Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena ogrodzenia???

Gość

Recommended Posts

Ciekawa jestem ile placiliscie po piersze za: rozciagniecie soatki ogordzeniowej (mysle o samej robociznie), a po drugie za: zrobienie calego ogrodzenia tzn. podmurowki, slupkow i siatki.

Dzis uslyszalam od "fachowca - speca od ogrodzen", ze samo naciaganie mojej siatki to 50 PLN/m :o :o :o

Witaj!!!

Kopnij w d...... tego fachowca .To naciągacz . Ja płaciłem (okolice Lublina ) .Za zabetonowanie wszystkich słupków , rozciągnięcie drutów i naciągnięcie siatki ,zabetonowanie słupów bramowych ,zrobienie zbrojenia i zabetonowanie go pomiędzy słupami bramowymi : cena robocizny 1300 zł .Długość ogrodzenia to 175 metrów .

pozdro D.RZ

ps. Mogę ci dać namiary na tą firmę : zadzwonisz sobie i zapytasz czy przyjadą do ciebie .Do mnie przyjechali około 25 km . Acha i jeszcze jedno facet jest producentem siatki i słupków .

Rok temu robocizna 28 zł/m. Dodatkowo spawanie 500zł

Zabetonowanie słupków, podmurówka prefabrykowana z płyt, założenie i naciągnięcie siatki. Facet ze Strzeniówki - na południe od Pruszkowa

Remx moge prosic o namiary???

Wysłałem na priva.

Gdzie budujesz, nie znasz jakiejś przyzwoitej ekipy?

W gminie Stare Babice, a ekipe znam jedna, te ktora mi teraz buduje dom.......na razie sa przyzwoici, ale dopiero zalewamy strop, wec jeszcze wszytsko moze sie zdarzyc....

• 1 month później...

To teraz ja podłączę się pod temat, mam wycenę na ogrodzenie, słupek 22zł (dospawane wzmocnienie na dole słupka, przelotki na drut, średnica słupka 2 cale, grubościenny :roll: ), beton półsuchy 10zł/słupek, robocizna 15zł/słupek.

Działkę mam o wymiarach 30X50, chcę zrobic 3 boki (130m), co daje mniej więcej 56 słupków i cenę 2632zł. W podanej wycenie nie ma siatki oraz malowania - jest propozycja pomalowania tego na dwie warstwy, pierwsza to unicor, a druga to farba chlorokauczukowa, ta opcja kosztuje dodatkowo kilkaset złotych (700-800). Inna sprawa, że słupki sa zabetonowane, a nie podmurówka przez całą długość.

Powiedzcie, tanio czy drogo? Poproszę też o namiary na jakichs magików, którzy moga zrobic to samo .... za mniej :wink: Lokalizacja - powiat piaseczyński.

Pozdrawiam

Piotr

A co powiecie na taką cenę ogrodzenie. dł 175m wysokośc 2,5m rozstaw słupków co 2,5m z dwuteownika 80, na całej długości fundament 60x20 cm ramki ogrodzenia o wym 2,3x2m z kątownika 50 wypełnione prętami fi 12mm. przyspawane do słupków na płaskownikach. cena 48.000 netto z materiałem bez malowania według cen sekocenbud.

to prawie 60 tys. brutto

Miałbym stan surowy otwarty bez robocizny :-)

Ładne przegięcie ale takie są ceny, byłem u ślusarza za ogrodzenie 30 mb (od frontu) - stalowe (kątownik z/g na łatach z profilu zamkniętego - najprostrze ogrodzenie) wyliczył mi ponad 6 tys.

Podziękowałem Panu.

na śląsku za metr ogrodzenia (podmurówka, siatka ,słupki +robocizna) firma bierze 100-110 zł zależnie od terenu

pozdrawiam :D

Witam !!!

Ludzie to jakies szalone ceny z kosmosu :o :o :o

D.RZ

Nasze ogrodzenie w sumie razem z frontem i metalopastyką (w tym brama i bramka) (30m) a z boków i z tyłu siatka (140m) wyjdzie ponad 13 tys. Cena materiałów i robocizny.

A myśleliśmy, że wyjdzie 8-9 :(

Funia, jak wyliczyłaś swoje koszty?

Moje ogrodzenie to ok. 130 mb. Za samą podmurówkę i słupki wychodzi mi ok. 13000 zł !!!! Wyliczenie poniżej:

Słupki, profil zamknięty 10x10cm, 3m długości, 50 sztuk - 4500zł

Piach - 1500zł

Cement - 4000zł :o

Robocizna - 3000zł - no taniej to mi nikt tego nie zrobi w Pruszkowie...

Razem 13000 zł - i ani drgnie w dół ! :o