Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Witam!

Razem z mężem również zastanawiamy się nad domkiem APOLONIA. Mam nadzieję, że w niedługim czasie zakończymy sprawy dotyczące działki i będziemy mogli przystąpić do budowy. Może uda się zalać fundamenty jeszcze w tym roku. Bardzo mi zależy aby przed przystapieniem do prac zobaczyć wybudowany domek wg. tego projektu i porozmawiać o ewentualnych przeszkodach jakie na nas czekają podczas budowy tego domu. Mieszkamy w okolicach Warszawy ale jesteśmy gotowi pojechać na drugi koniec Polski aby zobaczyć Apolonię.

Czekam na odpowiedź. Z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam Agata. :D

Chcieliśy budować dom wg projektu firmy DOMUS (http://www.dobredomy.pl) - Tytan, ale jest to projekt nowy (z listopada '04) i nie ma realizacj. W tak zwanym międzyczasie znależliśmy projekt uderzająco podobny ale już z innego biura proj. iz inna nazwą - Apolonia. Teraz nie wiadomo czy Tytan jest ulepszoną wersją Apolonii czy to zgapa. Proszę o podpowiedź jak sprawuje sie kominek na zewnętrznej ścianie nośnej.

Cześć Robert.

Dzięki za szybką odpowiedź. Z tego co wyczytałam na Forum, to Twój domek już stoi. Czy ewentualnie mógłbyś podać dokładne namiary, aby go zobaczyć? Śniegi stopnieją, przyjdzie wiosna, to może byśmy z mężem Cię odwiedzili na budowie?!

Mój mail: [email protected]

Pozdrawiam serdecznie.

• 5 months później...
Witaj Robert , mam jeszcze prośbę, czy mógłbyś nam podać wymiary trókątnych okien, które są u Ciebie, bo mam wrażenie,że nasz architekt nie do końca wyrysował je tak jak powinny wygladać. A dla rozbawienia powiem Ci,że wczoraj odebraliśmy kosztorys , który zakładał stan surowy zamknięty na 300 000zł :o :o :o

• 5 years później...

Witam wszystkich forumowiczów budujacych i tych przed budową :)

My (tzn Ania i Marek) jestesmy po zakupie działki i przed wyborem projektu, właściwie juz wybraliśmy musimy go tylko zakupić, i bardzo podoba nam sie APOLONIA Z archipelagu.

Bardzo bym chciała Wasze opinie, jesli ktos już zbudował Apolonię albo jest w trakcie tworzenia tego fajnego domku. Byłabym bardzo wdzieczna za każde wieści :)

jesteśmy z dolnośląskiego i chetnie byśmy odwiedzili jakąś budowę

pozdrawiamy serdecznie wszystkich budujących