Salamandra 16.05.2005 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 czy to prawda , że im płytszy brodzik ( 5 cm) to bardziej komfortowy , czy to tylko ściema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 16.05.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Nam osobiscie podobaja sie bardzo plytkie brodziki. Musisz miec tylko odpowiednio wyprowadzone spadki w lazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.05.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Nam osobiscie podobaja sie bardzo plytkie brodziki. Musisz miec tylko odpowiednio wyprowadzone spadki w lazience. i zostawić miejsce na syfon w wylewce. Myśmy nie zostawili i teraz musimy trochę podkuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 16.05.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Też zamontowałam u siebie niziutki brodzik z lanego marmuru wygląda ładnie (niestety jest droższy). Ale co do praktyki to zobaczymy. (za dwa trzy miesiące). Wybrałam taki brodzik ze względów estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 16.05.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 czy to prawda , że im płytszy brodzik ( 5 cm) to bardziej komfortowy , czy to tylko ściema? bardziej komfortowy zwlaszcza dla starszych, ktorzy tak wysoko nog nie zadzieraja. mniejsze ryzyko poslizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 16.05.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 ja mam niski.Nad podłogę wystaje 2 cm. W podłogę wpuszczony 3 cm.Fajny jest i napewno wygodniejszy do wchodzenia od głębokich.Dziwnie troszkę jednak wygląda kabina. Zaczyna się od podłogi, wiec i kończy się nizej niż w brodzikach o wys 30cm. Kwestia przyzwyczajenia.Oprócz powyższych postów warto powiedzieć, że w takim brodziku nigdy nie uda ci się zrobić małej kapieli (np.: dla dzieci, czy na przepłukanie ręcznika, czy innej szmaty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.05.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Ja też postawiłem na brodzik wpuszczany w wylewkę. Bodajże Koło Pacyfik...ale dokładnie nie pamiętam. Rzeczywiście w użytkowaniu jest wygodniejszy... U mnie dodatkowo chodziło o to, żeby kabina była jaknajniższa...bo wchodzi na okno. Popatrzcie sami: http://www.tommco.photosite.com/~photos/tn/64_348.ts1095072790000.jpg Wg. mnie jest fajnie Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 16.05.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Tommco, a ile wpuściłeś? Bo tak się zastanawiam nad wpuszczeniem, ale nie wiem czy w tym miejscu zrobić cieńszy styropian i wylewkę taką "stopniowaną"? Bo zupełnie bez wylewki oparty tylko na styropianie, to chyba nie. A jeśli dam cieńszy styropian, to tam zimniej będzie... Kuuurde. Najlepiej to wylewkę zrobić 20cm, żeby mieć z czego pocieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.05.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Whisper...wcześniej nie przewidywałem, że będzie taki brodzik. Glazurnik poprostu ścienił wylewkę w miejscu, gdzie trzeba było oraz zrobił miejsce na syfon. Brzegi brodzika stoją na wylewce, która nie była ruszana. Ścienić trzeba było tylko w miejscu, gdzie rodzik jest głębszy. Przy osadzaniu go, zamiast nóżek użyty był klej do glazury...tak więc wszystko jest sztywne...a styropianu jest cały czac tyle ile było. Brodzik wchodzi w wylewkę jakieś 3/4cm. Dokładnie nie pamiętam. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts