Fidelis 11.03.2003 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 mordka,byt to byś zapewniła. Pytanie - jaki?Człowiek poza tym juz tak ma, że świadomie bądź podświadomie dąży do zachowania tego, co JUŻ ma.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 11.03.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Znalazlem ciekawą działkę, potem poszukałem właściciela... Okazało się że jest kobietą stanu wolnego. Poślubiłem. Nie musiałem kupować działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.03.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Pochodzę z nizin ale całe życie ciągneło mnie do gór i wypatrzyłem w Beskidzie Żywieckim dziąlkę na 30 stopniowej skarpie .Az 2 lata zajeło mi przekonie żony do tak spartańskiej dziąlki .Po wybudowaniu domu jest to najpiekniejsze miejsce na ziemi dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 12.03.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Tak coś czuję ADAMOS48, że wybudowałeś się gdzieś w okolicy jeziora żywieckiego. Zgadłem? Ja mam małe drewniane letnisko w Żywcu- Kocurowie, widzę fragment tego jeziora.PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.03.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Słyszałam, pojechałam i kupiłam..tempo zawrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdziubek 15.03.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 No jak babcie kocham, posty znikają! Coś tu skrobałem ostatnio i listu nie ma. Więc co to ja, aha... rammadan gratuluje! Opowiem mojej narzeczonej, zobaczymy co ona na takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.03.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 GRZEGORZ 63 masz rację dom mam w Miedzybrodziu Bialskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 16.03.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 Szukaliśmy z mężem działek w kierunku Milanówka, Grodziska. Ceny nas powaliły 20$. Po kilku miesiącach kolega szukał wspólników do kupienia ziemi rolnej - każdy po 1 ha z ogonkiem, żeby były siedliska ( myśleliśmy, że nie odmówią pozwolenia na budowę.) Działkę oglądałam po nocy w listopadzie i widziałam tylko skraj majaczącego zagajnika. Z czego ten las? zapytałam. Brzozy i sosny. I już wiedziałam, że kupimy ten hektar. Cena okazyjna. A potem za przychylnością gminy powstało z niego 5 działek budowlanych...Teraz powstaję fajne osiedle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 16.03.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 zax - prosimy o więcej informacji.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdziubek 17.03.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 ano ano Zax! Czekamy na szczegóły please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 17.03.2003 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Jak znalezlismy to osobna historia (za dluga), a kupilismy przez AWRSP. Okolice polecil nam znajomy - potrafi ludzi przekonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.04.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Zadzwonilam do gminy, byl ogłoszony przetarg. Bylam jedyna zainteresowana, przetarg wygralam. Tylko teraz nie ma kasy na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 AWRSP – to przepastna dziura i żądza pieniądza. Tam nikt nic nie wie. Zaś w gminie jest już plan zagospodarowania terenu (na budownictwo jednorodzinne). Postanowiliśmy szukać bez żadnej pomocy agencji; ceny w rejonach Koszalina jak w całym zachodniopomorskim są średnie w porównaniu z Warszawką i są piękne , że bez problemów coś znajdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 17.04.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Ja najpierw wypisałam co oczekuję od takiej działki. Dużo było. Przede wszytskim MPK mamy małą córeczkę jakby chciała potem do szkoły dojeżdżać, potem szkoła, blisko miasta. No to już niewiele nam miejscowości zostało. Potem cena i działka uzbrojona minimum w prąd, wodę, do 1000 metrów. Wcześniej też wybraliśmy projekt. No i zaczęło się: 1. poszukiwania gminne po przetargach 2. gazetowe We Wrocławiu jest taka gazeta Autogiełda. Dzwonilismy i jeździliśmy. Naszą działkę pokochalismy od pierwszego wejrzenia, ale 1400 m. Ale po niej obejrzelismy jeszcze z 10. I wrócilismy i jest nasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 17.04.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Chcieliśmy mieć działkę w środku wsi, żeby nikt nam nic nie rozkradł (bo to miała być działka tylko weekendowa). Musiała być do 100km od W-wy.Chcieliśmy, żeby niedaleko był las (ja jestem grzybiara) i woda (mąż wędkarz). Mąż czytał ogłoszenia w Gazecie Wyborczej, szukał w internecie. I znalazł z ogłoszenia. Taką jaką chcieliśmy mieć. W samym srodku Puszczy Białej, więc lasu mam, że hoho...Do wody trochę dalej, ale mąż nie narzeka. Teraz nasze marzenia "przenieśliśmy" na budowę domu. Chcemy kiedyś zamieszkać na naszej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 17.04.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 hej... troszke czasu juz uplyneło od kiedy mdziubez zaczął szukać działki. Pewnie juz znalazł. Ja też przejeżdziłem chyba 1000 km , i pytałem chodzilem, z chłopami i rolnikami gadałe,. Studiowałem też gazete co sie nazywa Oferta, tam jest masa ogłoszen. Potem była sprawa z ciocią, ze niby mam sprzeda, ale z rodziną to najlepiej na zdjęciu. Aż tu nagle czwartkowy numer "oferta" telefon 6 km za Radzyminem k/ Warszawy Napisane tanio. telefon, zapakowałem żonke do autka i dawaj grzejemy. Zobaczyliśmy i zakochaliśmy się w tum miejscu. Nastepnego tygodnia "kontrola" moja w gminie, aby sie wszystkiego dowiedziec co z ta ziemią, potem spotkanie z włascicielem, zadatek umowa przedwstępna, potem reszta, no i jest. nasze piękne miejsce na ziemi. Aha mdziubek, jeśli chcesz, to dwie jeszcze gosc ma na sprzedazPozdrawiam i zycze udanych łowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doman_D 10.05.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Witam Wszystkich Szanownych Forumowiczów, Może jeszcze raz zajrzycie na tę stronę i pomożecie w poszukiwaniach. Poszukuje działki na Białołęce w okolicy Juranda lub Ostródzkiej. Może macie jakieś sposoby na skuteczniejsze poszukiwania. Szukam już w tamtej okolicy około 4 miesięcy i nic. Nawet w agencjach nic nie ma. Po prostu bida, a w tamtej okolicy ceny lecą jakby pokłady złota tam odkryli. Może macie jakieś info!? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 10.05.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 My to najpierw zjeździliśmy okolice miasta, w końcu zawęziliśmy teren poszukiwań do wschodnich okolic miasta. Chodziliśmy od drzwi do drzwi dwóch wsi któe nam się najbardziej podobały pytając czy ktoś z rolników tam mieszkających nie ma działki na sprzedaż. W końcu sołtys nam dał namiar na pana właściciela. Wcześniej, w tej samej wsi, mielismy namierzoną działkę która nie wypaliła na całe szczęście - byłaby to mina. Generalnie to chyba najlepsza metoda szukania. Poza tym sołtys będzie zorientowany czy tam nie ma jakieś sytuacji spadkowej, czy właściciel to porządny, wiarygodny człowiek (żeby potem nie robił numerów np. ze słuzebnością drogi). Ja nawet wybrałam się na przeszpiegi do gminy z pytaniem czy podatki były zawsze płacone w terminie itp. ... Polecam zrobić tak samo.Pośrednicy zawyżają ceny nawet o 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doman_D 10.05.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Dzięki za pomoc, Tylko niestety nie ma tam sołtysa, plany zagospodarowania przestrzennego już od ponad trzech miesięcy wiszą i od trzech miesięcy podobno mają być zatwierdzone. Nie wiem, chyba będę się pytał w okolicznych sklepach i aptekach. Ciekawe czy może oni mają jakieś informacje. Zdeterminowany na tę okolicę! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 10.05.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Witam Najlepszy sposob to jezdzic po okolicy i rozmawiac z ludzmi, listonoszami zyczliwiepozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts