Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obecne ceny materiałów

katerhasser

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość m_ch_konto usunięte
Tylko się załamać :( Takich cen, jak wypisujecie, to u mnie (Warmia i Mazury) nie ma. Mieszkam w nienormalnym cenowo regionie. Same bloczki fundamentowe-3.35 brutto. To najniższa z cen proponowanych przez składy. Największa hurtowania liczy sobie 3.90.

Dostanę upust, ale to i tak będzie drogo (2.90).

Poszukaj, jeszcze. Pewnie znajdziesz taniej. Jest rzeczą naturalną, że bliżej dużych aglomeracji są niższe ceny, bo hurtownie mają większy obrót. Jestem natomiast przekonany, że jeżeli ktoś zapyta o ceny za wykonawstwo, to tez będziesz się dziwić, ale tym razem z uśmiechem.

Poznań (brutto)

Porotherm 25 P+W 3,55

Bloczki bet (z wibro_prasy) 2,23

cement 340/t

styropian fs20 155/m3

cegła (drogo kupuję) 0,79

beton z gruchy B20 225

(od siebie - trochę się nachodziłem by znaleźć takie ceny i pewnie nie są najniższe w regionie, dlatego nie będę już zaglądał do wątku, żeby się nie denerwować)

(od siebie - trochę się nachodziłem by znaleźć takie ceny i pewnie nie są najniższe w regionie, dlatego nie będę już zaglądał do wątku, żeby się nie denerwować)

Wiesz, nie zawsze najtansza cena jest rowna najmniej wydanym pieniadzom. Ja np. wole kupic cos troche drozej ale w hurtowni kolo mnie, niz jechac na drugi koniec miasta tracic czas, beznyne po to aby zarobic np. 1 gr na cegle. Czasem trzeba to wyposrodkowac, a dzieki temu ze biore w jednej hurtowni mam u nich lepsze ceny i wiele rzeczy bez rachunku. Nie zalamywac sie bo zawsze jest tak ze cos sie kupi tanio a cos drogo :)

No a druga sprawa ze cegla cegle nie rowna i cement tez, bloczki tak samo :) Co producent to inne wykonanie :)

Tylko się załamać :( Takich cen, jak wypisujecie, to u mnie (Warmia i Mazury) nie ma. Mieszkam w nienormalnym cenowo regionie. Same bloczki fundamentowe-3.35 brutto. To najniższa z cen proponowanych przez składy. Największa hurtowania liczy sobie 3.90.

Dostanę upust, ale to i tak będzie drogo (2.90

agana

Być może mieszkasz na obrzeżach warmi i mazur

Poszukaj może w woj.sąsiędnim w Suwałkach cena bloczka w Kruszbecie

38x25x25 netto 1.8 a wiem że można się jeszcze dogadać.Co ważne towar jest extra ma certyfikaty to stara firma.Po odliczeniu transportu i tak wyjdziesz na swoje. :)

• 3 months później...

Odświeżam i podaję ceny z Krakowa i okolic:

Max- Kraków - 1,56 brutto z transportem i rozładunkiem, ale znalazłam w Gdowie za 1,40brutto- serwis jak wyżej ( Transport 30 km)

beton B-20 grucha +pompa 157 netto

cement od 356 brutto do 300 za tone z transportem

stal fi 12 żebrowa 2030 do 2100 brutto z transportem

stal fi 6 w drucie 2500 brutto

więźba impregnowana w wannie- świerk 640/kubik

• 3 months później...
  • 1 year później...