AmberWind 13.05.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 ps. nie myśleliście może o stiuku koszt trochę wyższy ale efekt moim zdaniem o niebo lepszy? Hmmm .... no to mam temat to rozpatrzenia Jesli jest tak jak piszesz, to wybralabym stiuk. Czy te zasady malowania po latach sa takie same jak w przypadku farby strukturalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.05.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 , jedynym sposobem usunięcia farb jest skucie jej ze sciany, Niestety tak nie jest. Są preparaty do zmiękczania i usuwania farb. Z niemiecka nazywają się Abbeizer, chyba nie ma polskiego słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.05.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Malowanie farby strukturalnej jest możliwe.Robi sie to farbami, które mało szlamują (wypełniają), kryjąc podłoże w cienkich warstwach. Warunek taki spełniają farby lateksowe, które używane są m.in. do malowania tapet zwłókna szklanego np. http://www.basf-cc.pl/DCCPoland/PL/oferta/farbylakierysystemydocieple/farbydowntrz/latexoptimattelf.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 13.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Sp5es możesz dokładnie opisać ten preparat zmiękczający? Czy to jest coś w rodzaju scansolu? Jeżeli chodzi o przemalowanie farby strukturalnej to nie widzę przeciwskazań aby przemalować ją np. farbą akrylową. Jeżeli chodzi o stiuki to zasady usuwania są praktycznie takie same jak przy farbach strukturalnych chyba, że rzeczywiście ten preparat o którym pisze Sp5es sie sprawdza to znacznie ułatwiałoby sprawę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nmaniek 10.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Chciał bym pomalować sobie korytarz farba strukturalna tylko jeszcze tego nie robiłem w związku z tym mam kilka pytań:- nakładamy ja wałkiem i wzorki robimy za pomocą specjalnej packi?- ile warstw sie nakłada?- jak trzeba przygotować podłoże (chodzi o podkład)?- no i jak mi sie znudzi i chciałbym pomalować ścianę zwykła farba to wtedy jak usunąć strukturalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siestrzemcewiczowski 10.04.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam chciałbym zrobic ścianę strukturalną naczytałem sie troche o tym ale nie wiem dokładnie jak to sie robi, są podobno jakies tynki dekoracyjne odrazu z kolorem z tego co zrozumialem to robi sie w ten sposob ze 1 warstwa jest gładka a nastepną nakladamy jak chcemy - chodzi o "nierówności" jak uzyskuje sie pocieniowane nierówności ? przykład http://www.dekoracje.olsztyn.pl/image/tynki/DSC00877big.jpg podobno rozciera sie farbę.. która zostaje na głebszych powierzchniach prosiłbym o wyczerpującą instrukcje z gory dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.04.2008 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Tu poczytaj http://forum.muratordom.pl/tynk-strukturalny-amatorski,t123795.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 10.04.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Tu poczytaj http://forum.muratordom.pl/tynk-strukturalny-amatorski,t123795.htm poczytaj w tym linku powyżej, a ja jeszcze dodam, że w castoramach, praktikerach i tego typu sklepach oprócz ulotek, na których też jest opisane jak dany efekt uzyskać i co dokładnie trzeba do tego kupić, są organizowane różne pokazy - czasem właśnie z tynków strukturalnych - warto więc od czasu do czasu przejrzeć ten ichni grafik z pokazami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 10.04.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Próbowałem, i muszę się przyznać, bardzo ciężko... Instrukcje masz na http://www.fox-dekorator.pl/. Może jeszcze kiedyś z innym nastawieniem spróbuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 21.01.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 mam pytanie, czy ktoś z Was używał tej farby strukturalnej do malowania wnętrz? myślę nad jej zastosowaniem na ścianach nad schodami i w hollu. Ale ciekawa jestem czy macie z nią jaieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 08.02.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Korzystaliście z takich farb? Jeśli tak, to czy był to słuszny wybór? Zdjęcia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 09.02.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam serdecznie jesteśmy świeżo po nakładaniu takiej farby - drobny baranek - wrazenia bardzo pozytywne - łatwiutko się nakłada - efekt taki jak oczekiwaliśmy. Zdjecie w trakcie nakładania : http://images45.fotosik.pl/56/a642b2c156e371e4med.jpg http://images33.fotosik.pl/455/1670c234925b7f14med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 09.02.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 bardzo fajnie wyszedł ten baranek ja zastanawiam się nad farbą zen z foxdekoratora, może ktoś z Was używał ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.02.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 bardzo fajnie wyszedł ten baranek ja zastanawiam się nad farbą zen z foxdekoratora, może ktoś z Was używał ją?My robiliśmy Foxem, drobnoziarnistym i srednioziarnistym. efekt taki jak chcieliśmy, polecam, bo szybko się robi i łatwo przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 09.02.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 a możesz pokazać Wasz Zen na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 09.02.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 My robiliśmy farbą strukturalną MAXI z Leroy - cena przystepna ok 40 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.02.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 a możesz pokazać Wasz Zen na ścianie?Jesli pytanie do mnie, to jakieś zdjecia są w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 09.02.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dzięki Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.02.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dzięki Kasiuhmm, przejrzałam, nie widać za bardzo wieczorem cyknę z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 10.02.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 dzięki Kasiuhmm, przejrzałam, nie widać za bardzo wieczorem cyknę z bliska Czekam z niecierpliwością Mam jeszcze pytanie: Czy ściany mieliście gładkie? Bo ja mam dość stary tynk, właśnie pozbyliśmy sie przedpotopowej tapety i okazało sie że ścianom do gładkości bardzo daleko. Dlatego właśnie chcę połozyć taką farbę, ale zastanawiam sie czy mimo wszystko nie położyć chociaż "trochę" gładzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts