kaśka maciej 10.02.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Zrobiłam zdjęcia, ale nie widac efektu U mnie było tak: w lazience farba położona na kg, więc zupenie inny efekt jest niż np w korytarzu, gdzie farba położona na tynk, bez gładzi. IMHO robienie gładzi, a potem robienie struktur mija się z celem Struktura niszczy efekt gładzi, bez sensu więc płacić za gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 10.02.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Zrobiłam zdjęcia, ale nie widac efektu U mnie było tak: w lazience farba położona na kg, więc zupenie inny efekt jest niż np w korytarzu, gdzie farba położona na tynk, bez gładzi. Szkoda że nic nie widac na zdjęciach. Nie za bardzo rozumiem jak miałaś położoną farbę w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 11.02.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 co prawda nie farba, ale struktura wygląda fajniehttp://www.abctapetysztukateria.pl/Katalogi/Rasch%20Wallton/R_16280_raum.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 11.02.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ewe bardzo ładny ten baranek. Może macie jeszcze jakieś fotki swoich ścian? Też myslę o takiej farbie na dwóch ścianach, najzwyczajniej sa strasznie krzywe i wygładzenie ich spędza mi sen z powiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.02.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Nie za bardzo rozumiem jak miałaś położoną farbę w łazience?No zwyczajnie ja nie mam płytek na wszystkich ścianach Zabudowany mam geberit i ta własnie ściana pomalowana jest foxem drobnoziarnistym na to żółty werniks, który wygląda jak złoto To jest bardzo delikatna struktura, taka chropowata u mnie chłopaki malowali jak zwykłą farbą, góra/dół, można robić kółka, mazy no cuda wianki. Fox dostępny jest w castoramie, i tam sa próbki jak to wyglada. I wychodzi dokałdnie tak jak na próbniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 11.02.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Nie za bardzo rozumiem jak miałaś położoną farbę w łazience? No zwyczajnie myślę, że ingga pytała o fragment "w lazience farba położona na kg". ingga, chodzi o to, że najpierw na ścianę położona jest płyta gipsowo-kartonowa na profilach aluminiowych (czyli właśnie "kg"), a potem dopiero jest malowana - jest to gładka i prosta powierzchnia, w przeciwieństwie do tynkowanych ścian, o których zwykle można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że są proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.02.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Nie za bardzo rozumiem jak miałaś położoną farbę w łazience? No zwyczajnie myślę, że ingga pytała o fragment "w lazience farba położona na kg". ingga, chodzi o to, że najpierw na ścianę położona jest płyta gipsowo-kartonowa na profilach aluminiowych (czyli właśnie "kg"), a potem dopiero jest malowana - jest to gładka i prosta powierzchnia, w przeciwieństwie do tynkowanych ścian, o których zwykle można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że są proste...ale ja wlasnie to napisałam (kilka postów wyżej), ze to jest ściana z zabudowanym geberitem, zabudowa z kg rzecz jasna. Jesli chodzi o krzywe sciany to jak kryje fox będe mogła powiedzieć coś niebawem. Sis mojego męża robi generalkę i stare ściany ma zamiar potrakotwać foxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 11.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja też zamierzam pokombinować z foxem i jego ofertą, a nawet się do nich na szkolenie przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 11.02.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja właśnie nie wiedziałam co znaczy "kg" dla mnie do tej pory był to skrót od kilograma ja też zamierzam pokombinować z foxem i jego ofertą, a nawet się do nich na szkolenie przejechać A takie szkolenia są dla "szarego człoweka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 11.02.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 tak się domyśliłam, że Cię to kg zmyliło. tak, szkolenia są dla szarego szaraczka ale we Wrocławiu, bo fox dekorator ma tam siedzibę. 1 dzień 100 zł, wystawiają nawet zaświadczenia o ukończeniu kursu, możesz potem robić to usługowo. ja to robię dla siebie, koleżanka dekoratorka dla przyszłych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 13.02.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 no i co z tymi fotkami foxa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 14.02.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 polecam farbę strukturalną Raufaza firmy primacol, daje bardzo fajny efekt bo ma w sobie wiórki (zdjęcia niestety wstawić nie mogę, ale można zobaczyć na próbniku). My kupiliśmy białą i w sklepie dodaliśmy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976wro 15.02.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam serdecznie,mam pytanie o farby strukturalne. Czy można je nakładać pistoletem ? Wpadł mi pomysł taki aby ściany prysnąć pneumatycznym pistoletem na baranek i piasek pustyni (w zależności od pomieszczenia) a na to prysnąć tikkurile OPTIVA SATIN. Na samym początku ściany chciałem zagruntować UNIGRUNTEM Atlas. Zastanawiałem się nad farbami strukturalnymi PRIMACOL. Przy okazji czy ktoś wie jaka jest gęstość farb PRIMACOL ? (potrzebne aby dobrać dysze do pistoletu) i co najważniejsze czy można te farby natryskiwać ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszystkie porady w tym temacie.1976wro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 17.02.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Wpadł mi pomysł taki aby ściany prysnąć pneumatycznym pistoletem na baranek i piasek pustyni (w zależności od pomieszczenia) a na to prysnąć tikkurile OPTIVA SATIN. Na samym początku ściany chciałem zagruntować UNIGRUNTEM Atlas. ja własnie też się zastanawia, czy farbę strukturalna mozna pomalowac jakąś farbą zmywalną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 17.02.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Wpadł mi pomysł taki aby ściany prysnąć pneumatycznym pistoletem na baranek i piasek pustyni (w zależności od pomieszczenia) a na to prysnąć tikkurile OPTIVA SATIN. Na samym początku ściany chciałem zagruntować UNIGRUNTEM Atlas. ja własnie też się zastanawia, czy farbę strukturalna mozna pomalowac jakąś farbą zmywalną???Na foxa kładzie się werniks, można to szorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 23.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Może jeszcze ktoś się pochwali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 04.03.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Czy ktoś wypróbował? beckers betong – farba wodna na bazie szpachlówki cementowej, stwarza bardzo surową strukturę - to opis ze strony produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.03.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 oooo, to mnie bardzo interesuje! cytat z opisu produktu: Betong nałożony na ścianę stwarza surową i bardzo indywidualną atmosferę. Powierzchnia imitująca beton znakomicie komponuje się z drewnem, metalem, stalą delikatnie podkreślając pozostałe kolory w pomieszczeniu przyłączam się do pytania, czy ktoś próbował kłaść Betong? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 na sieci znalazłam takie zdjęcie tego Betongu: http://www.viivilla.se/xdoc/pics/Betong.jpg niezbyt wyraźne, ale chyba wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maff 11.06.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam,czy komus udalo sie znalezc gdzies tego Beckersa Betong? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts