Majka 20.05.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Funia, sprawdź, jaka pojemność beczki ma szambelan Kwestię zapachów załatwia wsypywany co miesiąc biolatrin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrton 20.05.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Ja mam 3m sześcienne i 4osobową rodzinę i wypróżniam raz na tydzień, no ... w porywach 10 dni. A szambo mam z kręgów betobowych i myślę, że trochę przesiąka raz do środka, a raz na zewnątrz. tOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.05.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Pan inzynier mamon ma RACJE !!!!! ...szamba nie mozna trzymac 2 mce, chiba ze rodzinie i sonsiadom kupic po klamerce na nos Tak jakem rzekl, 160 - 200 l/osobe/dzien ( jedni siem kompiom czesciej a inni boja sie zmydlic ) i tylaaaaaa... ...warto zalozyc np. baterie na fotokomórke ( ok. 1200,- pln ) które zwracaja sie po niecalym roku, przy 4 osobach( a zwazywszy na oszczednosci w wywozie przez szambiarzy to krócej ) Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 23.05.2005 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Pan inzynier mamon ma RACJE !!!!! ......warto zalozyc np. baterie na fotokomórke ( ok. 1200,- pln ) które zwracaja sie po niecalym roku, przy 4 osobach( a zwazywszy na oszczednosci w wywozie przez szambiarzy to krócej ) Pozdro J Co to jest za cudo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.05.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 ... Alexsoft- napisz coś o tych bakteriach- może też je będę zażywał Ile to kosztuje, jak często się sypie i jak nazywa się ten środek? Pozdrawiam. rafallogi pytanie nie do mnie ale ja stosowałem kiedys droższy środek nazywający się tigger1 - srodek niemiecki i aqtivator bioloqui - francuski ten francuski kosztował symboliczna złotówka za szaszetke/lecz ostatnio tego nie kupowałem - tu nie ręcze za cene/ - wstepnie dawkuje sie porcje ok 1 łyzka stołowa na szambo do 6 m3 - jak dobrze pamietam pózniej profilatktycznie co tydzień mała łyzeczka o ile bakteri nie zniszczysz detergentami lub nie wymrozisz - same sie namnazaja ... ta łyzeczka to profilaktyka ... u mnie to rozwiązanie sprawdzało sie b. dobrze pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.05.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Funia - nasze szambo ma 12 m3 (2 x po 6 m). Opróżniamy je raz w miesiącu (co 4 tygodnie) jak zapełni się tak do 8 m3 (za co płacimy 110 zł). Coby nie śmierdziało używamy biolatrinu ale nie zawsze to skutkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 23.05.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Alexsoft- napisz coś o tych bakteriach- może też je będę zażywał Ile to kosztuje, jak często się sypie i jak nazywa się ten środek? Pozdrawiam. Na polskim rynku są co najmniej dwa takiego typu środki. Ja uzywam Biolatrin (produkcja polska - prywatny producent - ale to faktycznie działający środek). Kosztuje to jakoś niewiele typu kilkadziesiąt złotych rocznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pug 23.05.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Dla mojej rodzinki 2+2 (bardzo małe ) 10m3 (choć szambiarze ciągle twierdza że mam 13 m3 ) starcza na 3-4 tygodni. Radze nie robić większego bo beczka ma ok. 10-12 m3 (przynajmniej ja nie wiedziałem większej), więc trzeba zamawiać dwie, zaś mniejsze wydaje mi się nieekonomiczne, bo cena za wywiezienie jest podobna (+/- 30 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 23.05.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Ja mam 9 m3 prefabrykowane,szczelne ze stabilizatorami (podmokły grunt). Wywóz raz na m-c ,ok. 8,5m3 lub 7,5m3 (zalezy kto przyjedzie),koszt ok. 70-80 zł. Szambiarki te małe mają ok. 4,5m3 większe ok. 7-9 m3 tak,że szambo wieksze i tak musi byc dwa razy opróżniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 23.05.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Do mnie (pod Warszawą) przyjeżdza beczka 18m3 albo 15m3 - a płacę i tak za m3 a nie za przyjazd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 23.05.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Do mnie (pod Warszawą) przyjeżdza beczka 18m3 albo 15m3 - a płacę i tak za m3 a nie za przyjazd.... O rany to tam jeżdżą z naczepami? U nas tylko zwykłe beczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 24.05.2005 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Bywa i tak , że płaci się nie za m3 szamba , ale za sam przyjazd szambiarki , wtedy chyba warto zrobić szambo o podobnej pojemności.Za 2 lata u mnie ma być kanalizacja , robię więc szambo o pojemności 9m3 , jak się wypełni , przyjedzie beczkowóz , "zatankuje" do pełna i odjedzie. Jak często będzie przyjeżdżał ? Nie wiem , ale gdybym miał większe szambo na pewno nie przyjeżdżałby rzadziej.A jak mnie skanalizują , będe gromadził w dawnym szambie deszczówkę do podlewania ogrodu , bo za ścieki płaci się tyle ile wody zużywa.To trochę łagodzi mój ból , zwiazany z wydatkami na tymczasowe szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 24.05.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 U nas sa tzw liczniki ogrodowe. Płace tylko za wodę, bez opłaty za ścieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.05.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Cypek ..bateria na fotokomóreczke ( wlasne zasilanie ) i woda leci tylko wtedy jak myjemy raczki. Droga, ale oszczedza wode i przy okazji na wywozie szamba oszczedza J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.05.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Jerzysio, a gdyby tak mniej pić, to i mniej by sie szambo napełniało........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.05.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 .....pifka J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.05.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 A wiecie może, z jakiej maksymalnie głębokości szambiarka wyciągnie "towar" ? Ja mam szambo dość nisko i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts