Izawi 27.08.2006 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Zarejestruj się w fotosiku , http://www.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 27.08.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 jedno zdjęcie chciałam tu wkleić ,ale nawet nie wiem jak to zrobić... Agaus przeczytaj ten link http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615 jeżeli będziesz maiła jeszcze kłopoty pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.08.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Tynki strukturalne dobrze jest ew. pomalować farbą lateksową i można je myć wtedy do oporu. Zastrzeżenia do zawilgacania dla NORMALNIE eksploatowanego pomieszczenia nie są uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 27.08.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Gusiek-bardzo dzięuję za informację o wklejaniu zdjęć Niestety ,dla mnie to już wyzsza szkoła jazy i nie dam rady Więc poprostu jak ktoś chce to na e-meila wyślę zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 28.08.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Farby strukturalne (nie tynki) nakładane wałkiem, dwa rodzaje. 1. jaksą chyba francuska konsystencji zaprawy cementowej do nakladania wałkiem z gąbki (również z otworami dla grubszej struktury) dostępna np. w castoramie. Dostępne były dwa kolory (chyba ze ktoś chce eksperymentować z barwnikami).Zalety: pięknie niweluje nierówności oryginalnych tynków. Posiadam od ładnych kilku lat i nie widać zabrudzeń nawet w miejscach narażonych.Dlaczego?Struktura jest na tyle chropowata że lepiej nie dotykać Można malować wałkiem-ladnie sie kryje. Wady:Niestety wymaga małej wprawy nakładania-aby osiągnąć właściwą strukturę. Nie wolno nakladać 2 razy w tym samym miejscu-widać zgrubienie. 2. nie pamiętam producenta.Jest to farba z trocinami do nakładania wałkiem(również castorama).Pięknie się tym robi i daje zadawalający efekt. Estetyczna, łatwa w użyciu. Używałem jeszcze farby z dodatkowym woreczkim granulek jakby styropianowych. Nie polecam. Kulki odpadają od podłoża (czyba że sufit). Problem z osiągnięciem jednorodnej struktury. Więcej temu podobnych nie znam-powyższe wypraktykowałem. Jeżeli ktoś bedzie zaintereowany to postaram się pstryknąć fotkę. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 28.08.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Jeżeli ktoś bedzie zaintereowany to postaram się pstryknąć fotkę. Pozdrawiam Mariusz Ja jestem zainteresowana fotką oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 29.08.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Gusiek-bardzo dzięuję za informację o wklejaniu zdjęć Niestety ,dla mnie to już wyzsza szkoła jazy i nie dam rady Więc poprostu jak ktoś chce to na e-meila wyślę zdjęcia Pozdrawiam Ja bym bardzo chciała te fotki jak możemy się dogadać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 30.08.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Podajcie proszę adresy mailowe-jak założe albumik to wkleje a na cito moge przeslac na maila.Fotki takie sobie ocenicie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.08.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Mój mail w stpce prosze o fotki sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 30.08.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Podajcie proszę adresy mailowe-jak założe albumik to wkleje a na cito moge przeslac na maila.Fotki takie sobie ocenicie sami. Mój mail również w stopce i również czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 30.08.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Dostałam pozwolenie na pokazanie farb strukturalnych które ma na ścianach mery26 oto tynk o strukturze barankahttp://images1.fotosik.pl/154/0509f2982abc9e1bmm.jpghttp://images2.fotosik.pl/145/2e5dc1abe0e9884bmm.jpgoraz o strukturze kornikahttp://images1.fotosik.pl/154/ae3ad411f8d30a1fmm.jpghttp://images2.fotosik.pl/145/af8093147aa76c95mm.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 02.09.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Proszę jeszcze o rady i pomysły na pomalownie tynków cementowo - wapiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 02.09.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 No to wysyłam adres tej firmy i niektóre zdjęcia na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 04.09.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 No to wysyłam adres tej firmy i niektóre zdjęcia na priv. Pozdrawiam Mój mail w stopce i czekam na fotki już się na nie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 I jak Gusiek z tymi tynkami? Na co się zdecydowałas i czy jesteś zadowolona? Możesz coś poradzić początkującym wykańczaczom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 26.03.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jak wygląda moje malowanie można zobaczyć klikając na linka w stopce. Ja nadal maluję farbami strukturalnymi kupuję białe i barwniki i mam paletę barw Ważne aby mieć fajną strukturkę należy "gęsto" malować . W razie pyta służe radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 26.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 a jak jest z tynkiem strukturalnym?ja chcę ,mój luby nie -"bo jak się znudzi to bardzo trudno go zdrapać"-nie wiem ale chyba razem z tynkiem?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 29.03.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Fakt typowe farby strukturalne trudno usunąć ale zawsze można przemalować gdy się zudzi kolorek ale spotkałam się w hipermarketach z farbami strukturalnymi które można w miarę łatwo usunąc jak się znudzą warto poczytać na czym to polega bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.05.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Planujemy duza czesc wnetrz pokryc farbami strukturalnymi. Czy po 2 - 3 latach, mozna taka powierzchnie pomalowac np. zwykla farba, ale tak aby zachowac fakture? A jesli faktura by nam sie znudzila, to jedynym skutecznym sposobem, aby sie jej pozbyc jest skrobanie? I jeszcze jedno, tez wazne W jakiej kolejnosci zaplanowac prace. Pomieszczenia beda malowane, a na podlogach bedzie parkiet (po uprzednim cyklinowaniu). Wiem, ze na poczatku maluje sie sciany, potem kladzie i cyklinuje parkiet, a potem jeszcze raz maluje. A jak to jest z farba strukturalna? Malowac przed parkietem, czy po? Dzieki za ewentualne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 12.05.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam możesz spokojnie przemoalowywac farby strukturalne, jedynym sposobem usunięcia farb jest skucie jej ze sciany, natomiast z planowaniem prac jest tak samo jak w przypadku innych farb oczywiście przy założeniu, że BARDZO dobrze zabezpieczysz pomieszczenie. Pozdrawiamps. nie myśleliście może o stiuku koszt trochę wyższy ale efekt moim zdaniem o niebo lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts