EDZIA 16.05.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Bardzo spodobało mi się to miejsce i marzy mi się spędzić tam tegoroczny urlop.I w związku z tym kilka pytań,1. Oczywiście namiary na sprawdzone noclegi,2.Czy można zażywać kąpieli,3. Zaludnienie tzn. czy bardzo tłoczno jest tam w sezonie. Planujemy wyjazd na początek lipca. PozdrawiamEdzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.05.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Cześć EDZIU! W rzeczy samej - to piękne miejsce. Kąpać się można ale woda jest dość zimna. Jezioro zasilają górskie potoki. W sezonie jest baaaardzo tłoczno. Brzegi jeziora są w większości trudno dostępne i wszyscy tłoczą się w jedynym dostępnym miejscu - jego "stopce". Plaża jest kamienista a słońce szybko się chowa za szczytami gór. To dobre miejsce na dwudniowy wypoczynek po długiej górskiej eskapadzie, ale jeśli ktoś nie planuje trekkingu to - szczerze mówiąc - nie wiem, co by tam robił przez dwa tygodnie. Chcę powiedzieć, że to jest super miejsce na aktywny wypoczynek - rowery, konie, inne atrakcje, których tam nie brakuje. Ale ktoś kto liczy się z kosztami raczej z tego nie skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.05.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Edziu Spędzałam kilkakrotnie wakacje nad Gardą. Będę tam wracać z przyjemnością. Jeśli chcesz trafić w miejsce, gdzie rozrywek kulturalnych jest pod dostatkiem, polecam miasteczka położone na nizinie, w szerszym zakątku jeziora.Jeżeli pociąga Cię piękno przyrody, stare miasteczka z niepowtarzalną atmosferą, wybierz górną część jeziora położoną w Alpach. Mnie zauroczyło Malcezine, Torbole, Riva i Arco. O tym, czy woda w jeziorze jest ciepła, decyduje miejsce, w którym będziesz plażować. Nie wszędzie są źródła z zimną wodą. Słońce chowa się za szczytami wcześniej, jedynie w miejscowościach, po prawej stronie jeziora.W dzień temperatura około 28 stopni, nocą 26 stopni, jest bardzo ciepło, tak więc czy słońce jest, czy nie, ciepełko jest rozkoszne.Wybieraliśmy oferty z INTERHOMU. Oferowane mieszkania mają baseny i ogrody. Jest tyle pięknych miejsc do zwiedzania, tyle knajpek, w których można posiedzieć wieczorami, że o nudzeniu się nie ma mowy. Miejsc spacerowych mnóstwo. Za każdym razem wyjeżdżając stamtąd, czułam niedosyt.W lipcu, turystów nie jest zbyt dużo. W sierpniu tak. Mam nadzieję, że jeszcze nie raz, popatrzę z zachwytem na majestat gór, na kryształowo czystą wodę, na przepiękny zachód słońca, na tysiące żagli, na magnoliowy park, że poczuję na twarzy mgiełkę wodospadu uwięzionego w grocie........ czego i Tobie Edziu życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.05.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Garda, to świetne miejsce na windsurfing Edzia, czy zaczęliście...........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.05.2005 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Dziękuję za informacje, szczególnie Tobie Tolu dziękuję. I jeszcze o coś chciałam spytać. Zależy mi na zwiedzeniu Wenecji - czy ktoś robił wypad z rejonu jeziora Garda do Wenecji, bo Weronę z tego co się orientowałam to spokojnie można zaliczyć I jeszcze , jak wygląda przeprawa przez góry. Czy spanikowana kobieta da radę przez to przebrąć. Dodam tylko, że przeprawę górską trasą nadmorską w Chorwacji o mało co w bagażniku samochodu nie odbyłam-taka byłam przerażona . Majka jakoś ostatnio nie ciągnie mnie do żagli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.05.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Edziu, z tą Chorwacją to aż się uśmiechnę, odniosłam takie samo wrażenie jadąc do Biogradu.... Nad Gardę jedzie się nadzwyczaj spokojnie, to są dwa światy. Dojazd do Werony z Rivy, miejscowości położonej najdalej trwa około dwóch godzin. W niedzielę ruch w centrum jest zamknięty, można spokojnie zwiedzać, spacerować, a miasto warte grzechu. Nas zaczepili polscy studenci, którzy tam pracowali w wakacje i oprowadzili nas, opowiadając o wszystkim, co ważne. Byliśmy im wdzięczni. Do Wenecji jest niezły kawałek, ale wyjeżdżając bardzo wcześnie rano, można to zrobić. Przy odrobinie szczęścia....myślę tu o braku korków przed każdym większym miastem. Mnie osobiście Wenecja urzekła nocą. W dzień jest zdecydowanie mniej ciekawa. Widać jak jest zaniedbana, brudna.....natomiast nocą robi niesamowite wrażenie, gra świateł na budynkach, odbicia w wodzie, oświetlone mosty, kawiarenki i ciepłe powietrze bez względu na porę, coś pięknego. To miasto nigdy nie zasypia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts