Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FARBA strukturalna, farby strukturalne, baranek

Ella

Recommended Posts

Zrobiłam zdjęcia, ale nie widac efektu :-?

U mnie było tak: w lazience farba położona na kg, więc zupenie inny efekt jest niż np w korytarzu, gdzie farba położona na tynk, bez gładzi.

IMHO robienie gładzi, a potem robienie struktur mija się z celem :roll:

Struktura niszczy efekt gładzi, bez sensu więc płacić za gładź.

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zrobiłam zdjęcia, ale nie widac efektu :-?

U mnie było tak: w lazience farba położona na kg, więc zupenie inny efekt jest niż np w korytarzu, gdzie farba położona na tynk, bez gładzi.

Szkoda że nic nie widac na zdjęciach. :(

Nie za bardzo rozumiem jak miałaś położoną farbę w łazience?

No zwyczajnie :D

ja nie mam płytek na wszystkich ścianach 8)

Zabudowany mam geberit i ta własnie ściana pomalowana jest foxem drobnoziarnistym :) na to żółty werniks, który wygląda jak złoto :roll:

To jest bardzo delikatna struktura, taka chropowata :)

u mnie chłopaki malowali jak zwykłą farbą, góra/dół, można robić kółka, mazy no cuda wianki.

:)

Fox dostępny jest w castoramie, i tam sa próbki jak to wyglada. I wychodzi dokałdnie tak jak na próbniku :)

myślę, że ingga pytała o fragment "w lazience farba położona na kg". ingga, chodzi o to, że najpierw na ścianę położona jest płyta gipsowo-kartonowa na profilach aluminiowych (czyli właśnie "kg"), a potem dopiero jest malowana - jest to gładka i prosta powierzchnia, w przeciwieństwie do tynkowanych ścian, o których zwykle można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że są proste...

myślę, że ingga pytała o fragment "w lazience farba położona na kg". ingga, chodzi o to, że najpierw na ścianę położona jest płyta gipsowo-kartonowa na profilach aluminiowych (czyli właśnie "kg"), a potem dopiero jest malowana - jest to gładka i prosta powierzchnia, w przeciwieństwie do tynkowanych ścian, o których zwykle można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że są proste...

ale ja wlasnie to napisałam (kilka postów wyżej), ze to jest ściana z zabudowanym geberitem, zabudowa z kg rzecz jasna.

Jesli chodzi o krzywe sciany to jak kryje fox będe mogła powiedzieć coś niebawem.

Sis mojego męża robi generalkę i stare ściany ma zamiar potrakotwać foxem.

tak się domyśliłam, że Cię to kg zmyliło.

tak, szkolenia są dla szarego szaraczka :) ale we Wrocławiu, bo fox dekorator ma tam siedzibę. 1 dzień 100 zł, wystawiają nawet zaświadczenia o ukończeniu kursu, możesz potem robić to usługowo. ja to robię dla siebie, koleżanka dekoratorka dla przyszłych klientów. :wink:

Witam serdecznie,

mam pytanie o farby strukturalne. Czy można je nakładać pistoletem ?

Wpadł mi pomysł taki aby ściany prysnąć pneumatycznym pistoletem na baranek i piasek pustyni (w zależności od pomieszczenia) a na to prysnąć tikkurile OPTIVA SATIN. Na samym początku ściany chciałem zagruntować UNIGRUNTEM Atlas.

Zastanawiałem się nad farbami strukturalnymi PRIMACOL.

Przy okazji czy ktoś wie jaka jest gęstość farb PRIMACOL ? (potrzebne aby dobrać dysze do pistoletu) i co najważniejsze czy można te farby natryskiwać ?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszystkie porady w tym temacie.

1976wro

Wpadł mi pomysł taki aby ściany prysnąć pneumatycznym pistoletem na baranek i piasek pustyni (w zależności od pomieszczenia) a na to prysnąć tikkurile OPTIVA SATIN. Na samym początku ściany chciałem zagruntować UNIGRUNTEM Atlas.

ja własnie też się zastanawia, czy farbę strukturalna mozna pomalowac jakąś farbą zmywalną???

ja własnie też się zastanawia, czy farbę strukturalna mozna pomalowac jakąś farbą zmywalną???

Na foxa kładzie się werniks, można to szorować.

• 2 weeks później...

oooo, to mnie bardzo interesuje! cytat z opisu produktu:

Betong nałożony na ścianę stwarza surową i bardzo indywidualną atmosferę. Powierzchnia imitująca beton znakomicie komponuje się z drewnem, metalem, stalą delikatnie podkreślając pozostałe kolory w pomieszczeniu

przyłączam się do pytania, czy ktoś próbował kłaść Betong?

• 3 months później...