Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów czy Nieporęt???

Recommended Posts

Zamierzam kupic działkę budowlaną pod Warszawą. Po przejechaniu setek kilometrów wokół Warszawy ostatecznie waham się między Nieporę tem a Halinowem. Obie okolice sa piekne, no może w Halinowe na plus jest możliwość dojazdu do centrum pociagiem, ale własciwie i tak zamierzam jeździć samochodem. Którą miejscowość wybrac?

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oczywiscie Nieporet{bo choc jestem z legionowa to uwazam ,ze Nieporet ma swoje uroki :wink: }

Szczegolnie urokliwy jest nawal turystow weekendowych i zwiazane z tym wieczne korki. Polecam Halinow. Mieszkam w sasiedniej gminie i troche zaluje, ze nie w Halinowie wlasnie. Odnioslam wrazenie, ze to dobrze prowadzona gmina, a to jest wazne. Poza tym nigdy b=nie wiadomo kiedy Ci sie ten pociag przyda. Prawie rok temu rozbilismy samochod i przez pol roku jezdzilismy pociagiem. Czesto wtedy blogoslawilam przezornosc, ktora nakazala nam szukac dzialki z dobrym dojazdem.

Oczywiscie Nieporet{bo choc jestem z legionowa to uwazam ,ze Nieporet ma swoje uroki :wink: }

Szczegolnie urokliwy jest nawal turystow weekendowych i zwiazane z tym wieczne korki. Polecam Halinow. Mieszkam w sasiedniej gminie i troche zaluje, ze nie w Halinowie wlasnie. Odnioslam wrazenie, ze to dobrze prowadzona gmina, a to jest wazne. Poza tym nigdy b=nie wiadomo kiedy Ci sie ten pociag przyda. Prawie rok temu rozbilismy samochod i przez pol roku jezdzilismy pociagiem. Czesto wtedy blogoslawilam przezornosc, ktora nakazala nam szukac dzialki z dobrym dojazdem.

Ten nawal turystow to jednak chyba lekka przesada{przeciez to nie Krupowki :D .Wybralabym Nieporet poniewaz jest blisko nad Zalew Zegrzynski i szybko jedzie sie do Warszawy :wink:

Ten nawal turystow to jednak chyba lekka przesada

Czasem wpadam na glupi pomysl, zeby jadac w piatek do moich rodzicow pojechac przez Nieporet i potem na Debe. Pozna wiosna i latem za kazdym razem tego zaluje. Korki, korki i jeszcze raz korki i setki samochodow poparkowanych na poboczu gdzie sie tylko da. Moze to i nie Krupowki, ale...

W Halinowie nie ma korków i jest do tego pociąg i autobusy.

Korki zaczynają się dopiero na Płowieckiej, ale jadąc do Trasy Łazienkowskiej z Nieporętu również wbijasz się w korek (niestety większy) już na Żołnierskiej a potem cała Marsa do Trasy.

Wybrałem Halinów i dalej na niego głosuję.

Pozdrawiam

W Halinowie nie ma korków i jest do tego pociąg i autobusy.

Korki zaczynają się dopiero na Płowieckiej, ale jadąc do Trasy Łazienkowskiej z Nieporętu również wbijasz się w korek (niestety większy) już na Żołnierskiej a potem cała Marsa do Trasy.

Wybrałem Halinów i dalej na niego głosuję.

Pozdrawiam

Niestety nie pogadamy sobie o korkach bo ja od tej strony nie wjezdzam :wink:

No napewno bywaja i takie sytuacje,ale ja chwale Nieporet bo w porownaniu z porannymi korkami w Legionowie do Warszawy to korki w Nieporecie to pestka wiec jade przez Nieporet.

:wink: .Byc moze w Halinowie nie ma korkow i jest lepsza komunikacja,tego nie wiem!! :wink:

No wlasnie w porownaniu z korkami z nieporetu do Warszawy to od strony Minska to jest luksus dojazd.

ja jeżdżę przez Nieporęt do pracy codziennie i niestety z miesiąca na miesiąc jest gorzej kiedyś jechałam ok 20 min. teraz ta sama droga to 40 a zimą nawet 50 min. i z przerażeniem patrzę jak rośnie coraz więcej domów przy tej trasie a niestety droga bardzo wąska nie polecam bo jeśli ktoś musi przejechać jeszcze kawałek Warszawy to niech się nastawi na dłuższe stanie albo wyjazd bladym świtem (ja jadę przed siódmą i już nie jest najlepiej) : :lol:

a nie wiecie moze czy gmina w Nieporęcie planuje poszerzenie tej drogi? Może z czasem jak będzie tam więcej mieszkańców będa musieli pomysleć o lepszym dojeździe do Warszawy?

A jak jest z dojazdem pociągiem z Halinowa? Nigdy nie musiałam jeździć pociagiem i kojarzy mi sie to raczej z obskurnymi wagonami, drobnymi złodzejaszkami i generalnie jakoś tak nieciekawie...ale pewnie się mylę...

Czy w tych miejscowościach jest bezpiecznie? Tzn kradzieże zdarzają sie wszędzie, ale czy mozna np wieczorem wyjsć z domu i powałęsać sie po uliczkach, lesie...

a nie wiecie moze czy gmina w Nieporęcie planuje poszerzenie tej drogi? Może z czasem jak będzie tam więcej mieszkańców będa musieli pomysleć o lepszym dojeździe do Warszawy?

Musieliby chyba conieco wyburzyc ;)

A jak jest z dojazdem pociągiem z Halinowa?

Bardzo dobry jesli chodzi o ilosc pociagow i czestotliwosc kursowania. W godzinach szczytu 3-5 pociagow na godzine. Duzo ludzi jezdzi ale za to szybko sie wjezdza do Warszawy i w dodatku do samego centrum jesli ktos sobie zyczy.

Nigdy nie musiałam jeździć pociagiem i kojarzy mi sie to raczej z obskurnymi wagonami, drobnymi złodzejaszkami i generalnie jakoś tak nieciekawie...ale pewnie się mylę...

Na komfort to nie licz, ale nie jest tragicznie. Jezdzilam pol roku i wolalam pociag od tanszego ale bardziej zatloczonego autobusu.

Czy w tych miejscowościach jest bezpiecznie? Tzn kradzieże zdarzają sie wszędzie, ale czy mozna np wieczorem wyjsć z domu i powałęsać sie po uliczkach, lesie...

W Debem ma pewno. Za Halinow nie bede reczyc, bo walesam sie tam jedynie samochodem ;)

Acha i jeszcze jedna kwestia w sprawie Halinowa. Dowiedz sie jak ma przebiegac autostrada i czy Ci to odpowiada. O ile sie nie myle nie bedzie jakos blisko Halinowa, ale sprawdzic nie zaszkodzi.

Acha i jeszcze jedna kwestia w sprawie Halinowa. Dowiedz sie jak ma przebiegac autostrada i czy Ci to odpowiada. O ile sie nie myle nie bedzie jakos blisko Halinowa, ale sprawdzic nie zaszkodzi.

Jakieś 4 km od Halinowa na wysokości Wesołej będzie się łączyła z drogą na Mińsk.

Pozdrawiam