nurni 19.05.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Jakieś 4 km od Halinowa na wysokości Wesołej będzie się łączyła z drogą na Mińsk. Co ro znaczy laczyla sie ? Krzyzowala ? Ktora strona bedzie oblatywac Halinow ? Zaznaczam, że widziałem tylko plany w gazecie (chyba GW), podobno zaakceptowane. To po kolei > Trasa Toruńska > okolice Zielonki > przez Wesołą > Trakt Brzeski > i potem "jakoś" do przyszłego mostu południowego. Jak będzie rozwiązane skrzyżowanie z Traktem - nie wiem. Czyli patrząc od strony W-wy, przyszła autostrada miałaby się krzyżować z Traktem w okolicach Zakrętu. Tyle pamiętam. A jaka będzie ostateczna wersja wie tylko Pan Bóg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 19.05.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 O tym czy i na ile bezpiecznie mozna się "powałęsać"w Nieporęcie lub okolicach to będę wiedział za jakiś czas. Na razie dopiero buduję dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.05.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Zaznaczam, że widziałem tylko plany w gazecie (chyba GW), podobno zaakceptowane. To po kolei > Trasa Toruńska > okolice Zielonki > przez Wesołą > Trakt Brzeski > i potem "jakoś" do przyszłego mostu południowego. Cos Ci sie pokielbasilo, bo autostrada nie ma isc trasa Torunska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 20.05.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Trasę Toruńską podałem tylko dla orientacji.W projekcie, który widziałem najpierw miał być realizowany etap obwodnicy stolicy, m.in. łącząc Toruńską z Traktem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.05.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Trasę Toruńską podałem tylko dla orientacji. W projekcie, który widziałem najpierw miał być realizowany etap obwodnicy stolicy, m.in. łącząc Toruńską z Traktem. Tak, ale to nie ma wiele wspolnego z autostrada i jej przebiegiem w okolicy Halinow-Cisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 20.05.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Tak, ale to nie ma wiele wspolnego z autostrada i jej przebiegiem w okolicy Halinow-Cisie OK, tego projektu nie znam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 24.05.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Męczyło mnie to trochę więc poszukałem i znalazłem coś takiego:http://www.mi.gov.pl/moduly/aktualnosci_sg/informacja.php?id_informacji=1602&opcja=pokaz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggg 25.05.2005 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Po dłuższym zastanowieniu zdecydujemy sie chyba na Halinów, a wczoraj bylismy ogladać tam działeczki z lokalnym biurem Dziękuje wszytkim za opinie Maggg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 25.05.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Po dłuższym zastanowieniu zdecydujemy sie chyba na Halinów, a wczoraj bylismy ogladać tam działeczki z lokalnym biurem Dziękuje wszytkim za opinie Maggg No i jak wrażenia? Ładnie prawda ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggg 25.05.2005 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 oj ładnie, ładnie mamy sporo ofert i teraz duuuużo myślenia czy lepiej mniejsza ale dalej od stacji, czy wieksza ale bliżej torów i czy nie będą przeszkadzały jeżdżące pociagi... trudny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 25.05.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Z tą bliskością od stacji nie przesadźcie.Ja buduję ok. 1 km od stacji a jak szlaban zamknięty to słyszę gong ostrzegawczy i jak pociąg jedzie też słyszę. Co prawda jest to już pogłos ale słychać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.09.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 zdecydowanie NIEPORĘET , piękna okolica lasy,zalew ,mili ludzie.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.10.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Proponuję pojechać kawałek za Halinów i wstąpić do Dębe Wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Proponuję pojechać kawałek za Halinów i wstąpić do Dębe Wielkie Jak bym miala wybierac to wolalabym Halinow. Lepiej zorganizowana gmina. No ale mieszkam w Debem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 ale sądzę że za kilka lat będzie u nas ładne osiedle domków a na razie można kupić w dobrej cenie duża działeczkę. Pozdrawiam sasiadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.10.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 ale sądzę że za kilka lat będzie u nas ładne osiedle domków a na razie można kupić w dobrej cenie duża działeczkę. Pozdrawiam sasiadkę. Tu nie chodzi o ladne osiedla, Bo osiedla i okolice sa ladne, tylko gmina jakas taka nieporadna i malo przyjazna mieszkancom, a to jest wazne. Pisze z perspektywy osoby, ktora mieszka tu juz trzeci rok. Taki Halinow ma gaz wodociag itp. W Debem wszystko ciagnie sie od lat i konca nie widac. To tylko jeden z przykladow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 18.10.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 hahahaha Jak bym czytał swoje zapytanie. Dokładnie od roku analizuję ten sam Region-Halinów, a od dwóch tygodni drugi Nieporęt. I powiem tak wybieram raczej Halinów. Nieporęt mi sie bardziej podoba , bliskość zalewu i lasy sosnowe, które uwielbiam. Okolice Halinowa nie są już tak zielone. Wybieram Halinów ze względu właśnie na lepsze połączenie. Pociąg jest narazie jak za komuny, ale będą to z czasem zmieniać Tak myslę . Chociaż PKP to firma, o której mam jak najgorsze zdanie Myślę, że Halinów ma szansę przebić Sulejówek, który się starzeje i nic tam się nie będzie działo. Poprostu nie ma miejsca na nowe inwestycje. Mam dylemat, ale myślę, że wygra Halinów bo już przymierzamy się do konkretnej działki Co do Autostrad to mam informacje prosto z GDDiA i to najświeższe. Między gminami Sulejówek i Halinowem miała iść obwodnica wschodnia. Plan już upadł. Obwodnica pójdzie przez Sulejówek - Wesołą . Ale ten teren tj pas, jest zarezerwowany na drogę krajową Wiązowna- Wołomin- Radzymin / radzę unikać bliskości tych terenów/ . No i druga rzecz. Autostrada , która będzie przebiegała przez Cisie za Halinowem i przecinała trakt brzeski w Koniku Tu już bym nie radził mieszkać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.10.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Autostrada , która będzie przebiegała przez Cisie za Halinowem i przecinała trakt brzeski w Koniku Tu już bym nie radził mieszkać Masz namiar na jakies dobre mapy w internecie ? Jestem tym zagadnieniem dosc mocno zainteresowana i chcialabym wreszcie zobaczyc jak ta autostrada ma wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 18.10.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 nie mam takowych map, oprócz tego co mam w głowie bo je widziałem. Niestety byłem wtedy zaineterowny działką w Długiej Szlacheckiej na pn gminy Halinów i tylko ten wyrys skserowałem. Natomiast można to zrobić u nich . Gdzies jeszcze widziałem na necie mapkę gdzie były obwodnice zaznaczone. Ale nie ma na niej zaznaczonej autostrady Cisie-KonikJak chcesz to jej poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 18.10.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 http://www.siskom.waw.pl/obwodnice-pokaz.htm na tej mało widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts