rotarum 17.05.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam, Proszę o pomoc. Czy ktoś z Państwa może polecić dobrego wykonawcę do ocieplenia domu wełną. Budowa znajduje się w Warszawie na Białołęce. Pozdrawiam, mail. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 17.05.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 cholera, mam, ale w Wielkopolsce. B. dobra ekipa. U mnie konczą właśnie. Robią wszystko do położenia tynku mineralnego tzn. kończa zagruntowaniem ściany. Za 15Pln/m2. Robia dobrze chociaz przyznali sie że pierwszy raz wełną. Ja tego pilnowałem, dałem im opis technologii. Zwróć uwagę na:1. Jeżeli porotherm, max-gruntowanie ścian konieczne(nie wiem jak z silikatami i bk)2. Jeżeli wełna lamelowa-nie musisz wszędzie kołkować(kołkuj naroża, nad oknami , drzwiami, 1 warstwe)3. Koniecznie:smarowanie wstepne klejem płyty, po wyschnięciu warstwa na grzebień 12mm, dopiero na ściane4. Masz wełnę na ścianie: przed założeniem siatki znowu smarowanko na gładko, po wyschnięciu na grzebień 10mm,siatka, po tym dopiero ostatnie smarowanko na gładko.5. Zapomnij ,że zużyjesz mniej kleju jak 12kg/m2. 6. Na cokół daj raczej styropian,ew. ekstrudowany7. Reszta zasad jak przy ocieplaniu styro.8. Nie słuchaj dyskusji na temat: czy ściany oddychająWybrałeś mercedesa to bądź konsekwentny. Pozdro.*K...jak sie cieszę,że mam ten etap za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.05.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Rewelacyjni wykonawcy pan Borkowski 0601 23 18 05pan Sabak 0604 12 88 17 Obydwaj uczciwi, nie trzeba ich pilnować. Może są trochę drożsi niż inni ale warci tych cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts