pawel_l 02.11.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Nie ma sensu Nie dość że drożej to jeszcze gorzej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 02.11.2005 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Moim zdaniem tabletki "3 w 1" mają sens tylko przy starych, zepsutych zmywarkach, gdzie mamy kłopoty z prawidłowym dozowaniem soli lub płynu zmiękczającego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 03.11.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Czyli co: kupowac zwykle tabletki i mimo tego sypac sol i lać nablyszczacz ? No nie wiem czy to bedzie takie ekonomiczne, bo tabletki 4w1 Calgonitu kupilem na Allegro. Przy kupnie 120 tabletek cena za jedna lacznie z przesylka wyniosla mnie 0,48 zł (48 groszy)...A kupowac sol i nablyszczacz i jeszcze zwykla tabletke w sklepie to koszmar! Ceny są przeciez horrendalne!I co ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 03.11.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Czyli co: kupowac zwykle tabletki i mimo tego sypac sol i lać nablyszczacz ? NIE. Kupować sól, proszek i nabłyszczacz. Przez rok stosowalem tylko tabletki i zawsze coś było nie tak : a to smugi na szklankach a to jakiś biały nalot, resztki jadła na talerzach itp. teraz jak dozuję wszystko osobno jest wymyte idealnie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 03.11.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Tabletki czy proszek? I ewentualnie jaki (coby niedrogi i dobry był...)Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.11.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Czytam te wasze dyrdymały i wypowiedzi co po niektórych przyprawiają mnie o mdłości. Wiecie co zakasajcie lepiej rękawy i myjcie te swoje zapaprane gary w misce i dla oszczednosci w zimnej wodzie bo jak was nie stać na głupią sól do zmywarki to po jaka cholerę kupowaliście tę zmywarke??? . U mnie zmywara chodzi średnio co 2 dni, a sól kupuje mniej więcej co 4 miechy ale do głowy by mi nie przyszło kupować zwykłej soli żeby zaoszczędzić głupie 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 03.11.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Co dwa dni to faktycznie możesz myć w misce. U mnie chodzi co najmniej dwa razy dziennie i, jeżeli mogę, to i na soli będę oszczędzał. Poza tym głupi bym był, przepłacając za ładne opakowanie i napis "Specjalna super extra sól do zmywarek"pozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 03.11.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Tabletki czy proszek? I ewentualnie jaki (coby niedrogi i dobry był...) Grzegorz Polecam Pollenę Jawor np. w Makro marka Robot. "Piorę" od roku i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.11.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Co dwa dni to faktycznie możesz myć w misce. U mnie chodzi co najmniej dwa razy dziennie i, jeżeli mogę, to i na soli będę oszczędzał. Poza tym głupi bym był, przepłacając za ładne opakowanie i napis "Specjalna super extra sól do zmywarek" pozdrawiam Grzegorz Pownieneś zamontować jeszcze w domu zbiornik na deszczówkę i podłączyć do niej zmywarkę wtedy to byś miał dopiero oszczędności Moja zmywarka zżera tyle tej soli, że muszę dosypywać co 2 tygodnie... Elektrolux 60'tka, mycie średnio 2x dziennie Grzegorz Wywal ten złom i kup porządny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.11.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ale o co chodzi? Sól do zmywarki 1,5 kg kosztuje kilkanaście zł (na allegro jest za 10 zł) i wsypuje się ją raz na pół roku (przynajmniej ja wsypałem pół roku temu i na razie nie sygnalizuje mi zmywarka żebym dosypał). To ile wy na tym zaoszczędzicie? 20 zł rocznie? Nic dodać nic ująć, ale Polak zdolny i oszczędny nawet z gówna bat ukręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.11.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A gdzie wkłądacie te tanie tabletki bo jakoś nie doczytałem tego w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.11.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Czytam te wasze dyrdymały i wypowiedzi co po niektórych przyprawiają mnie o mdłości. Wiecie co zakasajcie lepiej rękawy i myjcie te swoje zapaprane gary w misce i dla oszczednosci w zimnej wodzie bo jak was nie stać na głupią sól do zmywarki to po jaka cholerę kupowaliście tę zmywarke??? . U mnie zmywara chodzi średnio co 2 dni, a sól kupuje mniej więcej co 4 miechy ale do głowy by mi nie przyszło kupować zwykłej soli żeby zaoszczędzić głupie 5 zł. Tu nie chodzi o to czy stac czy nie stac. Ale to ze mam pieniadze to nie powod, zeby mnie ktos okradal sprzedajac zwykla sol z 10-krotnzm przebiciem tylko dlatego, ze na pudelku jest napisane, iz jest to specjalna sol do zmzwarek, co jest zwyklzm klamstwem. Tu nie o pieniadze chodzi tylko o zasady. Ja poprostu nie lubie byc oszukiwana. Ot co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.11.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Wszyscy się skupilii na tej soli a nikt jakoś się nie wymądrza co do innych składników procesu mycia czyli proszku i nabłyszczacza. A skąd masz pewność że i tutaj nie przepłacasz 10 razy kupując proszek bądź tabletki a to może tylko zwykłe zmiotki proszków z lini produkcyjnej + ładne niebieskie granulki i już jest proszek cud. Ja też nie lubię być nabijany w bambuko ale dla tych kliku złotych nie będę ryzykował ewentualnego uszkodzenia zmywarki bo też nie mam pewności że zwykła sól nie narobi jakiegoś bigosu. Śmieszy mnie również popadanie właśnie w takie skrajności kiedy kupuje się porządny sprzęt za powiedzmy 2500 zl lub więcej a potem kombinuje jak tu zaoszczędzić na eksploatacji te 10 czy 20 zł rocznie. Tak na marginesie przecież można się też myć szarym mydłem a tyłek podcierać gazetą a nie przepłacać za reklamy `pięknie pachnących mydełek i jedwabnie miękkiej srajtaśmy.Poza tym w ślad za mądrym przysłowiem Polak mądry po szkodzie mogę się założyć, że tak będzie w przypadku tych, którzy za jakiś czas powiozą swoje zmywarki do serwisów na skutek swoich oszczędności.Jest jeszcze jadno takie przysłowie "oszczędnością i pacą ludzie się bogacą" - ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 04.11.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Wszyscy się skupilii na tej soli a nikt jakoś się nie wymądrza co do innych składników procesu mycia czyli proszku i nabłyszczacza. A skąd masz pewność że i tutaj nie przepłacasz 10 razy kupując proszek bądź tabletki a to może tylko zwykłe zmiotki proszków z lini produkcyjnej + ładne niebieskie granulki i już jest proszek cud. Ja też nie lubię być nabijany w bambuko ale dla tych kliku złotych nie będę ryzykował ewentualnego uszkodzenia zmywarki bo też nie mam pewności że zwykła sól nie narobi jakiegoś bigosu. Śmieszy mnie również popadanie właśnie w takie skrajności kiedy kupuje się porządny sprzęt za powiedzmy 2500 zl lub więcej a potem kombinuje jak tu zaoszczędzić na eksploatacji te 10 czy 20 zł rocznie. Tak na marginesie przecież można się też myć szarym mydłem a tyłek podcierać gazetą a nie przepłacać za reklamy `pięknie pachnących mydełek i jedwabnie miękkiej srajtaśmy. Poza tym w ślad za mądrym przysłowiem Polak mądry po szkodzie mogę się założyć, że tak będzie w przypadku tych, którzy za jakiś czas powiozą swoje zmywarki do serwisów na skutek swoich oszczędności. Jest jeszcze jadno takie przysłowie "oszczędnością i pacą ludzie się bogacą" - ale wszystko w granicach zdrowego rozsądku Problem w tym że "sól do zmywarek" to NAPRAWDĘ zwykłe NaCl. A jej zużycie przy twardej wodzi emoże być całkiem spore, np. 1kg/miesiąc. Za zaoszczędzone 100 PLN rocznie można np. pójść z żoną na kolację do przyzwoitej restauracji. I pożytek większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Hello, pawel_l napisał: Za zaoszczędzone 100 PLN rocznie można np. pójść z żoną na kolację do przyzwoitej restauracji. To ja poproszę o namiar na tę restaurację... Żona już nie może się doczekać. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 04.11.2005 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Aussie, czepiasz się... przecież żona może patrzeć jak sobie podjadam za tą stówkę, no chyba że ma urodziny to odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 04.11.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A mówili znajomi, że wszędzie byle nie w stolycy. Tam nawet w knajpach mają przebitkę jak na soli do zmywarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 04.11.2005 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A mówili znajomi, że wszędzie byle nie w stolycy. Tam nawet w knajpach mają przebitkę jak na soli do zmywarek nie jestem ze stolycy, ale w tym kontekście piszę, gdyż bardzo często bywam A propos dobrych restauracji. Można ( jeżdżę po polsce i mam wypróbowane ) znaleźć super jedzonko za "normalne" pieniądze. No ale nie na głównych deptakach ... ... i za stówkę nawet na na żonę wystarczy Warto czasem i 100 km pojechać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 05.11.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Dołączę mój głos do tych co popierają proszek do zmywarek zamiast pastylek. Z kilkuletniego doświadczenia mogę potwierdzić: i taniej i dużo dokładniej zmywane. Co do zapachów to niestety obserwuję wyraźny związek z ceną proszku. Tzn. przy używaniu tych droższych (zwłaszcza w wersji cytrynowej) problemu praktycznie nie ma - zapach jest zupełnie znośny, ot taki mydlinowaty zaraz po otwarciu (jeśli bez suszenia). Przy próbie przejścia na tańsze proszki - no... nie wytrzymałam i odłożyłam opakowanie na "czarną godzinę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 05.11.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Byłam dzisiaj w Makro na zakupach i co widzę? Stoją sobie SOMAT , Calgonit, Robot w opakowaniach po 2,5 kg (proszki) i wszystkie w tej samej cenie ok. 26,- zł. Zero konkurencji. Sama używałam i tabletek i proszków, i stwierdzam, że jednak proszkiem myje lepiej. Sypię go do zbiorniczka do oporu z czubkiem. Tabletki wpychałam po półtorej, bo więcej nie chciało wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts