mpiatek 18.05.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam. Mam problem, ponieważ wykonawca robót budowlanych stanu surowego nie za bardzo chce podpisać ze mną umowę. Odmawia, bo mówi, że umówiliśmy się już słownie i nic się nie zmieni co do ceny i terminu wykonania. Jest to osoba polecona, sprawdzona i napewno poważna, mieszkająca w pobliżu. Dodam, że widziałem kilka obiektów wybudowanych przez tą brygadę i nie miałem zastrzeżeń.Ale jak się coś stanie pracownikowi z brygady, pracującemu bez żadnej umowy to podobno odpowiada ten co zatrudnia? Tak to jest? Nie mówiąc już o jakichkolwiek reklamacjach na wykonawstwo. Pomóżcie, jak mam namówić człowieka na podpisanie umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 18.05.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Spróbuj się po porstu dowiedzieć czego się obawia. Tędy najlepsza droga. Jak będzie kręcił lepiej poszukaj następnego bo co do odpowiedzialności niestety masz rację. Plus inne nieprzyjemności niechby wpadnie jakiś PiP nawet jeśli czlowiek jest uczciwy i bez pisemnej umowy nie będzie mieszał. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts