buniek 15.05.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Wlaśnie tynkarz poinformowal mnie, że o tydzień przesunęły mu się terminy, a miał wchodzić wczoraj. Ekipka od wykończeniówki chce robić na dniach gk na poddaszu użytkowym. Zastanawia mnie czy, jesli położą gk przed tynkami, wilgoć jaka wytworzy się przy tynkowaniu (maszynowo gips) nie wpłynie negatywnie na gk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.05.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 oczywiscie ze wplynie !!, takie rzeczy jak plyty GK, zwlaszcza te biale, sa bardzo wrazliwe na wilgoc, i tynki ,moga im zaszkodzic, oczywiscie nie musza, ale nie warto ryzykowac. Lepiej poczekac az skoncza tynkowac, i tynki wyschana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 15.05.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Racja.U mnie najpierw zrobili tynki cementowo-wapienne.Natychmiast przystapili do instalowania gk na suficie pietra.Kilka dni pozniej gk trzeba bylo zdjac i wyrzucic bo porobily sie zwisy.Troszke przy tym bylo przepychanek z budowlancami,bo oni twierdzili,ze ten zawilgocony gk po wyschnieciu tynkow da rade wyprostowac i zamontowac ponownie.Plyty gk bezwzglednie po tynkach i wylewkach i to odczekawszy do ich wyschniecia.W przeciwnym razie patrz jak wyzej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.05.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Jak ekipa g-k się śpieszy to niech sobie zrobią stelaże, ale montaż płyt po dobrym wyschnięciu tynków i wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 16.05.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 buniek, ja miałem z własnego wyboru najpierw łyty gk na strop i skosy, a dopiero później tynki. 0 problemu, wszystko ok, tyle, że miałem dobrą wentylację - bez okien, tylko zabezpieczone otwory. No i oczywiście gk bez szpachlowania, tylko zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts