pawelurb 14.05.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Czy strop z belek i pustaków ceramicznych Ceram jest konstrukcyjnie zamienny ze stropem Teriva ? chodzi mi o wytrzymałość itp... a jakie są zalety / wady stropu ceramicznego w porównianiu z podobnym gęstożebrowym , wtkonanym z belek betonowych i pustakó betonowych lub keramzytobetonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 15.05.2005 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 jest zamienny - podobnie jak materialy na sciany nosne.o wytrzymalosciach nalezaloby poczytac chociazby w necie. z dotychczasowych rozeznan terriva jest tanszy od innych ceramicznych. roznice w cenie moga byc jednak male.mnie interesuje rowniez - ktory tlumi lepiej dzwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 16.05.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Ogólnie lepiej jest, gdy pustak stropowy ma dużo małych komór niż jedną dużą, która dudni jak pudło rezonansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 16.05.2005 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 a czy rodzaj pustaków stropowych ma wogóle jakieś znaczenie wytrzymałościowe? przecież one są chyba tylko wypełniaczem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodaka 15.01.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Właściwie chciałbym odgrzać temat. Ostatnio otrzymałem bardzo dobrą ofertę cenową stropu Ceram z Kozłowic. Cena z m2 jest taka sama jak Terivy. Proszę o opinię użytkowników stropu Ceram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Jedna choroba... Zdecydowałam się na terivę - wyszło mi 4000 różnicy na stropie o powierzchni 120m na korzyść terivy i nie znalazłam żadnego powodu, żeby zapłacic za ceramiczny strop więcej. I tak się pustaki zalewa betonem, właściwości pozostałe były praktycznie takie same. Gybym miała rzeczywiście taką samą cenę na ceramikę i terivę, wzięłabym ceramikę, bo lubię P.s - czy naprawdę wycenili Ci wszystko i prawidłowo? W ceramicznym jest inny rozstaw belek (chyba 45 ceram, 60 teriva, belek wychodzi więcej w ceramice, pustaki też chyba deczko mniejsze są...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodaka 15.01.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Wyszło mi z dowozem i rozladunkiem na plac 62 za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts