Magd020 16.05.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Mam do urządzenia bardzo mały przedpokoj w bloku. dosłownie 1,4*na 2,2m, w tym 3 drzwi. Wymysliłam sobie na sciany (których niewiele tam jest) płytki mozaikę w odcieniu beżu (Estapona Beige z Paradyza) i do tego duze lustro wklejone w płytki. Drzwi są w ciepłym kolorze brazu. Czy mozaika nie pomniejszy mi optycznie pomieszczenia? Ani tapeta ani farba nie zdała egzaminu (ściera się i brudzi) a paneli nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 17.05.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 powinno byc OK, byle nie na cala wysokosc sciany te plytki, sam mam taki przedpokoj i gdybym mial w nim plytki od gory do dolu, czulbym sie jak w grobowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 17.05.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Magd@020 przy takich gabarytach przedpokoju nawet tapeta z drobna faktura optycznie zmiejszy pomieszczenie. Nie radze Ci tez mozaiki kleic na wysokosc lamperii, bo efekt bedzie taki jakiego nie chcesz. Mozesz wykleic mozaike natomiast do sufitu /tak, tak wcale nie bedzie efektu grobowca/ pod warunkiem , ze nie dasz mozaiki nad drzwiami tylko w pasach pomiedzy drzwiami a miejsca nad drzwiami pomalujesz skontrastowana farba .Dla zwiekszenia efektu mozesz pomiedzy paski kostek mozaiki, wkleic waski pasek lustra. Tej sciany jest tam tak malo , ze bez obaw. Mozaika Estapona ponadto jest w polmacie - wiec smialo . Lepszym rozwiazaniem optycznynym /w tak malym pomieszczeniu/ od mozaiki moze byc stiuk. PS Aha ! Mozna tez odwrotnie - obrobic odrzwia mozaika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts