Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wtedy?

Anika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tu chyba dwie odrębne dyskusje się toczą :) Więc może po kolei.

Co do kwestii postawionej w temacie wątku: zatrudniając ekipę budowlaną spisaliśmy umowę, w której jeden z paragrafów zastrzegał, że wszelką odpowiedzialność za ewentualne wypadki i kwestię ubezpieczeń ponosi szef ekipy, podpisany na umowie. Nie wnikaliśmy w to, na jakich zasadach zatrudnia swoich pracowników, bo to nie moja sprawa. Na szczęście do żadnego wypadku nie doszło.

Co do bardzo szerokiej kwestii drugiej to w dużej mierze zgadzam się z JoSchi i tym, co pisze o "powszechnych studiach". Skutki tego są bowiem opłakane. Namnożyło się szkółek szumnie zwanych "uczelniami, które często, poza pożądanym papierkiem z mgr nie wyposażają absolwentów ani w wiedzę ani w umiejętności. To żałosne.

Co do AWF-u to ta burza, która tu wybuchła, jakoś mnie nie dziwi. W swoim otoczeniu mam bowiem bardzo wielu znajomych uczących W-F-u, na studiach jakiś czas mieszkałam w akademiku AWF-u, więc naprawdę orientuję się, jak te studia wyglądają. Ktoś napisał, że łatwiej skończyć prawo niż AWF... No cóż - radzę temu komuś spróbować. Oczywiście, że żeby studiować na AWF-ie trzeba mieć specjalne predyspozycje, ale przecież każde studia tego wymagają! Zabawne jest to, że tylko wuefiści są tacy przewrażliwieni na punkcie swojego wykształcenia i wszystko biorą do siebie :lol: