bladyy78 18.05.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Mam dylemat do dzialki mam doprowadzony prad tzn jest to prad tymczasowy taki do budowy prad ten jest doprowadzony z dzalki sasiada na której stoi słup. Kilkanasie lat temu jak energetyka podlaczal prad tymaczasowy wtedy wlasnie ustawila ten slup za który zesmy zapłacili, sasiad oczywiscie udzieli zgode na ustawienie tego slupa. Niestety teraz sie zmienil wlasciciel dzialki i od nowego własiciela potrzebowalem zgode do uzgodnien. No i zaczelu sie schody, sasiad powiedzial ze owszem nad jego dzialka bedzie mógl isc kabel ale ten slup ja musze przestawic na swaoja strone dzialki. Elektrownia wydala mi uzgodnienia ale w nich jest napisane ze projektowany koszt wykonania przylacza wynosi 4100zł a oplata za przylaczenie wyniesie 1tys +Vat. Mam teraz pytanie kto ponosi koszt wykonania przyłacza Ja czy Elektrownia. Bo slszalem ze do granicy dzialki prod doprowadza elektrownia a ja pace tylko oplate zryczaltowana za przylaczenie czyl 1tys +Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidas 18.05.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Z tego co ja wiem i nawet dopytałam to musisz dokładnie wczytać się w projekt umowy i wrunki przyłaczenia tam opisane.ponoc tam powinno byc wszystko zawrte kto za co ponosi opłaty i z czego one wynikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 18.05.2005 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 W warunkach pisze mi ze ja mam wykonac instalacje odbiorczcza wraz ze zlaczem liczniowym, a zakres robót do miejsca dostarczenia energi zostanie zrealizowany przez Elektrownie. Czyli podsumowujac na mój chlopski rozum oni powinni poniesc caly koszt wykonania przylacza czyli te 4100 zł, a ja tylko zaplace za oplate przylaczeniowa która wynosi 1 tys +Vat oczywiscie + koszty instalacji domowej wraz ze zlaczem licznikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidas 19.05.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 no i właśnie, jeżeli tak jest napisane to oni płaą większe koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.05.2005 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Dziekuje za informacje troszke mnie podniosy na duchu, jak pojade do elektrowni dopytam sie dokladniej kto dokaldnie jakie koszty ponosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts