Ella 27.11.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Zdecydowałam się na tynki cem.-wap. Chciałabym pomalować je farbami strukturalnymi, żeby nierówności były "kontrolowane" i przemyślane, a nie przypadkowe, jak to bywa czasem niestety w wypadku tych tynków. Byłoby świetnie, gdyby farby były równocześnie zmywalne. Co możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 29.11.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 W sobotą zrobiłem u siebie na schodach tynk mineralny baranek. Jest to ten sam który daje się na ocieplenie! Proces układania poostrzy niż kładzenie gładzi. Wyszło miodzio - faktura wyraźna i mocna i trwała. Można teraz pomalować czym się chce Dla osiągnięcia łagodniejszej struktury można rozwodnić farbą. Inny ciekawy efekt który zrobiła moja żona w łazience to położenie warstwy gładzi i przejechanie jej na świeżo wałkiem z gąbki - teraz jest jak w jaskini Nie bez znaczenia jest cena - nieporównywalnie mniejsza, niż takich gotowych rozwiązań, a wybór kolorów oraz głębi faktór zdecydowanie bogatszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 26.02.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Chciałam przedpokój pomalować farbami strukturalnymi. Czy ktos z Was robił to sam? Czy można taką farbę zrobić samemu? Słyszałam, że do farby akrylowej dodaje się np.piasek gruboziarnisty...i już.Moze znacie jakieś ciekawe strony z przykładami, albo zdjęcia własnych?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 27.02.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 w jakim poście widziałam ścianę strukturalną/właściwie to już nie wiem czy to czasem nie był link do strony z łazienkami/w każdym bądz razie ściana -ciemna czekolada/apetycznie brązowa/w łazience jako mała przegroda.może ktos na to trafił, jeśli tak to moze pamieta gdzie to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 28.02.2005 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Chciałam przedpokój pomalować farbami strukturalnymi. Czy ktos z Was robił to sam? Czy można taką farbę zrobić samemu? Słyszałam, że do farby akrylowej dodaje się np.piasek gruboziarnisty...i już. Moze znacie jakieś ciekawe strony z przykładami, albo zdjęcia własnych? Pozdrawiam Podciągam do góry - też jestem tym zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 03.03.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Jestem z zawodu plastykiem, niedługo zaczynam budowę i od dziecka pasjonują mnie wnętrza. Co do farb strukturalnych to oczywiście są fajne i wyglądają świetnie (też planuję), pewnie jak dojdę do etapu wykańczania to sama będę szukała przepisu. Jednak wydaje mi się że samo dodanie piasku bez odpowiedniego spoiwa które by trzymało go w kupie może spowodować obsypywanie się go ze ścian. A przedpokój - oprzesz się żeby zdjąć buta i gotowe. Moim zdaniem to zbyt strategiczne i zbyt używane miejsce na takie improwizacje. Natomiast gorąco polecam przecierki do samodzielnego wykonania: na spód farba ciemniejsza, np. słoneczna żółć, na wierz kilka tonów jaśniejsza żółta złamana odrobiną np. pomarańczu. Po wyschnięciu dolnej warstwy górną można nakładać za pomocą starej gąbki (zwłaszcza gąbki naturalne dają fajne efekty), ale farba powinna być bardziej gęsta. Koleżanka robiła w kuchni - stare budownictwo, krzywe ściany zostały ukryte i efekt był super. Polecam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.03.2005 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Capra, zajrzyj do prywatnych wiadomości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.03.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Czy można taką farbę zrobić samemu? Słyszałam, że do farby akrylowej dodaje się np.piasek gruboziarnisty...i już. Wlasciwie to nie sa farby tylko cienkowarstwowe tynki i nie warto eksperymentowac ,bo efekt i jakosc moga byc watpliwe .Nie sa to jakies drogie materialy i lepiej je kupic gotowe i sprawdzone.Producentami sa np. Keim, Baumit, Sigma,Oikos.Firmy oferuja rowniez materialy do ich nakladania a wiec walki nadajace farbom przerozne faktury, szpachle itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 04.03.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Dzięki bardzo za podanie nazw firm, myślę, że na ich stronach wszystkiego się dowiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.03.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 A jak ja mam już położony na ścianach tynk gipsowy, to mogę na to dać strukturalny?Czy trzeba wszystko usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.03.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 A jak ja mam już położony na ścianach tynk gipsowy, to mogę na to dać strukturalny? Czy trzeba wszystko usunąć? Mozna bez usuwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mineiro 17.05.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Zastanawiam się, czy warto zakupic taką farbę...?czy ktoś ma doświadczenia z nakładaniem, nie powiem że wolałabym pozytywne bo efekt baranka bardzo mi się podoba, ale tapeta odpada.No i druga sprawa, czy spokojnie mogę dodać do takej farby pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk92 03.12.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Czy farby strukturalne, np.: o fakturze raufazy nadaja sie do malowania scian z plyt g-k? Czy ktos juz tym malowal ,i czy efekt jest zadawalajacy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 28.12.2005 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Farby strukturalne nadają się na każde podłoże mineralne.Wynik optyczny zależy od wykonującego - wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 25.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam Chce na poddaszu położyć na ścianach farby strukturalne i wczoraj zapytałam o nie fachowców i ich opinia o baranku była pozytywna ale już kornik czyli farba z trocinami podobno po pewnym czasie przy złej wentylacji zaczyna "łapać" wilgoć . Proszęo opinie czy ktoś przetestował strukturę kornika i jak się sprawdza w praktyce i czy ktoś ma już położone takie farby np. o strukturze baranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 25.08.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Też proszę. Mój mąż jest strasznie niechętny tynkom (i farbom) strukturalnym, twierdząc, że będą zbierały kurz. Mnie się podobają, ale co z tym kurzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 26.08.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Ja też mam na takie ochotę, co gorsza w kuchni. Już zostalam przez męża odsądzona od czci i wiary za ten pomysł ( bo kurz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 26.08.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Czyżby nikt nie używał farb strukturalnych Ludziska pomóżcie kobietom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 26.08.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Też mam ochotę na te tynki strukturalne-rozglądam się za nimi ,chociaż mój domek w powijakach jeszcze (w papierach hihihi) Chodzę po róznych sklepach i namolnie pytam , o wszystko co jest z nimi zwązane...W jednym sklepie powiedzieli mi ,że mogę je założyć nawet w łazience pod warunkiem ,że miejsca narażone na kontakt z wodą wyłożę płytkami .Widziałam świetne stiuki strukturalne ,na które zachorowałam .Są niesamowicie oryginalne i mozna je myć wodą ,nic sie im nie stanie .Problem jest jeden -są drogie.Adres tej firmy mam-jak ktoś chce ,to mogę podać na priv,co by nie było ,ze reklamuję ;)A na tej stronie podają rózne ciekawe rzeczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 26.08.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 jedno zdjęcie chciałam tu wkleić ,ale nawet nie wiem jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts