Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna drewniane - jak dlugo czekac?

Recommended Posts

Witam

dzisiaj odwiedzilem kilka punktow sprzedazy okien w Krakowie i w wiekszosci oznajmiono mi, ze termin realizacji zamowienia wyniesie ok.7-8 tygodni, poza jednym miejscem (Ferno), gdzie zaproponowano 4 tygodnie. Z analizy starych watkow wynika, ze nie nalezy bawic sie w okna tej firmy. W zwiazku z tym pytanie: czy moglibyscie zaproponowac jakas firme, ktora zrobi okna drewniane w miesiac i nie beda one beznadziejnej jakosci?

Pozdrawiam,

Pafnucy

Ja mam Ferno.

A dobrze czujesz się ze swymi oknami Ferno? Mieli jakieś opóźnienia w realizacji zamówienia, czy wszystko było na czas? Pan z Ferno podszedł do sprawy b. entuzjastycznie i obiecał okna w 4 tygodnie. Szkoda, że użytkownicy [vide archiwum] mają takie negatywne opinie o tej firmie.

Jeszcze chcę dodać, że dzisiejszy ranek wprowadził do konkurencji okna firmy Sokółka.

To stara firma, na podlasiu uchodzi za firmę bardzo dobrą, paru znajomych ma ich okna i bardzo chwalą. U nich (Sokółka) też pewnie realny czas oczekiwania przekroczy 4tyg.

Ja mam Ferno.

A dobrze czujesz się ze swymi oknami Ferno? Mieli jakieś opóźnienia w realizacji zamówienia, czy wszystko było na czas? Pan z Ferno podszedł do sprawy b. entuzjastycznie i obiecał okna w 4 tygodnie. Szkoda, że użytkownicy [vide archiwum] mają takie negatywne opinie o tej firmie.

To co w archiwum, to byłam m. inn. ja i tam sa opisane moje przejścia z Ferno.

Ale sprawa się w końcu zakończyła pomyślnie i co do okien nie mam zastrzeżeń.

Jeśli Ci zależy na terminie, to nie polecam.

Ja co prawda zamawiałam dwa lata temu, ale może dalej mają te same problemy co wtedy.

Link do moich perypetii jest tu:

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16508&highlight=ferno

warto poczytać, bo nawet dyrekcja Ferno włączyła się w wątek.

• 1 year później...
zamowione 5 pazdziernika, mialy byc na 23 listopada. 21 Listopada kiedy dzwonilem zeby sie umiowic na montaz (nie bylem o niczym informaowany) powiedziano mi ze na poczatek grudnia. Wiec zapytalem czy moge zmienic jedno okno i pan powiedzial mi ze nie sa jescze produkowane wiec moge. A ze zmieniam okno to trzeba dodac jescze z tydzien , tak wiec na 12 grudzien. czyli dzis. A dzis mnie poinformowano (sam dzownilem, gdzyz dalej nie jestem o niczym infomowany) ze styczen..i nie wiadomo ktróry.

z perspektywy czasu :lol: muszę dopowiedzieć, że zamówiliśmy okna w dziadku. niepamiętam jednak, czy był jakiś poślizg w dostawie ale największe przygody dotyczyły reklamacji drzwi tarasowych (okuć), które wedle montażysty dziadka miały sie dotrzeć a się nie dotarły. jednym słowem NIE POLECAM PUNKTU DZIADKA W ŁOMIANKACH. Mimo telefonów, meili i listów (także do producenta) nikt nie zadzwonił ani się nie odezwał z tej placowki. ostatecznie sprawę załatwił sam producent ale dziwię się - bo wiem, że to nie pierwszy przypadek - że nadal dają akredytację tej placówce w łomiankach.