Sonika 27.05.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Mówiąc prosto:wapno działa stabilizująco na błonę komórkową (mastocyty), co zmniejsza uwalnianie histaminy - podstawowj substancji w reakcji alergicznej. Mastocyty są obecnymi w tkankach komórkami wywodzącymi się ze szpiku i odgrywają zasadniczą rolę w mechanizmie zależnej od IgE reakcji zapalnej. Komórki te są rozproszone w tkance łącznej w całym organizmie, ale szczególnie licznie gromadzą się w skórze, w przegrodach pęcherzyków płucnych oraz w błonie śluzowej przewodu pokarmowego i nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sam Gamgee 31.05.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Z tym wapnem to lepiej nie przesadzać. Jak każdy lek - ma działania uboczne - w tym przypadku to piasek w nerkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.06.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Od jakiegos czasu cyklicznie zaczela pojawiac mi sie na rekach wysypka. Blade wsciekle swedzace burchelki podobne do tych, ktore sa wynikiem kontaktu z pokrzywa. Do tej pory jakos to znosilam, bo zdazenia byly sporadyczne i krotkotrwale. Nawet w zwiazku z tym nie udawali mi sie ustalic co jest przyczyna. Tym razem przeebrala sie miarka. Wysypka pojawia sie na rekach i nogach ustepuje na krotko (kilka godzin) i wylazi znow. Nawet pracowac nie moge. Czy to moze byc uczulenie ? Na co ? Do jakiego lekarza sie z tym udac ? Internista czy od razu dermatolog ? Na razie probuje wyeliminowac uczulenie na jakis skladnik pokarmowy. Wiec dzis jestem na soczku... Plynow do plukania juz dawno nie urzywam. Mam w domu koty i wszedobylski kurz (niewykonczony dom). Moj maz ma to samo. Zrobil badania - uczulenie na trawe, zyto a wysypke na dloniach wywoluja podobno ostre promienie sloneczne. Idz do dermatologa i szybko zacznij leczyc. Moj maz kiedys mial tylko takie wlasnie na rekach krostki a z kazdym rokiem cos dochodzilo, najpierw katar , pozniej swedzenie w gardle a w zeszlym roku juz nawet czerwone oczy. Dermatolog zalecila tabletki zyrtek w okresie pylenia ale o wapnie nie wspmniala. Po zyrteku jest ok. Dermatolog zrobi ci serie skornych badan i w pol godziny dowiesz sie na co masz uczulenie. Jesli chodzi o wapno - wiem ze pije sie je gdy ma sie wysypki pochodzenia wirusowego ale zeby na alergie? pierwsze slysze. aha no i pomimo ze wiele dermatologow twierdzi ze na stale nie mozna sie pozbyc alergi np. na trawe czy zyto to znam jednego co wyleczyl mojego znajomego. Leczenie trwalo 3 miesiace - zastrzyki, nie wychodzenie z domu ( mial nawet miesieczne zwolnienia z pracy chorobowe). Kuracja droga ale pomocna . Minelo 5 lat od leczenia i przez te 5 lat alergia sie u niego nie pojawila ani jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.06.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Ja wlasnie na alerie na slonce pije wapno{calcium 300}i w zasadzie to tylko to mi pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.06.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Ja wlasnie na alerie na slonce pije wapno{calcium 300}i w zasadzie to tylko to mi pomaga no prosze, nie wiedzalam. Musze mezowi powiedziec, a jak sie tobie objawia ta alergia? wysypka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 11.06.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Ta alergia objawia mi sie w ten sposob,ze przy kazdym kontakcie skory ze sloncem . skora zaczyna mnie sw2edziec i wychodza takie czerwone plamy i na nich takie babelki jakby mnie komarl ugryzl .Wyskakuje mi to na dekolcie,szyji i brzuchu.{kiedys mialam jeszcze na rekach i nogach,ale po paru latach samo przeszlo}.Chodzi mi o taki pierwszy kontakt skory ze sloncem np:pod koniec maja. Te plamy znikaja za kilkanascie minut jak wypije wapno.Za kilka dni juz przez cale lato moge chodzic po sloncu{oczywiscie bez smazenia sie na plazy}bo skora juz sie przyzwyczaila a za rok sytuacja sie powtarza. Nie wiem jak nabyl sobie ta alergie Twoj maz,ale ja dostalam jej przez opalanie sie po antybiotykach,wiec u mnie to jest nabyte i alergolog powiedzial,ze moze zaniknac samoistnie za kilka lat i zreszta chyba powoli tak sie dzieje bo co roku wychodzi tego mniej i jest mniej intensywne.Mam nadzieje,ze kiedys wogle zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 11.06.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Aha Ja tez tak kiedys mialem ze sloncem i plamami.Trwalo to jakies dwa lata.Zdarza mi sie jeszcze miec plamy,ale to od b.silnego opalania.Znikaja one nastepnego dnia.Zadnych lekarstw nie stosuje.Jak opalam sie stopniowo,to problem nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 11.06.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 OOO!!!naprawde,to mnie troche pocieszyles tzn.,ze moze i mi to kiedys calkowicie przejdzie.Ja tylko bardzo obawiam sie jednej rzeczy,czy gdyby teraz udalo mi sie zajsc w ciaze to czy dziecko nie mialoby takiej alergii na slonce.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.06.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 na słóńce mogłoby nie mieć za to równie dobrze mzę emić na inne rzeczy i to en tylko dlatgeo ze ty sie uczuliłaś na słońce - po porstu aelrgia staję się choroba naszych czasów...a mi alergia na słóńce mineła sma ale unikam opalaania by nie meic problemów- a na poczatku wakacji zawsze używam wysokiego filtra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.06.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Boze,naprawde Ci minela a ile to trwalo{bo ja to ja mam juz z 7 lat i choc widze duuuza poprawe to jakos badzo powoli to idzie}. Powiem Wam,ze naprawde mnie pocieszyliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 12.07.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ja wyleczyłem sie z alergii ziołami. Wiecej na ten temat pisałem w wątku "jak życ z alergią w nowym domu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 14.07.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 a moze to półprasiec?? objawia sie właśnie krostkami i wysypką czerwoną? ja walcze jak na razie z wiatrakami, bo mam potworne bóle głowy ( a nigdy nie miałam takich bóli, nie jestem migrenowcem, ani nei miałam nerwobóli), mam zatkany ciagle nos, a kataru brak i mam ciagłą wydzieline z gardła; no i pierwsze podejrzenie padło na zatoki, ale po zrobieniu rentgena zatok wyszło zero; potem były testy na alergie i wyszło ze mam uczulenie na siersć psa (2 na sakli 10 - wiec baardzo mało) i kurz (4pkt); testowałam z 4 leki (krople) i pewnego dnia w czercu na wakacjach dostałam taak sielnego bólu głowy ze nie byłamw stanie funkcjonować, objawiało sie to jak zatoki, przy pochywalniu głowa bolała, bolały oczy itp) trwało to tydzień, a leczyłam sie ketonalem i jeszcze paroma gasciami innych przeciwbólowcyh) poten dopstałam antybiotyk na zatoki i zrobiłam tomografie zatok, rzecz jasna tomograf potwierdził to co było na rentgenie ze nic nie ma:)no i wróciłam do punktu wyjścia; głowa nadal pobolewa (ale juz przyzwyczaiłam sie z tym żyć) a teraz mam nowa dolegliwość -na twarzy pojaiwiły mi sie ranki,takie burchelki wypełnione woda (wyglada jak oparzenie) i szybko sie roznosi po twarzy; wizyta u dermatologa i podejrzenie jakiegoś tam paciorkowca! jak na razie biore antybiotyk w masci i wyglądam straaaasznie; wszyscy lekarze zwalaja wine zawsze na stres i klimatyzacje, ale chyba tarzeba gdzieś tą przyczyne znaleść, a jak na arzie od roku nadal ma tą wydzieline z gardła i zadne leki mi nie pomagają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 15.07.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Ja tez miałem te swędzące bąbelki, później rany. Na to sterydy potem antybiotyk, po ktorym poczułem sie gorzej. Wyleczyłem sie ziołami zielarz, O. Jan Gande zalecił mi również zmiane sposobu odżywiania. Wyleczyłem sie wtedy szybko. Po tych doswiadczeniach mam jak najgorszy stosunek do alergologow, ktorych uwazam za ........ ech szkoda gadać. Alergolog jeszcze mnie wysłal do dermatologa, a ten od razu stwierdził, że to paciorkowiec, gdy mu wytłumaczyłem, że nie, wtedy on zapisał mi profilaktycznie antybiotyk doustnie. Każdy z tych medyków zapraszał mnie serdecznie na kolejną wizyte do swego gabinetu najlepiej za dwa tygodnie, tak aby mnie dalej systematycznie trzymac na kosztownych konsultacjach i leczeniu. Sprobujcie zioła, może wam tez pomogą. Dodam jeszcze, że te problemy miałem w wieku 25 lat, a kuracje przechodzilem, jakbym był starym schorowanym dziadkiem. Na szczescie sie wyleczyłem i jestem zdrow jak rydz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.07.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Ja też popieram ZIOŁA . Długo się bierze, ale działają skutecznie . Tak należy się leczyć . Lekaże nie polecają ziół za bardzo, bo pacjent bedzie zdrowy , a z czego on będzie żył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.07.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 warto się przebadać na obecność pasożytów.Są zupełnie bagatelizowane przez lekarzy a dają identyczne lub podobne objawy jak alergie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.07.2005 03:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja też popieram ZIOŁA . Długo się bierze, ale działają skutecznie . Tak należy się leczyć . Lekaże nie polecają ziół za bardzo, bo pacjent bedzie zdrowy , a z czego on będzie żył . czy kolega nie przesadza ? Jesli sprzedajesz te ziola to daj ogloszenie w dziale ogloszen na nowotwor ziola, na wysypke ziola ziola moze i dzialaja , ale na podswiadomosc , dobre i tyle , kiedy nie ma innego ratunku, zgodze sie , ale bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 19.07.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 rrmi Ziół nie sprzedaję tylko je stosuję i tobie również polecam Jeżeli chcesz być zdrowy Skutecznie i tanio ,(przy okazji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 19.07.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 rrmi Poczytaj to: http://www.nexus.media.pl/archiwum/index.php?art=6 Innym forumowiczom też polecam Teraz sam się leczę i swoją rodzinę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 19.07.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja też popieram ZIOŁA . Długo się bierze, ale działają skutecznie . Tak należy się leczyć . Lekaże nie polecają ziół za bardzo, bo pacjent bedzie zdrowy , a z czego on będzie żył . Z tego ,co ja sie orientuje,to ziolami leczono sie przed epoka chemii ,w farmacji.Czyli przed XX wiekiem. Zwroc uwage,ile wynosila w wiekach srednich ,przecietna dlugosc zycia. A ile,przy zastosowaniu chemii i wspolczesnej medycyny,teraz. Nie twierdze,ze ziola sa zle. Twierdze,ze sa lepsze srodki od ziol. Wystarczy z pierwszym lepszym farmaceuta porozmawiac. Farmaceuta to nie lekarz,a wiec nie bedzie mial zalu o samodzielne wyleczenie sie. Polecam taka rozmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.07.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 rrmi Ziół nie sprzedaję tylko je stosuję i tobie również polecam Jeżeli chcesz być zdrowy Skutecznie i tanio ,(przy okazji) Wiesz ja bylam juz chora i w chorobie jednak ziol bym nie polecala moze na zapalenie migdalkow do przeplukania moze robisz tu komus zludne nadzieje tylko o to mi chodzi zycze Ci duzo zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts