12.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 15 km na wschód, zachód, pólnoc czy może południe TychówMy okien nie zmieniamy, Polę też braliśmy pod uwagę. Obejrzenie domu w realu jest super- wiesz co kupujesz. my czekamy na naniesienie zmian przez architekta, jednak nadal nie wiemy w jakiej technologii będziemy budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 14.12.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 okolice rudy śl. wacham sie iedzy max 29+styro,12 lub porotherm 44 ale ostatnio bardzo zle pisza o poro .podobno z jakoscia jest zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 14.12.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 my też mamy ten dylemat, w projekcie jest porot38 , apolonię, którą widzieliśmy w realu była właśnie z maxa jej koszt wyszedł ok 130tyś z oknami. W piatek jesteśmy umówieni z wykonawcą, może on nam rozwieje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 14.12.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 jakie przewidujecie koszty poszczegolnych etapow budowy jak wam wycenil wykonawca lub wyceni mozecie napisac na Priv lub maila [email protected]ja raczej bede budowal z maxa i styropian lub welna mineralna,ale musimy miec piwnice i to podniesie koszt domu ,z drugiej strony piwnice to idealne pomieszczenia na wszystko,kotlownia pralnia suszarnia itp ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 14.12.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 pewnie, że piwnica to rewelacyjna sprawa, jak będziemy mieli jakieś konkretne eyceny to ci prześlemy, niestety Archpelag do projektu nie dołącza ilosci potrzebnych materiałów, a szkoda, muszą to przeliczać w hurtowni(jak maja chęć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 14.12.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 dzwonilem teraz do Archipelagu w sprawie zmian i bede mial okna jak w projekcie POLA i ten wykusz w jadalni bo zona zawsze o tym marzyla jezeli bede wiedzial cos wiecej to napisze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 14.12.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 no to super, u nas okna zmienią kształt w łazience i okno połaciowe - środkowe , doświetla schody, będą te okna trójkątne- pomysł ściągnięty, miało być takie okno tylko na schodach, ale niestety po podniesieniu o 2 pustaki góry okna w łazience wychodziły na wys ok 1,.50(o ile dobrze pamiętam), jak nie więcej, a te trójkąty wyglądały bardzo fajnie więc....ok, jak coś ciekawego się dowiesz to daj znaćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert7 08.01.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 cze peri, jak będziesz projektował te trójkątne okna to zwróć uwagę na to, aby okno wypadło centralnie w holu, u mnie tego szczegłu nie dopatrzyłem i przy zamawianiu okien wystąpiło parę problemów, tzn szyba musi być w kształcie trapezu z wypełnieniami trójkątnymi, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 10.01.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Witaj Robert, wielkie dzięki za podpowiedź, projekt jest właśnie u architekta, zaraz sobie to wydrukuję, a okna bardzo nam się podobały u Ciebie, są super. Jak tam budowa, na jakim jesteś teraz etapie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts