Maggg 15.05.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Zamierzam kupic działkę budowlaną pod Warszawą. Po przejechaniu setek kilometrów wokół Warszawy ostatecznie waham się między Nieporę tem a Halinowem. Obie okolice sa piekne, no może w Halinowe na plus jest możliwość dojazdu do centrum pociagiem, ale własciwie i tak zamierzam jeździć samochodem. Którą miejscowość wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 15.05.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Halinów - oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 15.05.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Oczywiscie Nieporet{bo choc jestem z legionowa to uwazam ,ze Nieporet ma swoje uroki } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.05.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 wybrałabym zdecydowanie Halinów Nieporęt zupełnie mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 15.05.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Wybrałem i jeszcze raz wybrałbym Nieporęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggg 16.05.2005 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 No tak, każdemu sie podoba co innego. A jak jest na przyklad z dojazdem do centrum? Ile czasu zajmuje Wam dojazd rano do pracy? Czy w Nieporęcie nie przeszkadzają w weekend tlumy ciagnace nad Zalew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.05.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 ja jezdze bardzo czesto przez Nieporet do Warszawy dlatego,ze z Legionowa normalnie nie moge wyjechac w godzinach rannych.Przez Nieporet jade bez problemow{nie wiem jak to jest w weekendy poniewaz wtedy jezdze przez jablonne } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.05.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Oczywiscie Nieporet{bo choc jestem z legionowa to uwazam ,ze Nieporet ma swoje uroki } Szczegolnie urokliwy jest nawal turystow weekendowych i zwiazane z tym wieczne korki. Polecam Halinow. Mieszkam w sasiedniej gminie i troche zaluje, ze nie w Halinowie wlasnie. Odnioslam wrazenie, ze to dobrze prowadzona gmina, a to jest wazne. Poza tym nigdy b=nie wiadomo kiedy Ci sie ten pociag przyda. Prawie rok temu rozbilismy samochod i przez pol roku jezdzilismy pociagiem. Czesto wtedy blogoslawilam przezornosc, ktora nakazala nam szukac dzialki z dobrym dojazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.05.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Oczywiscie Nieporet{bo choc jestem z legionowa to uwazam ,ze Nieporet ma swoje uroki } Szczegolnie urokliwy jest nawal turystow weekendowych i zwiazane z tym wieczne korki. Polecam Halinow. Mieszkam w sasiedniej gminie i troche zaluje, ze nie w Halinowie wlasnie. Odnioslam wrazenie, ze to dobrze prowadzona gmina, a to jest wazne. Poza tym nigdy b=nie wiadomo kiedy Ci sie ten pociag przyda. Prawie rok temu rozbilismy samochod i przez pol roku jezdzilismy pociagiem. Czesto wtedy blogoslawilam przezornosc, ktora nakazala nam szukac dzialki z dobrym dojazdem. Ten nawal turystow to jednak chyba lekka przesada{przeciez to nie Krupowki .Wybralabym Nieporet poniewaz jest blisko nad Zalew Zegrzynski i szybko jedzie sie do Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.05.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Ten nawal turystow to jednak chyba lekka przesada Czasem wpadam na glupi pomysl, zeby jadac w piatek do moich rodzicow pojechac przez Nieporet i potem na Debe. Pozna wiosna i latem za kazdym razem tego zaluje. Korki, korki i jeszcze raz korki i setki samochodow poparkowanych na poboczu gdzie sie tylko da. Moze to i nie Krupowki, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.05.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 No napewno bywaja i takie sytuacje,ale ja chwale Nieporet bo w porownaniu z porannymi korkami w Legionowie do Warszawy to korki w Nieporecie to pestka wiec jade przez Nieporet. .Byc moze w Halinowie nie ma korkow i jest lepsza komunikacja,tego nie wiem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.05.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 W Halinowie nie ma korków i jest do tego pociąg i autobusy.Korki zaczynają się dopiero na Płowieckiej, ale jadąc do Trasy Łazienkowskiej z Nieporętu również wbijasz się w korek (niestety większy) już na Żołnierskiej a potem cała Marsa do Trasy.Wybrałem Halinów i dalej na niego głosuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.05.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 W Halinowie nie ma korków i jest do tego pociąg i autobusy. Korki zaczynają się dopiero na Płowieckiej, ale jadąc do Trasy Łazienkowskiej z Nieporętu również wbijasz się w korek (niestety większy) już na Żołnierskiej a potem cała Marsa do Trasy. Wybrałem Halinów i dalej na niego głosuję. Pozdrawiam Niestety nie pogadamy sobie o korkach bo ja od tej strony nie wjezdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.05.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 No napewno bywaja i takie sytuacje,ale ja chwale Nieporet bo w porownaniu z porannymi korkami w Legionowie do Warszawy to korki w Nieporecie to pestka wiec jade przez Nieporet. .Byc moze w Halinowie nie ma korkow i jest lepsza komunikacja,tego nie wiem!! No wlasnie w porownaniu z korkami z nieporetu do Warszawy to od strony Minska to jest luksus dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 19.05.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 ja jeżdżę przez Nieporęt do pracy codziennie i niestety z miesiąca na miesiąc jest gorzej kiedyś jechałam ok 20 min. teraz ta sama droga to 40 a zimą nawet 50 min. i z przerażeniem patrzę jak rośnie coraz więcej domów przy tej trasie a niestety droga bardzo wąska nie polecam bo jeśli ktoś musi przejechać jeszcze kawałek Warszawy to niech się nastawi na dłuższe stanie albo wyjazd bladym świtem (ja jadę przed siódmą i już nie jest najlepiej) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggg 19.05.2005 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 a nie wiecie moze czy gmina w Nieporęcie planuje poszerzenie tej drogi? Może z czasem jak będzie tam więcej mieszkańców będa musieli pomysleć o lepszym dojeździe do Warszawy?A jak jest z dojazdem pociągiem z Halinowa? Nigdy nie musiałam jeździć pociagiem i kojarzy mi sie to raczej z obskurnymi wagonami, drobnymi złodzejaszkami i generalnie jakoś tak nieciekawie...ale pewnie się mylę...Czy w tych miejscowościach jest bezpiecznie? Tzn kradzieże zdarzają sie wszędzie, ale czy mozna np wieczorem wyjsć z domu i powałęsać sie po uliczkach, lesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.05.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 a nie wiecie moze czy gmina w Nieporęcie planuje poszerzenie tej drogi? Może z czasem jak będzie tam więcej mieszkańców będa musieli pomysleć o lepszym dojeździe do Warszawy? Musieliby chyba conieco wyburzyc A jak jest z dojazdem pociągiem z Halinowa? Bardzo dobry jesli chodzi o ilosc pociagow i czestotliwosc kursowania. W godzinach szczytu 3-5 pociagow na godzine. Duzo ludzi jezdzi ale za to szybko sie wjezdza do Warszawy i w dodatku do samego centrum jesli ktos sobie zyczy. Nigdy nie musiałam jeździć pociagiem i kojarzy mi sie to raczej z obskurnymi wagonami, drobnymi złodzejaszkami i generalnie jakoś tak nieciekawie...ale pewnie się mylę... Na komfort to nie licz, ale nie jest tragicznie. Jezdzilam pol roku i wolalam pociag od tanszego ale bardziej zatloczonego autobusu. Czy w tych miejscowościach jest bezpiecznie? Tzn kradzieże zdarzają sie wszędzie, ale czy mozna np wieczorem wyjsć z domu i powałęsać sie po uliczkach, lesie... W Debem ma pewno. Za Halinow nie bede reczyc, bo walesam sie tam jedynie samochodem Acha i jeszcze jedna kwestia w sprawie Halinowa. Dowiedz sie jak ma przebiegac autostrada i czy Ci to odpowiada. O ile sie nie myle nie bedzie jakos blisko Halinowa, ale sprawdzic nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 19.05.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Napiszcie wiecej o Nieporecie,bo szukam dzialki a kusi mnie blisksc zalewu.Moze jakas lodka,a przynajmniej ryby mozna lowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 19.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Acha i jeszcze jedna kwestia w sprawie Halinowa. Dowiedz sie jak ma przebiegac autostrada i czy Ci to odpowiada. O ile sie nie myle nie bedzie jakos blisko Halinowa, ale sprawdzic nie zaszkodzi. Jakieś 4 km od Halinowa na wysokości Wesołej będzie się łączyła z drogą na Mińsk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.05.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Jakieś 4 km od Halinowa na wysokości Wesołej będzie się łączyła z drogą na Mińsk. Co ro znaczy laczyla sie ? Krzyzowala ? Ktora strona bedzie oblatywac Halinow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts