Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów czy Nieporęt???

Recommended Posts

nie mam takowych map, oprócz tego co mam w głowie bo je widziałem. Niestety byłem wtedy zaineterowny działką w Długiej Szlacheckiej na pn gminy Halinów i tylko ten wyrys skserowałem. Natomiast można to zrobić u nich . Gdzies jeszcze widziałem na necie mapkę gdzie były obwodnice zaznaczone. Ale nie ma na niej zaznaczonej autostrady Cisie-Konik

Jak chcesz to jej poszukam

Jak nie ma autostrady to nie... Dzieki.

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Autostrada , która będzie przebiegała przez Cisie za Halinowem i przecinała trakt brzeski w Koniku :) Tu już bym nie radził mieszkać

Masz namiar na jakies dobre mapy w internecie ? Jestem tym zagadnieniem dosc mocno zainteresowana i chcialabym wreszcie zobaczyc jak ta autostrada ma wygladac.

JoShi,

odwiedz urzad gminy w Halinowie i tam sie wszystkiego dowiesz. Wezel autostradowy ma byc w Koniku i autostrada ma isc na poludnie od Hipolitowa i przez Cisie - jakies 500-700 metrow na polnoc od lini kolejowej (stacji kolejowej) w Cisiach. Tak wiec potencjalni zainteresowani uwaga na zakup dzialek w tej oklocy.

Pozdrawiam

Marcin

ale sądzę że za kilka lat będzie u nas ładne osiedle domków a na razie można kupić w dobrej cenie duża działeczkę. Pozdrawiam sasiadkę.

Tu nie chodzi o ladne osiedla, Bo osiedla i okolice sa ladne, tylko gmina jakas taka nieporadna i malo przyjazna mieszkancom, a to jest wazne. Pisze z perspektywy osoby, ktora mieszka tu juz trzeci rok.

Taki Halinow ma gaz wodociag itp. W Debem wszystko ciagnie sie od lat i konca nie widac. To tylko jeden z przykladow.

mam nadzieję,że nieporadnośc gminy się zmieni bo coraz więcej osób będzie zainteresowana budową w naszej okolicy a jak na razie uważam że wybór i cena sa bardzo atrakcyjne

Od kilku lat (od 6) dojeżdżam z Mińska Mazowieckiego do pracy do Warszawy. Oto kilka moich spostrzeżeń na temat Dębego:

Nigdy w życiu nie chciałabym tam mieszkać ze względu na sród, który jest tam praktycznie przez cały rok - smród suszarni warzyw (szczególnie dokuczliwa jest celula :evil: ). Jak dojeżdżam do Dębego i zapomnę kilometr przed właczyć obieg wewnętrzny powietrza to mam odruch...... Mam sporo rodziny w Dębem i oni zupełnie się ze mna zgdadzają. Bardzo jestem ciekawa Joshi czy Ci to nie przeszkadza (a wiem gdzie mieszkasz - codziennie o 7:00 rano przejeżdżam obok Twojego domu) - czy próbujecie jakoś z TYM walczyć - przecież tak się nie da żyć !!!!!

Dorota

Ps. mam w Debem prawie 0,5 ha działki budowlanej - ale kupiłam drugą w Mińsku Mazoiweckim i tam buduję swój dom

ze względu na sród, który jest tam praktycznie przez cały rok - smród suszarni warzyw (szczególnie dokuczliwa jest celula :evil: ).

Smrod jest tylko jesienia co oczywiscie nie zmienia faktu, ze nie jest to mile dla okolicznych mieszkancow. Nie smierdzi suszarnia, tylko sciek, ktory wypuszcza do rowu melioracyjnego. Niestety wlasciciel ma szerokie plecy.

Jak dojeżdżam do Dębego i zapomnę kilometr przed właczyć obieg wewnętrzny powietrza to mam odruch......

Przesadzasz. Co niedziela przechodze obok suszarni i jakos nie czuje tego smrodu... Jak wiec mozesz go wyczuwac w samochodzie ?

Bardzo jestem ciekawa Joshi czy Ci to nie przeszkadza (a wiem gdzie mieszkasz - codziennie o 7:00 rano przejeżdżam obok Twojego domu)

Moje zdanie na ten temat znasz uwazam, ze przesadzasz, choc zdazaja sie dni, ze zapaszek sie ulatnia. A dom, obok ktorego przejezdzasz nie jest moj. Owszem jest zbudowany wedlug tego samego projektu. Moj stoi w miejscu obok ktorego nie mozesz przejazdzac jadac z Minska do Warszawy ;)

Faktycznie dopiero teraz przyjżałam się lepiej zdjęciu pod Twoim nikiem, okolica trochę inna - do dziś byłam przekonana, że Ty tam mieszkasz :oops:

Jeżeli chodzi o plecy Pana od smrodku, to wiem z "dobrze poinformowanych źródeł" że może już niedługo....... :-?

Zycze wam (i sobie) tego - bo poza tym okolica naprawdę ładna :)

Pozdrawiam

Dorota

Od kilku lat (od 6) dojeżdżam z Mińska Mazowieckiego do pracy do Warszawy. Oto kilka moich spostrzeżeń na temat Dębego:

Nigdy w życiu nie chciałabym tam mieszkać ze względu na sród, który jest tam praktycznie przez cały rok - smród suszarni warzyw (szczególnie dokuczliwa jest celula :evil: ). Jak dojeżdżam do Dębego i zapomnę kilometr przed właczyć obieg wewnętrzny powietrza to mam odruch...... Mam sporo rodziny w Dębem i oni zupełnie się ze mna zgdadzają. Bardzo jestem ciekawa Joshi czy Ci to nie przeszkadza (a wiem gdzie mieszkasz - codziennie o 7:00 rano przejeżdżam obok Twojego domu) - czy próbujecie jakoś z TYM walczyć - przecież tak się nie da żyć !!!!!

Dorota

Ps. mam w Debem prawie 0,5 ha działki budowlanej - ale kupiłam drugą w Mińsku Mazoiweckim i tam buduję swój dom

Owszem wjeżdzając do Dębego czuć zapach ale nie przesadzajmy. Natomiast tam gdzie mam działkę nie ma najmniejszego "śladu" w powietrzu.

Umówmy sie, że jeśli komuś sie nie podoba to znajdzie zawsze jakiś pretekst by negować.

Pozdrawiam :D

• 1 month później...

Hej Mag!!

Daj znac proszę o jakis ofertach o ile nie będziesz nimi zainteresowana.

My tez już na 90% jesteśmy zdecydowani na gminę Halinów.

Konkretnie Cisie (jeszcze w miare tanio). Po informacji o autostradzie w tym wątku (wielkie dzięki) poszukamy czegoś na południe od stacji tak do 1km. Pojeździlismy trochę po okolicy, znaleźlismy 1 fajną działkę, ale wyglada na to, że przebiega przez nią trasa autostrady.

W sobote ruszamy poszukac ogłoszeń, jesli nie wyjdzie uderzymy do agnecji. Mamy namierzoną 1 agencje z kilkoma działeczkami w tym regionie.

Hej

ja już znalazłam-Cisie. Zaraz dzwonię doklepać temat póki mam jeszcze wybór działek. Niestety przy samej stacji nie ma już nic co nadawałoby się do budowy, ale znalazłam coś ok.300czy 400m od stacji. Pozdrawiam

przyszłych sąsiadów. Odezwijcie się.

Cześć,

ja oglądałem działki w okolicy ul. Głównej - jakies 1.2 km od stacji i z 700 m od planowanej autostrady, zastanawiam się bo w planie miejscowym są oznaczone

jako Uk/MN czyli chyba musiałbym otworzyć warsztat albo hurtownię??

Piszesz 300-400m od stacji, ale w ktora strone?

Pozdrawiam

Piotr

Obiecuję, że jutro ci wszystko powiem łącznie z namiarami na Pana od działek.

Jestem okropna, bo przemawia przeze mnie prywata.

Po prostu do jutra muszę się zdecydować, na którąś z działek i chcę mieć wybór. Jutro też dostanę warunki zabudowy dla tych działek, więc od razu je sprawdzę. Działek jest chyba z 8, wiec na pewno coś sobie wybierzesz.

Podaj swój numer GG to się skontaktuję.

Po prostu do jutra muszę się zdecydować, na którąś z działek i chcę mieć wybór. Jutro też dostanę warunki zabudowy dla tych działek, więc od razu je sprawdzę. Działek jest chyba z 8, wiec na pewno coś sobie wybierzesz.

Podaj swój numer GG to się skontaktuję.

Sprawdz dobrze w Urzedzie Gminy Halinow gdzie bedzie dokladnie przebiegac autostrada. Ja tez kiedys bylem napalony na dzialke w Cisiach ale odpuscilem. Nie wiem - moze cos tam sie pozmienialo czy przybylo nowych dzialek ale w lipcu, sierpniu nie bylo tam nic ciekawego. Albo blisko autostrady albo torow kolejowych. W sumie taka dzialka to pare zlotych i szkoda by umoczyc.

Pozdrawiam

Po prostu do jutra muszę się zdecydować, na którąś z działek i chcę mieć wybór...

:wink: Dzięki! Kontakt do mnie wysłałem wiadomością prywatną.

Pozdrawiam

Piotr