Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów czy Nieporęt???

Recommended Posts

Jakieś 4 km od Halinowa na wysokości Wesołej będzie się łączyła z drogą na Mińsk.

Co ro znaczy laczyla sie ? Krzyzowala ? Ktora strona bedzie oblatywac Halinow ?

Zaznaczam, że widziałem tylko plany w gazecie (chyba GW), podobno zaakceptowane. To po kolei

> Trasa Toruńska > okolice Zielonki > przez Wesołą > Trakt Brzeski > i potem "jakoś" do przyszłego mostu południowego.

Jak będzie rozwiązane skrzyżowanie z Traktem - nie wiem.

Czyli patrząc od strony W-wy, przyszła autostrada miałaby się krzyżować z Traktem w okolicach Zakrętu.

Tyle pamiętam. A jaka będzie ostateczna wersja wie tylko Pan Bóg.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zaznaczam, że widziałem tylko plany w gazecie (chyba GW), podobno zaakceptowane. To po kolei

> Trasa Toruńska > okolice Zielonki > przez Wesołą > Trakt Brzeski > i potem "jakoś" do przyszłego mostu południowego.

Cos Ci sie pokielbasilo, bo autostrada nie ma isc trasa Torunska...

Trasę Toruńską podałem tylko dla orientacji.

W projekcie, który widziałem najpierw miał być realizowany etap obwodnicy stolicy, m.in. łącząc Toruńską z Traktem.

Tak, ale to nie ma wiele wspolnego z autostrada i jej przebiegiem w okolicy Halinow-Cisie

• 3 months później...
  • 1 month później...
ale sądzę że za kilka lat będzie u nas ładne osiedle domków a na razie można kupić w dobrej cenie duża działeczkę. Pozdrawiam sasiadkę.

Tu nie chodzi o ladne osiedla, Bo osiedla i okolice sa ladne, tylko gmina jakas taka nieporadna i malo przyjazna mieszkancom, a to jest wazne. Pisze z perspektywy osoby, ktora mieszka tu juz trzeci rok.

Taki Halinow ma gaz wodociag itp. W Debem wszystko ciagnie sie od lat i konca nie widac. To tylko jeden z przykladow.

hahahaha

Jak bym czytał swoje zapytanie. Dokładnie od roku analizuję ten sam Region-Halinów, a od dwóch tygodni drugi Nieporęt. I powiem tak wybieram raczej Halinów. Nieporęt mi sie bardziej podoba , bliskość zalewu i lasy sosnowe, które uwielbiam. Okolice Halinowa nie są już tak zielone. Wybieram Halinów ze względu właśnie na lepsze połączenie. Pociąg jest narazie jak za komuny, ale będą to z czasem zmieniać :) Tak myslę . Chociaż PKP to firma, o której mam jak najgorsze zdanie :)

Myślę, że Halinów ma szansę przebić Sulejówek, który się starzeje i nic tam się nie będzie działo. Poprostu nie ma miejsca na nowe inwestycje.

Mam dylemat, ale myślę, że wygra Halinów bo już przymierzamy się do konkretnej działki :)

Co do Autostrad to mam informacje prosto z GDDiA i to najświeższe.

Między gminami Sulejówek i Halinowem miała iść obwodnica wschodnia. Plan już upadł. Obwodnica pójdzie przez Sulejówek - Wesołą . Ale ten teren tj pas, jest zarezerwowany na drogę krajową Wiązowna- Wołomin- Radzymin / radzę unikać bliskości tych terenów/ . No i druga rzecz. Autostrada , która będzie przebiegała przez Cisie za Halinowem i przecinała trakt brzeski w Koniku :) Tu już bym nie radził mieszkać

pozdrawiam

Autostrada , która będzie przebiegała przez Cisie za Halinowem i przecinała trakt brzeski w Koniku :) Tu już bym nie radził mieszkać

Masz namiar na jakies dobre mapy w internecie ? Jestem tym zagadnieniem dosc mocno zainteresowana i chcialabym wreszcie zobaczyc jak ta autostrada ma wygladac.

nie mam takowych map, oprócz tego co mam w głowie bo je widziałem. Niestety byłem wtedy zaineterowny działką w Długiej Szlacheckiej na pn gminy Halinów i tylko ten wyrys skserowałem. Natomiast można to zrobić u nich . Gdzies jeszcze widziałem na necie mapkę gdzie były obwodnice zaznaczone. Ale nie ma na niej zaznaczonej autostrady Cisie-Konik

Jak chcesz to jej poszukam