Pafnucy 14.05.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Witam dzisiaj odwiedzilem kilka punktow sprzedazy okien w Krakowie i w wiekszosci oznajmiono mi, ze termin realizacji zamowienia wyniesie ok.7-8 tygodni, poza jednym miejscem (Ferno), gdzie zaproponowano 4 tygodnie. Z analizy starych watkow wynika, ze nie nalezy bawic sie w okna tej firmy. W zwiazku z tym pytanie: czy moglibyscie zaproponowac jakas firme, ktora zrobi okna drewniane w miesiac i nie beda one beznadziejnej jakosci? Pozdrawiam,Pafnucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafnucy 16.05.2005 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Jeszcze chcę dodać, że dzisiejszy ranek wprowadził do konkurencji okna firmy Sokółka. Czy warto skusić się na krótszy termin? Mało wiadomo mi tych oknach. A moze jest jakiś nowy, mało znany producent drewna , którego forumowicze by polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 16.05.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Co nagle to po diable.Budowa to nie wyścigi. Wszystko ma swój technologiczny proces i nie za bardzo da sie go skrócić.Rodzice czekali na okna drewniane 5 tyg i ponoć był to superexpres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.05.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Jest taka firma Ren-Pol gdzieś w okol. Wieliczki.Czy robią szybko, to nie wiem.Wiem, ze robią ładnie i dobrze. Ja mam Ferno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 16.05.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 http://www.stolbud.plStolbud Włoszczowaale niestety też się czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
and 4 16.05.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 podaj wymiary okien i podzial, zrobie ci wycene ale 6 tyg czekasz i z jakiego drzewa zrobic sosna , machon , dąb, sa to okna nalepsze w polsce pod wzgeledem jakosci , potem ci podam stone internetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafnucy 16.05.2005 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Ja mam Ferno. A dobrze czujesz się ze swymi oknami Ferno? Mieli jakieś opóźnienia w realizacji zamówienia, czy wszystko było na czas? Pan z Ferno podszedł do sprawy b. entuzjastycznie i obiecał okna w 4 tygodnie. Szkoda, że użytkownicy [vide archiwum] mają takie negatywne opinie o tej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 16.05.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 jesteśmy na etapie wyboru okien - chyba zdecydujemy się na dziadka. czas oczekiwania ok. 3 tyg. zamówimy.... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 16.05.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Jeszcze chcę dodać, że dzisiejszy ranek wprowadził do konkurencji okna firmy Sokółka. To stara firma, na podlasiu uchodzi za firmę bardzo dobrą, paru znajomych ma ich okna i bardzo chwalą. U nich (Sokółka) też pewnie realny czas oczekiwania przekroczy 4tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.05.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 tak samo jak Stolbud Włoszczowa tak i Sokółka to wiodacy producenci stolarki okiennej, od których czesto kupują mali producenci i sprzedają dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.05.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Z analizy starych watkow wynika, ze nie nalezy bawic sie w okna tej firmy. Dlaczego ? JA mam od kilku lat drewniane okna z tej firmy i nie widze, zeby cos z nimi bylo nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.05.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 jesteśmy na etapie wyboru okien - chyba zdecydujemy się na dziadka. czas oczekiwania ok. 3 tyg. zamówimy.... zobaczymy Mi sie nie podobala estetyka wykonczen sylikonem okien tej firmy. Ale moja kolezanka 3 lata temu kupila i jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.05.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Ja mam Ferno. A dobrze czujesz się ze swymi oknami Ferno? Mieli jakieś opóźnienia w realizacji zamówienia, czy wszystko było na czas? Pan z Ferno podszedł do sprawy b. entuzjastycznie i obiecał okna w 4 tygodnie. Szkoda, że użytkownicy [vide archiwum] mają takie negatywne opinie o tej firmie. To co w archiwum, to byłam m. inn. ja i tam sa opisane moje przejścia z Ferno. Ale sprawa się w końcu zakończyła pomyślnie i co do okien nie mam zastrzeżeń. Jeśli Ci zależy na terminie, to nie polecam. Ja co prawda zamawiałam dwa lata temu, ale może dalej mają te same problemy co wtedy. Link do moich perypetii jest tu: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16508&highlight=ferno warto poczytać, bo nawet dyrekcja Ferno włączyła się w wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.05.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 ja na okna na zamowienie debowe z wolomina czekalem 6 tyg. ale warto bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaliope 12.12.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 zamowione 5 pazdziernika, mialy byc na 23 listopada. 21 Listopada kiedy dzwonilem zeby sie umiowic na montaz (nie bylem o niczym informaowany) powiedziano mi ze na poczatek grudnia. Wiec zapytalem czy moge zmienic jedno okno i pan powiedzial mi ze nie sa jescze produkowane wiec moge. A ze zmieniam okno to trzeba dodac jescze z tydzien , tak wiec na 12 grudzien. czyli dzis. A dzis mnie poinformowano (sam dzownilem, gdzyz dalej nie jestem o niczym infomowany) ze styczen..i nie wiadomo ktróry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 12.12.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 z perspektywy czasu muszę dopowiedzieć, że zamówiliśmy okna w dziadku. niepamiętam jednak, czy był jakiś poślizg w dostawie ale największe przygody dotyczyły reklamacji drzwi tarasowych (okuć), które wedle montażysty dziadka miały sie dotrzeć a się nie dotarły. jednym słowem NIE POLECAM PUNKTU DZIADKA W ŁOMIANKACH. Mimo telefonów, meili i listów (także do producenta) nikt nie zadzwonił ani się nie odezwał z tej placowki. ostatecznie sprawę załatwił sam producent ale dziwię się - bo wiem, że to nie pierwszy przypadek - że nadal dają akredytację tej placówce w łomiankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts