Pajak_Tom 17.05.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 WitamMam w łazience sufit podwieszany i zamierzam zainstalowac oświetlenie halogenowe - rozmiar sufitu 2x1,4m. Ile proponujecie dac punktów oświetleniowych ( 2 rzedy po 3 lamki czy wystarczy 1 rzad z 3 lampkami ) ????Bede wdzieczny za porade i info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 18.05.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 za mało danych do odpowiedzi na Twoje pytanie. Jeśli przjmiemy, ze wysokość pomieszczeń to 2,5 m. Jeśli przyjmiemy, ze halogeny nie sa jedynym źródłem swiatła (przy lustrze dodatkowe oswietlenie). Jeśli przyjmiemy ze halogeny bedą miały szeroki kąt naswietlnia. Jęsli przyjmiemy, że halogeny będą miały w miare dużą moc. Jeśli pryjmiemy.... jeszcze kilka innych rzeczy to trzy halogeny ci starczą. Jeśli przyjmiemy, że ci starczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajak_Tom 18.05.2005 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 WitamDzieki za info.Fakty takie- pomieszczenie wysokośc 2,5 mHalogenki chyba wystarcza 3x35W a co do kąta to mam narazie małe rozeznanie co do tego - jaki powiniń być - może coś doradzicie???Przy lustrze oczywiscie bedzie oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 23.05.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 jeśli chodzi o kąt świecenia to bież jak najwiekszy chyba 35stopni wikszych nie widziałem. Przy takiej maciupciej łazieneczce to 3 wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 27.05.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Zdecydowanie wystarczy jeden rząd z 3 halogenkami. Moja łazienka ma 2x2,7 m i mam jeden rząd z 4 halogenami plus oświetlenie nad lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajak_Tom 27.05.2005 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 andzia a jakiej mocy masz halogeny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 27.05.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Mam dwudziestki. I jest naprawdę OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malyyy2002 05.06.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Witam Mam w łazience sufit podwieszany i zamierzam zainstalowac oświetlenie halogenowe - rozmiar sufitu 2x1,4m. Ile proponujecie dac punktów oświetleniowych ( 2 rzedy po 3 lamki czy wystarczy 1 rzad z 3 lampkami ) ???? Bede wdzieczny za porade i info witam, jedyne co moge powiedzieć to tyle ze 3 halogeny na taką łazienke to naprawde starcza, a druga rzecz (heheh) która moge zrobić to fachowca który się zajmuje takimi rzeczami w katowicach bo mi robi cały remont domu po godiznach :0 pozdrawiam numer fachowca - 692446847- nie ręcze ze bezie wolny bo jest dobry, tani i cały czas zajęty jakimiś remontami :0 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts